ora: 09:17, 03 mai 2013 3343 9 Autor: Cristina Buzovschi

Filat și Lupu au avut întrevederi separate cu șeful statului


Filat și Lupu au avut întrevederi separate cu șeful statului
Lupu, Timofti și Filat
Foto: UNIMEDIA/ Igor Vrabie
Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, i-a primit ieri, 2 mai, la Reședința prezidențială, pe liderii Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat, și partidului Democrat, Marian Lupu, cu care a discutat despre posibilitatea învestirii unui nou Guvern, săptămâna viitoare, transmite UNIMEDIA cu referire la comunicate remise de instituția prezidențială.

Vlad Filat a declarat că, în câteva zile, fracțiunea parlamentară a PLDM va fi gata să avanseze un candidat pentru funcția de prim-ministru.

Președintele Timofti i-a comunicat liderului liberal-democrat că săptămâna viitoare va iniția consultări cu toate grupurile parlamentare în vederea desemnării unui candidat pentru funcția de prim-ministru.

Șeful statului și-a exprimat încrederea că partidele parlamentare vor da dovadă de constructivism și vor reuși să se pună de acord asupra unei noi garnituri guvernamentale, care ar readuce stabilitatea politică în Republica Moldova.

La rândul său, Marian Lupu i-a transmis șefului statului că fracțiunea democrată este dispusă să participe la consultările prevăzute de Constituție începând cu săptămâna viitoare, și că formațiunea politică pe care o conduce dorește să fie constituită o majoritate parlamentară stabilă care ar reuși să învestească un nou Guvern.

Președintele Timofti l-a anunțat pe liderul democrat că săptămâna viitoare va purta consultări și cu alte fracțiuni parlamentare în vederea identificării unui candidat pentru funcția de prim-ministru.

Comentarii (9)
 • +1 (3)
  Mdaaaaaaaa, Alegeri Anticipate vor cei din Alianta pentru Integrarea Estica.
  • +2 (2)
   conducerea noastra ca ca poezia:
   "Merg pe gard, ma tind de drum"
   mergem spre europa ne tinem de rusia
   "nici un latra nu ma caine"
   nu ma vede populatia cand ii fur
   "nici un punga nu ma bou"
   nu ma judeca nimeni pentru faradelegi
   ...
   • +1 (1)
    ...nici procuratura si nici CNA
    suntem "democrati"
    Desteaptate Romane! Ca(ca) te fura toti(si nu numai)!
    • +2 (4)
     Acum e momentul potrivit sa observam cine isi face griji de viitorul acestui stat si cine isi face griji de buzunarul personal.
     Nu inteleg ce mai cauta Lupu la asemenea intrevederi pentru ca locul ii este nu in alta parte decit la cimitirul politic.
     Filat insa e de cealalta parte a istoriei, pentru el politica nu e un bussines, a gasit mereu limba comuna cu seful statului, ceea ce si este un lucru destul de normal! Bravo!
     • +2 (4)
      Eu cred ca cetatenii au inteles ca Lupu e portvocea lui Plahotniuc, cit de mult nu ar incerca sa ascunda.
      • +2 (2)
       Of...Lupu...mi se face greata cind il vad sau aud.
       • +1 (1)
        Nu inteleg, cum Lupu mai poate vorbi fara scenariul lui Plahotniuc.
 • +2 (4)
  Viermele-daravera, lung cat prajina, spala din nou creierii. Oare chiar nu-si da seama cat este de penibil? sau simte totusi o unda de penibil. Caci, exista probe suficiente ca transfugul Lupu nu conduce niciun partid,ca e o fatada, o porta voce, ca cei din PD sunt niste serbi, niste agarici aplaudaci ai pigmeului malformat Plahotniuc si ca nu doresc sa scoata tara din criza. Ba mai mult, vor sa o mentina, cot la cot cu pepeniera lor, pcrm, sub bocancul matuskai. In asemenea conditii, despre ce fel de negocieri clare mai poate fi vorba? E de mirare ca Diacov nu pune piciorul in prag, ca sa basculeze pe cordaciunea aia hotomana de Plahoit penal infect, sforar, spertar din randurile lor. Nu ar fi deloc greu sa-l lase sa dea piept cu instanta! Fiindca a imprastiat doar dihonie, pumni in gura oponentului, opozantilor.
 • 0 (0)

  Calamitatea cea mai mare
  Cu distrugeri şi vedenii,
  Pentru popor şi rentru ţară
  Sunt mereu... politicenii.

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri