ora: 15:34, 28 mar 2013 6541
Autor: Cristina Buzovschi

Filat spune că PLDM nu-l va susține pe Pîrlog


Filat spune că PLDM nu-l va susține pe Pîrlog
Vlad Filat, președintele PLDM
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie
Fracțiunea Partidului Liberal Democrat nu va susține candidatura lui Vitalie Pîrlog la funcția de procuror general. Anunțul a fost făcut de către Vlad Filat, liderul PLDM, transmite UNIMEDIA. 

„PLDM nu va susține candidatura lui Pîrlog din motiv că noi am optat și vom opta ca aceasta funcție să fie una depolitizată. Noi nu am solicitat demisia lui Zubco pentru ca ulterior să votăm un procuror comunist. Avem nevoie de un procuror care să reprezinte interesele cetățenilor, dar nu cele personale sau de partid”, a declarat Filat, citat de ProTV.

Precizăm că și liberalii s-au expus contra acestei candidaturi. Liderul PL, Mihai Ghimpu, a declarat că mai degrabă pleacă în opoziție decât să voteze pentru un „om al comuniștilor”.

De cealaltă parte, Vladimir Voronin a declarat că Pîrlog este un bun profesionit, însă nu a specificat dacă va susține promovarea lui în funcție de procuror general.

UNIMEDIA precizează că ieri, 27 martie, comisia pentru selectarea candidatului la funcţia de procuror general l-a desemnat pe Vitalie Pîrlog drept candidat pentru ocuparea fotoliului declarat vacant după demisia lui Valeriu Zubco. Candidatura va fi înaintată spre desemnare președintelui Parlamentului, iar Marian Lupu va propune deputaților aprobarea sa în funcție.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +3 (7)
  un comunist comunist rămîne
  • +2 (6)
   am avut destule exmple de deplasari de la Comunisti catre Alianta asa ca Dodon Plohatniuc si Lupu dar pina acum rezultate pozitive nu sau vazut cu totii au aceasi foame de putere si coruptie , si nu cred ca Acest candidat ar face exceptie
   • 0 (6)
    bine face domnul Filat,nici nu trebuie sa-l sustina pa acest Pirlog,care este om a comunistilor si a lui Plohatniuc
    • -1 (3)
     Sint total deacord cu domnul Filat!!! Nu avem nevoie de un Procuror General care va apara interesele unui singur OM!!!
     • -1 (5)
      Ma bucur ca pozitia PLDM-ului ramine a fi una neschimbata! Avem nevoie de o Procuratura Generala care nu va apara doar intereele unui singur om, in cazul dat unui bandit, dar va apara interesele tuturor!
      Bravo PLDM! Sustin aceasta alegere!
      • -2 (4)
       Daca Pirlog va fi numit procuror general,atunci situatia va fi la fel ca si pe timpul lui Zupco,poate si mai rau...Filat nu trebuie sa sustina aceasta candidatura...
       • -1 (5)
        Aşa s-a întâmplat şi cu ceva timp în urmă, când o păpuşă extrem de uzată şi murdărită de păpuşar a fost aruncată la lemn de foc, dacă nu chiar la gunoi. Este vorba de demiterea lui Valeriu Zubco, pas care era inevitabil la acea perioadă, ţinând cont de nemulţumirile societăţii civile faţă de acest personaj, dar în special datorită cazului Pădurea Domnească soldat cu omorul unui om şi pe care Zubco l-a tăinuit cu străşnicie.
        • -1 (5)
         Ceea ce nu ne-am dat noi seama la acea vreme, este faptul că, chiar şi această demitere, care la prima vedere părea neverosimilă pentru Plahotniuc, care plătise pentru Zubco 2 milioane de euro, a fost tot un scenariu bine pregătit de acest regizor al răului, al diavoului. Încă de pe când se vorbea despre lepădarea de păpuşa Zubco, am tras mai multe semnale de alarmă şi am prezentat opiniei publice scenariul bine pregătit de Plahotniuc prin care se încerca eliminarea unor pioni, păpuşi pentru a-şi salva el fundul şi pentru a nu fi demis sau chiar lăsat fără imunitate parlamentară.
         • +1 (3)
          Vă dați seama că după trei ani de AIE, Plahotniuc în sfârșit își poate desemna un procuror fără să plătească bani pentru el. Pentru Zubco a plătit bani grei lui Urechean, iar acum pe Pârlog îl instalează ușor. Această comisie specială a fost creată de oamenii lui Plahotniuc. Președintele comisiei, Corneliu Gurin, a participat din start la această mânuire, numirea lui Pârlog a fost pregătită minuțios. A fost făcut și un truc, atunci când l-au scos din concurs. Vitalie Pârlog a fost ministru al Justiției pe timpul lui Voronin, a primit indicații în scris de la Voronin pentru urmărirea unor persoane. El a fost cel care a asigurat poziția Guvernului RM în raport cu CEDO și Consiliul Europei. Pârlog a fost cea mai umilă slugă a lui Voronin, iar acum lucrează într-o structură a lui Plahotniuc. Iar Gurin este păpușica Eugeniei Ostapciuc și face parte dintr-o grupare politică organizată și plătită de Plahotniuc - gruparea lui Godea!!!
          • +1 (3)
           Inca o confirmare ca pldm-ul este un partid de O PERSOANA. Filat a decis, dar declara ca pldm-ul nu va vota... De unde a luat el decizia asta. A fost vre-o sedinta a biroului pldm-ist? Ori filat a decis si gata. Acest partid verde este o parodie de partid, dar de fapt totalitarismul e in capul mesei la verzi.
           Sefu a decis si gata...
     • 0 (2)
      Dar de ce ai scris cu litera mare cuvintul om? Acel om chiar merita acest lucru?
   • -1 (3)
    Filat e omul cuvintului, prin acest lucru a avut mereu de cistigat! A promovat profesionistii mereu. Si in cazul dat sint sigur ca va face la fel, Procuratura trebuie sa fie APOLITICA!
 • +2 (2)
  Bate vântul, frunza pică
  Bate vântul, frunza pică
  din toamnă pe ram rămasă,
  făcând loc la o adică
  unui mugure să iasă.
  Răsuflă uşor şi ramul
  legănat de vântul care
  parcă-ntrerupându-i somnul
  îl întinde înspre soare.
  - Bună primăvară, bade!
  Zice către ramul frate.
  - Uite, înc-o frunză cade!
  - Le ajunge că-s uscate!
  28 martie 2013
  • -2 (4)

   Bravo, Vlad Filat, avem incredere in dumneavoastra! Va multumim ca ne-ati scos tara din rahatul in care a fost lasata de comunisti! Si acum ne scoateti din rahatul in care ne baga Plahotniuc!!! MULT SUCCES!
   • +1 (1)
    care rahat? tu ce nu vezi ce se inimpla la ziua de azi?
 • -1 (3)
  Bravo, Filat!
  Asta e! Trebuie să ai o poziţie, doar că să nu faci abateri precum în multe raione şi atunci va fi perfect.
  Ori eşti patriot, ori nu, alta nu poate să fie.
 • 0 (2)
  Perfect! "Efectul de turma" nu mai trece. Caci se stie ca lupul da ocoale oilor( din comisia cu pricina), niciuna dintre ele nu se uita la fiara "666". Acest comportament este foarte bine inradacinat in fiara apocaliptica Lupu, nascuta in iunie 1966. Programul fiarei troiane de fabricatie comunistoida cuprinde: spalare de creieri, mismasuri, implanturi psihologice. O badla rosie cat paratrasnetul, fara maniere, fara respect pentru institutiile statului. Mereu alege varianta marionetei. Ca orice politicianist necioplit, imatur,iresponsabil, super-zero, care nu are nicio treaba cu politica, daramite cu buna-cuviinta.
  • -1 (3)
   Dacă vom analiza cele mai mari bătălii pe care le-a dat Vlad Filat în ultimii trei ani, vom observa că nu le-a dat, apărîndu-și buzunarul, ci interesul țării. Din scandalul atacurilor raider din 2011, cînd Filat a pus sub risc guvernul și a declanșat o mare criză politică – PLDM nu a avut de cîștigat nimic.
 • -1 (3)
  Liderii pd+pcrm (e clar cine sant ei) sau inteles cum sa-si protejeze furturile si prin combinatii regizate (cu pseudocomisii "superobective") vor sustine candidatul potrivit(pentru ei). Si o sa vedeti ca si papusile socialiste il vor vota(fiindca asa au primit ordinul). Pentru a mai minti societatea chipurile mai au ceva obiectii. Atunci drag popor va fi clar cine si ce costa cu adevarat. Cine doreste reforme adevarate in interesul oamenilor si cine mimeaza si prostesc lumea. Votul comun PD+PCRM+ne(afiliatii pd) va fi un vot contra vointei poporului.

  Sunt cetățean activ
 • -1 (3)
  Votul PD+PCRM +ne(afiliatii pd) - este un vot in protejarea mafiei.


  Sunt cetățean activ
 • +3 (5)
  Imi este indeferent de care ideologie va fi procurorul cind va pune la dubala pldm-stii din guvern. Asta il preocupa si pe Filat, fiindca trebuie sa raspunda pentru trafic de influenta.
 • +2 (2)
  Cum inteleg eu , SEFU nici acuma nu a inteles, ca parerea lui , nu-o mai solicita nimeni si ca zile lui in politica md , sunt numarate, ear in penitenciarul N13 demult, este amenagata camera personala a SEFUlui cu ortaciilor sai.
 • 0 (0)
  Lui Filat nu-i palce de Prilog dintr-un singur motiv pe care il cunoastem see you totii,
  Filat vrea sa-si bage in fucntia de PG omul lui. Astfel va putea sa controleze justitia din RM in intregime. Pe Efrim la minsiter il are, mai re nevoie de un PG!
 • 0 (0)
  Pentru cei ce comenteaza si voteaza PE s-ituri contra plata: Ca sa nu fie nici un fel de dubii (adica sa nu nimereasca in functia de procuror omul lui Filat sau a lui Plohis sau al altui mogul) ,aceasta persoana trebue ori aleasa direct de catre cetateni,ori invitata o persoana din afara la propunerea UE(exzemplu Carla Del Ponte). Si atunci toti cei cu adevarat vinoveti-la socoteala!

  Sunt cetățean activ

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA