Filat și Lupu au avut întrevederi separate cu șeful statului

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, i-a primit ieri, 2 mai, la Reședința prezidențială, pe liderii Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat, și partidului Democrat, Marian Lupu, cu care a discutat despre posibilitatea învestirii unui nou Guvern, săptămâna viitoare, transmite UNIMEDIA cu referire la comunicate remise de instituția prezidențială.

Vlad Filat a declarat că, în câteva zile, fracțiunea parlamentară a PLDM va fi gata să avanseze un candidat pentru funcția de prim-ministru.
Filat și Lupu au avut întrevederi separate cu șeful statului
Lupu, Timofti și Filat (Foto: UNIMEDIA/ Igor Vrabie)

Președintele Timofti i-a comunicat liderului liberal-democrat că săptămâna viitoare va iniția consultări cu toate grupurile parlamentare în vederea desemnării unui candidat pentru funcția de prim-ministru.

Șeful statului și-a exprimat încrederea că partidele parlamentare vor da dovadă de constructivism și vor reuși să se pună de acord asupra unei noi garnituri guvernamentale, care ar readuce stabilitatea politică în Republica Moldova.

La rândul său, Marian Lupu i-a transmis șefului statului că fracțiunea democrată este dispusă să participe la consultările prevăzute de Constituție începând cu săptămâna viitoare, și că formațiunea politică pe care o conduce dorește să fie constituită o majoritate parlamentară stabilă care ar reuși să învestească un nou Guvern.

Președintele Timofti l-a anunțat pe liderul democrat că săptămâna viitoare va purta consultări și cu alte fracțiuni parlamentare în vederea identificării unui candidat pentru funcția de prim-ministru.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub