ora: 14:34, 11 iun 2014 6705

Filat solicită sancționarea „dură și promptă” a celor care cheamă la violențe


Filat solicită sancționarea „dură și promptă” a celor care cheamă la violențe
Vlad Filat, președintele PLDM
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie

Vlad Filat consideră că în preajma semnării Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, dar mai ales către data ratificării documentului în Parlament, vor avea loc diferite provocări, diferite scenarii menite să destabilizeze situația în țară. În context, liderul Partidul Liberal Democrat cheamă forțele de ordine să tragă la răspundere pe toți instigatorii, mai ales pe cei care cheamă la violențe, relatează UNIMEDIA.

În context, politicianul s-a referit la situația din Găgăuzia. „Provocări vor fi foarte multe. Vedem multe zvonuri, mulți trepăduși din autonomie care se pronunță categoric, agresiv și amenințător nu au nimic în comun cu interesul găgăuzilor. Nici măcar nu au un gând ascuns pentru interesul autonomiei. Ei au interese personale. Ei sunt plătiți din exterior să lucreze împotriva țării, în folosul celor care vor rău Republicii Moldova. Cât de lipsite de logică sunt solicitările celor din Găgăuzia care solicită un anumit procent din granturile care vin în Republica Moldova. Banii din UE și SUA sunt ok, dar orientarea politică rămâne tot către Rusia”, a declarat Filat în cadrul emisiunii „Forum Radio” de la Vocea Basarabiei
 
Acesta a punctat că instituțiile statului trebuie să probeze cât mai rapid aceste fapte ilegale și să le pedepsească conform legii. „Cei din instituțiile statului nu trebuie să se teamă să-și facă meseria. Cei care acționează împotriva statului să fie sancționați. În perioada de timp în care ne aflăm această sancțiune trebuie să fie promptă și foarte dură, așa cum prevedea legea. Mai cu seamă chemările la violență și acțiunile împotriva statului trebuie pedepsite”, a adăugat Filat.
 
 

Deputatul Adunării Populare de la Comrat, Ilia Uzun, a declarat că în autonomia găgăuză ar putea izbucni un conflict și că locuitorii de acolo ar putea recurge și la utilizarea armelor.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +8 (20)
  Toti cei care merg impotriva tarii,impotriva statalitatii,stabilitatii,toti tradatorii,vinzatorii de tara si de neam ,sa raspunda in fata legii , sa raspunda pentru tradare. Nici o iertare pentru ei,ajunge ..
  • +3 (19)
   Bravo Filat
   Sustin ideea, respect pentru initiativa!
   Noi singuri,trebuie sa ne decidem viitorul si sa ne facem ordine in tara, sa izgonim de pe acest pamint toti Spionii,agentii,tradatorii,ce care promoveaza separatismul
   • -2 (10)
    Sunt de acord trebuie sanctionati toi cei care cheama violenta ,Vinovatul pentru aceste declarati trebuie pedepsit cit mai dur,nu e de glumit cu asa declaratii
    • -2 (10)
     Pedepsit cit mai dur alt fel nu se poate de vorbit cum sa easa in public si sa declare asa prostologii ,sau esit din minte gagauzii.Filat a reactionat pront ,se vede cine are grija de cetateni
  • -3 (9)
  • -5 (13)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   toti care-s contra statului nostru si doresc nimicirea lui, prin unire cu alt stat, sau destramare prin alta metoda - la duba!!!
   • +7 (9)
    Statalistule, ce-ar fi sa-ti prioritizezi obiectivele functie de impactul acestora?
    |
    Rezolva-ti problema cu gagauzii, separatistii si armata de ocupatie. Dupa, ia-te si de unionisti. Astia, deocamdata, nu incita la violenta armata si nu sustin armatele de ocupatie din RM.
 • +3 (11)
  Ii sustin parerea lui Filat,toti cei vinovati pentru faptele savirsite trebue de tras la raspundere,caci alt fel nu vom avea regula in tara,
 • +1 (9)
  Ma tem de un scenariu ca in Ucraina odata cu apropierea termenului de semnare a acordului de asociere.

  Sunt cetățean activ
 • +7 (13)
  Hai, d-le Filat, sa vedem si fapte pe masura vorbelor pe care le-ai zis la acest capitol. Noi toti asteptam o stire de tipul: "Astazi, de catre organele competente, au fost arestati cetatenii Uzun, Formuzal etc. Ei vor fi cercetati pentru actiuni subversive la adresa statului, dar si pentru abuz de putere, pentru delapidare de fonduri publice etc, etc." Eu sant convins ca au multe pacate de acest gen si mai au si multi dusmani chiar printre gagauzi, care ar putea depune marturii impotriva lor. Am sa ajungem oare o zi in care actiunile autoritatilor sa ne umple de respect ???
 • +2 (4)
  Asteptam sa se pronunte pro si ceilalti lideri politici, astfel organele competente se vor simti sprijinite, neihibate, neatrase in interesele celor mari si vor putea mai siguri sa mearga impotriva separatistilor. Si ar mai fi si sustinere nu doar morala din partea politicienilor...
 • +2 (6)
  LA DUBA CU FORMUZAL POPA MARCEL S:A: LICITORI CARE VOR SA DISTRUGA MOLDOVA
  • -8 (12)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   sa distruga Moldova vor unionistii nostri, ghimpu, pavlicenco etc. base tot pe acolo. Trebue pedepsiti!
   • +5 (7)
    Ia de aici un mesaj la care nu mi-ai raspuns:
    |
    inginer la ora: 13:47, 11 iun 2014 +3 (3)
    Bre, probabilule, eu nu am auzit nici un politician roman vorbind despre destramarea RM si inglobarea ei intr-o structura sau alta fara a vrea cetatenii RM.
    In schimb, aud tot mai des de la functionari rusi de rangul lui Lavrov, Rogozin sau Jirinovski atacuri la integritatea RM.
    Deci, sustinand cu buna stiinta sau din prostie discursul rusesc cu Romania dusmanul statalistilor RM, ale cui interese le reprezinti?
 • +4 (8)
  Nar fi rau ca vorbele sa treaca in fapte
 • +3 (7)
  Filate om cu puterea in maini prietenul vostru e Formuzal si nu a fost pedepsit pana acum ......................
 • +1 (1)
  Să nu-i lipsim de atenţie şi pe cei din teritorii care fac chemări la violenţe, nesupuneri, provocări. O bună parte cu adevărat nu-şi doresc cursul european.(vor fosetle "standarte") Pe de o parte declarăndu-se democraţi, pe de alta, regretă epuizarea comuniştilor.
 • 0 (0)
  Tiai luato pe anjelika si futeo nahui la iarba in shvetzaria si crestetz kopkii

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA