ora: 17:26, 22 ian 2015 5206

Filat speră că până mâine se va ajunge la un compromis între PLDM-PD-PL


Filat speră că până mâine se va ajunge la un compromis între PLDM-PD-PL
Vlad Filat, președintele PLDM
Foto: UNIMEDIA

Vlad Filat a confirmat că de ieri până astăzi nu s-au văzut cu colegii din Partidul Liberal, dar a evitat să spună cine se face vinovat de lipsa de comunicare dintre cele trei partide. Liderul PLDM nu a precizat dacă liberalilor li s-a făcut măcar o invitație și și-a manifestat speranța că până mâine se va reuși mai multe decât până astăzi și se va ajunge la un compromis pentru deblocarea situației de alegere a președintelui Parlamentului și se va purcede la desemnarea candidaturilor pentru formarea viitorului Guvern, transmite UNIMEDIA.

„A fost constituită comisia pentru alegerea președintelui Parlamentului. Urmează ca fracțiunile parlamentare să înainteze candidații. Mâine până la ora 15:00 vor fi înaintați candidații și vom încerca să avem o comunicare. Din păcate de ieri nu am avut întruniri pentru negocieri. Poziția pe care a avut-o PL în ultimele 7 săptămâni au stat la baza acestui blocaj. Propunerile care au fost formulate de PD nu au venit să înrăutățească situația”, a punctat președintele PLDM.
 
În continuare, liberal-democratul a vorbit punctual despre problemele din negocieri invocate de PD și PL. „Ceea ce ține de alegerea președintelui. Poziție pe care o agreăm. Este ca în termen de 30 de zile să creăm o comisie care să identifice soluții pentru alegerea președintelui țării. Altă poziție pe care o agreăm este ca viitorul candidat pentru funcția de președinte să nu fie afiliat politic. Reforma organelor de drept. În afara de reforma la Procuratura Generală, avem nevoie vitală de reformă în sistemul judecătoresc, la CNA, CNI. Aceste instituții trebuie să fie depolitizate cu adevărat. Partajarea acestor ministere. Această polemică care a fost nu este una serioasă. PLDM, în toată această perioadă de timp , a fost dispusă să oferim orice competențe pentru a întruni un compromis. Sper că în perioada de timp pe care o avem în față să avem o soluție pentru desemnare a conducerii Parlamentului și să avem o soluție pentru desemnarea Guvernului. Jocurile politice sunt importante, dar mi se pare că s-a ajuns părea departe. PLDM nu va permite alegeri anticipate”, a menționat Filat.
 
Vlad Filat a declarat că nu PLDM blochează consultările: „Dacă PLDM ar fi cel care ezită, noi cu mult timp înainte eram cu mult timp în situația de rezolvare a situației. Noi am făcut tot ce este necesar. A avut și întâlniri bilaterale și cu PL, și cu președintele Mihai Ghimpu. Spun asta, cu toate că am spus că nu vom da detalii de la negocieri”.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • -12 (16)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Am sperat si noi o luna jumate, dar Ghimpu e un populist si jumate, si evident ca ceea ce vrea omul e scaunul de presedinte, si Voronin nu-l va vota si astfel e gata sa ajunga la anticipate nukmai ca sa pun amiina pe presedintie. obsedat cu totul Ghimpu.
  • -15 (15)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   Apoi eu ce am inteles azi, ca totusi Ghimpul e cel ce viseaza malai! Ca vine cu cerinte dupa cerinte si breduri totale.
   • +12 (14)
    Lumea la noi e foarte cuminte... În Gruzia astfel de depubtați demult erau bătuți și spovediți.
    • +8 (10)
     ACUM CHIAR E TIMPUL DE IESIT IN STRADA!!! ... ALEGERI ANTICIPATE
     !!!
     • +1 (3)
      după negocierile astea PL ar lua vre-o 30%, iar PD-rașii se vor duce la fund cu totul
      • 0 (2)
       Fiti mai realisti! Si inaintea acestor alegeri erau unii asa inflacarati,care ziceau ca PL va castiga alegerile.Iar despre PD oare putine s-au spus pana acum si vezi cat au luat (cumparat)?
       Matusa Ileana nu citeste Unimedia...
    • +4 (6)
     Filat,adica PLDM,poarta aceiasi vina ca si PD. Filat spune intruna : " sunt de accord cu Marian Ilici",adica a ajuns in buzunarul lui Plahotniuc dupa furtul Bancii de Economii si Aeroportului. Dupa cum se vede,PLDM exista numai pe hirtie si in imaginatia unor alegatori amagiti,neinformati din satele noastre.Timpul lucreaza impotriva PLDM-ului.Sperantele noastre s-au spulberat ...
  • +10 (12)
   buli-buli-buli...
   ______
   mai hodineste-te ca iti curge transpiratia...
 • +13 (13)
  Dacă Lupu nu își va arăta coarnele sale drăcești, atunci totul va fi ca pe unt.
 • -12 (16)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Poate ca Filat speră, dar Ghimpu nu spera. Din ce a declarat azi presei, PL spera sa fie alegeri anticipate. Lor le convine de minune! Dar nou, cetatenilor - deloc!
 • +9 (15)
  PL a cerut presedentia (asa cum celelalte partide au cerut fiecare o pozitie). Celelalte partide nu au vrut. PL a cedat.
  PL a cerut modificarea modalitatii de alegere a presedintelui. Ceilalti nu au vrut. PL a cedata
  PL a cerut procuratura ca sa aiba o pirghie importanta in stat asa cum au pd - CNA, min economie, procuratura si pldm - min justitie, min finantelor, min de interne si vama. Nu au vrut baietii. PL a cedat.
  PL a cerut un cetatean strain sau apolitic la procuratura. Nu s-a vrut. PL a cedat.
  Acum PL cere anume ministerele pe care le-a avut in AIE-2. Nici asta nu vor baietii.
  In viziunea pldm si pd e corect ca pldm cu 21 de mandata sa ia min finantelor, fiscul, vama, internele, pd cu 17 mandate - min economiei, min protectiei sociale, CNA, CNI, Procuratura, PL cu 13 mandate sa ia sportul si min ecologiei.
  Buna idee despre corectitudine au baietii.
  • -4 (8)
   Pl are 16 mandate,nu 13!
   Nu este adevarat ca PL+PLDM+PD=55 mandate (necesarul fiind de 61)!
   Nu este adevarat ca si PLDM vrea modificarea modalitatii de alegere a presedintelui, prin vot direct!
   Nu este adevarat ca cerand PG pentru PL nu putem vorbi despre depolitizare!
   Buna idee despre corectitudine ai...
   • +1 (3)
    interesant stil de dezinformare.
    citim aici http://www.alegeri.md/
    deci mihai_td - PL are 13 mandate
    • 0 (2)
     Si PLDM are 21 mandate,iar PD 17 ? Daca tot ai accesat acel site...
     Vezi ce a scris cel cui i se adresa comentariul.
     La capitolul dezinformare nu vrei sa zici nimic despre celelalte spuse in comentariul meu,facut cu referire la @calinel?
 • +6 (6)
  Eu stiu ce va fi maine in Parlamentrul Republicii Moldova: PLDM imediat dupa inceperea sedintei in temeiul articolului nr. #nutinmintecare va cere o pauza pana sambata.))))
 • +3 (3)
  Plohatnjuc e buricu MD, el e problema, el conduce totul din umbra, mai bine zis banii lui, el se teme de puscarie, el nui politicean nici 10%, el sta acolo pentru protectia lui, imunitate parlamentara, totul e pe mina lui, numai Stefan cel Mare lar scoate din cetate sai taie capul,

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA