Citește toate știrile la acest subiect

Filat recunoaște că scuzele adresate lui Plahotniuc au fost o condiție

Președintele PLDM, Vlad Filat, a fost întrebat în această seară în cadrul unei emisiuni la JurnalTV cum trebuie interpretate scuzele pe care i le-a adresat lui Vlad Plahotniuc în cadrul unui interviu pentru Moldpres. Inițial, acesta a spus că asta este o interpretare, însă, într-un final a lăsat să se înțeleagă că aceasta a fost o condiție a lui Plahotniuc pentru ca PD să voteze Guvernul, informează UNIMEDIA. 

„A fost o condiție, numai că eu nu mi-am cerut scuze. Este adevărat că s-a înțeles altceva. Eu vorbeam despre personalizarea excesivă în politică. […]
Filat recunoaște că scuzele adresate lui Plahotniuc au fost o condiție
Filat și Plahotniuc (Foto: karadeniz-press.ro)

Dar, răspunzând direct, da, a fost și aceasta o condiție care ar fi oferit posibilitatea ca odată ce se investește Guvernul, să avem condiții de guvernare”, a spus sursa.

Întrebat despre subordonarea Centrului Național Anticorupție, acesta s-a arătat convins că așa trebuie să arată lucrurile pe motiv că așa se întâmplă și în alte țări europene. „Resubordonarea CNA la Guvern a fost o necesitate. În experiența europeană nu veți întâlni o țară unde asemenea instituție nu este subordonată executivului”, a spus acesta.

Filat a evitat să spună direct dacă Viorel Chetraru va fi schimbat din funcție, menționând că ultimul s-a îmbolnăvit subit. „Unii generali, când simt pericolul, se îmbolnăvesc rapid… Se simt curajoși doar când tăbărăsc în casele oamenilor, asupra businessului, etc.”, a spus președintele PLDM.

Vorbind despre Curtea Constituțională, acesta a spus că se așteaptă ca aceasta să ia mâine din nou „o decizie istorică prin care se vor îngrădi drepturile premierului interimar și cele ale Guvernului”.

Lupu recunoaște că interviurile lui Filat și Plahotniuc au fost coordonate

UNIMEDIA amintește că înainte de decizia Curții Constituționale din 22 aprilie, Vlad Filat și Vlad Plahotniuc au oferit ambii interviuri pentru presă. Primul a declarat că a greșit în privința lui Plahotniuc.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub