ora: 07:43, 13 iun 2014 10427
Autor: Cristina Buzovschi

Filat: PLDM nu va mai face din Chirtoacă primar al Capitalei


Filat: PLDM nu va mai face din Chirtoacă primar al Capitalei
Chirtoacă și Filat
Foto: UNIMEDIA/ Igor Vrabie
„Cu certitudine, Partidul Liberal Democrat din Moldova nu va mai face din Dorin Chirtoacă primar al Capitalei”. Declarația aparține liderului PLDM, Vlad Filat, și a fost rostită în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4.
 
Politicianul a mai spus că PLDM va veni cu propriul candidat la alegerile locale din 2015, dar a evitat să spună numele acestuia.
 

Vlad Filat s-a arătat nemulțumit de aspectul orașului și de modul în care sunt gestionate problemele acestuia.
 
„Noi avem nevoie de un primar care să asigure ordine în oraș, curățenie și dezvoltare, dar nu doar polemică politică interminabilă. Are un comportament atât de străin de administrarea unui oraș. Mergeți în Capitalele nu doar din Vest, dar și din Est, să vedeți transformările care au avut loc. Eu înțeleg deplasări, eu înțeleg grija primarului față de procesul de integrare europeană, dar nu asta e sarcina primordială pentru care a fost votat”, a menționat președintele PLDM.
 
Filat a lăsat să se înțeleagă că Dorin Chirtoacă a ignorat problemele Capitalei și și-a concentrat atenția pe lupta politică. „Noi avem în Primăriile din cadrul municipiului zece primari liberal-democrați. Să întrebați pe acești primari din suburbii, dacă între alegeri, acest primar a mers vreodată la ei să-i întrebe care le sunt problemele”, a specificat el.
 
„Inclusiv eu l-am votat. De două ori am contribuit, în cel mai direct mod împreună cu colegii din partid să devină primar în Capitală. Eu nu am așteptat mulțumiri, cu toate că și asta ar fi fost omenește să o facă. Tovarășul Ghimpu, în genere, este caz aparte. Trebuie să oferim un primar bun care să asigure dezvoltarea Capitalei. Noi vom veni cu un candidat pentru această funcție. Sigur, noi ne vom bate foarte hotărât pentru Capitala țării. Vom fi foarte pregătiți cu candidatura la funcția de primar general, dar și cu o echipă profesionistă pentru Consiliul municipal”, a afirmat sursa.
 
UNIMEDIA precizează că Dorin Chirtoacă se află din 2007 în fruntea Capitalei. Acesta a obținut cel de-al doilea mandat la Primăria Chișinău în 2011, candidatura sa fiind susținută de Alianța de guvernare de atunci (AIE-2).
 
Amintim: candidatul PLDM pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău, la alegerile locale precedente, a fost secretarul general al Guvernului, Victor Bodiu. Candidatura acestuia a fost retrasă înainte de primul tur, iar formațiunea a declarat că-l susține pe Dorin Chirtoacă în cursa pentru Primăria Capitalei.

„Lucrurile nu arată deloc bine în ce privește viitorul AIE. Conflictele din AIE s-au transformat într-un adevărat război intern, mai ales în campania pentru Chișinău. Toți am greșit în campanie. (...) Vă spun aceste lucruri deoarece am fost ținta unei campanii murdare. Noi am decis să le răspundem tuturor celor care ne atacă murdar, printr-un mare gest de generozitate politică, printr-un gest care să salveze Moldova de revenirea PCRM la putere. Nu putem opri revenirea PCRM doar prin declarații. Am luat o decizie strategică, nu una politică. Primăria trebuie să fie câștigată de candidatul AIE din primul tur. Avem semnale îngrijorătoare. Pentru binele Alianței am decis să-l retragem pe Victor Bodiu din cursa electorală și să-l susținem pe Dorin Chirtoacă - actualul primar al Capitalei”, spunea atunci Vlad Filat. Liderul PLDM a venit cu cuvinte de înaltă apreciere la adresa lui Victor Bodiu, spunând că acesta este cel mai bun candidat, dar PLDM este pus în situația în care să lupte pentru unitatea Alianței pentru Integrare Europeană.

Candidatul PD a fost vicepreședintele formațiunii, Valentina Buliga, ministrul Muncii, Protecției Sociale și Familiei. În scurt timp după anunțul PLDM, Marian Lupu a declarat că democrații nu o vor retrage din cursă pe Valentina Buliga, tocmai pentru a „consolida victoria AIE la alegerile din 5 iunie”. În primul tur al scrutinului, Buliga a acumulat sub 3%, în turul doi lupta s-a dat între Dorin Chirtoacă și Igor Dodon.

Cu 10 zile înainte de turul doi, cei trei lideri AIE au ieșit în fața presei cu o declarație prin care au anunțat că susţin candidatura lui Dorin Chirtoacă la funcţia de primar general al municipiului Chişinău.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +5 (43)
  filat dupa ce a trecut prin glod singur
  acum incaerca sa murdareasca pe toti din jur
  • -2 (42)
   Intradevar,PLDM a facut campanie pentru Chirtoaca si-a retra propriul candidat ca sa cistige Chirtiaca nu Dodon, a facut tot frateste si cind la urma Chirtoaca a uitat cine l-A AJUATAT.
   • -4 (40)
    Uitati-va ce facut el cu incredera cetatenilor si ajutorul PLDM,a distrus orasul ,numai mizerie si gherete. Numai dezordine pelisti au impinzit orasul , Ghimpu a pus monopol pe tot.
    • -3 (37)
     Asa-i mereu Faci bine la om da el te scuipa dupa asta. Dar ride bine cine ride la urma.
     • -3 (37)
      Chrtoaca a avut noroc de sustinearea PLDM care inpreuna a reusit sa obtina numarul necesar de voturi ca sa cistige ,in schimb chirtoaca a defavorizat imaginea PLDM ,a distrus orasul ,Sea pierdut capacitatile de primar demn de urmat
      • +7 (23)
       Comentariul a fost șters de redacție.
       • -4 (34)
        Il sustin pe Filat ,chirtoaca nu va mai fii Primar in chisinau ,ajunge cit a distrusul orasul ,este nevoi de un primar din echipa PLDM care sunt oamnei cometnti si raspund pentru faptele sale .
        • -6 (34)
         Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
         Vlad Filat are deptate,Chisinau are nevoie de un primar care sa aiba grija de capitala,din toate punctele de vedere,sa mai viziteze strazi care iti este frika sa mergi noapte din cauza lipsei de lumina,a drumului cu gauri etc.E timpul sa vedem si alti candidati,cred ca sint mai buni,care vor face fata acestui post.
         • -5 (33)
          Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
          Am crezut ca e un baiat de treaba ca va face ordine in capitala , dar in final s-a primit mai rau de cit precedentii.
          Mai ales ca a avut asa o susinere mare nunumai din partea cetatenilor de rind,dar si din partea altor partide ,precum PlDM care a lucrat in campanie pentru Chirtoaca,l-au sustinut ca sa obtina incaunmandat,dar eladatcu piciorul in acest ajutor
          • -5 (27)
           Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
           Eu l-am votat pe dl Chirtoaca, am vazut in el un tinar care doreste sa faca ceva bun in orasul acesta , dar m-am dezamagit vazind ce face el din capitala, nu stiu poate ca este un politician bun, dar cetatenii au votat cu gindul ca voteaza un gospodar bun care sa aiba grija de gospodarie dar nu sa faca propaganda pilitica si sa faca interesele de partid.
          • +7 (27)
           O singura idee,un singur propagandist cu turma sa de nickuri verzi,brrrrrrrrr!!
     • +5 (29)
      Românilor de tip Chirtoacă vor să le dea în cap.
      Pe cine vor să aducă? Dodon cu teroriştii de la Antifa?
      Teroarea şi intimidarea nu a fost suficientă de 70 de ani?
      Într-un oraş OCUPAT DE RUŞI, pe zidurile căruia se poate citi clar negru pe alb "SMERT RUMÂNAM" mai este loc de echivoc?
      Evident Chirtoacă trebuie votat, un PATRIOT. Chiar nu este nevoie de impostorii PLDM pe post de primari. Au demonstrat suficient de ce hoţii sunt ei în stare.
      • +5 (5)
       Da, si ce propune Filat, sa il votam pe Dodon? Cumva s-a inteles deja cu el fara ca noi sa stim? Cum nu ar da, dar nu a fost destitiut pe motiv de corupere cum a fost destituit guvernul Filat.
       Nu zic, sunt altii mai buni, dar tin minte ca PLDM-ul nu a putut sa-si impuna un candidat la fel de bun.
       Nici mie nu imi plac multe lucruri, dar sunt unele la care nu renunt: sunt roman si vreau sa ma simt in Chisinau la mine acasa, nu in Siberia. Apropo de celelalte optiuni: sunt pentru nationalizare si revenirea la calea socialista. Dar nu pot sa merg pe un drum impreuna cu PCRM sau PSRM din motive ca aceste partide contrar legislatiei (ministrul justitie nu cumva e de la PLDM) sunt partide sovine, antiumanitate, deoarece sunt in mod deschis impotriva romanilor, inclusiv a mea.
       Filat propune sa aleg pe cine? pe hotii sai? parca unul de la fisc se pregateste de puscarie (era PLDM-ist).
       Evident ca intre PLDM si antiromani voi alege raul mai mic: PLDM.
     • -2 (28)
      Dorin Chirtoaca, nu detine controlul asupra primariei Chisinau. El nu are capacitatea sa gestioneze circuitele financiare, tenderele in constructie, nu poate sa-i puie la respect pe subalternii sai. In momentul de fata, se vede si se subintelege ca lupta o sa fie extrem de puternica in noua campanie locala intre PLDM si PL. Fara indoiala, primele 2 lupte au fost castigate de Dorin Chirtoaca si PL. Parerea mea este ca Dorin Chirtoaca sta prost la capitolul: calitati de lider, capacitate de a administra treburile orasului, sinceritate, respect, loialitate fata de alegator si tot asa.
      • +3 (23)
       Păi atunci votează-l în continuare pe alde Dodon.
    • -5 (23)
     Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
     Tot sunt de parerea ca Chirtoaca nu merita sa mai fie primar,din simplu motiv ca nu se descurca,avem nevoie de cineva mai competent,plin de idei si dorinta de a munci!Chirtoaca a avut timp sa demonstreze ca este demn de primar al capitalei,dar vad ca nu sa primit,asta e,unul pleaca altul vine!
    • -5 (19)
     Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
     Unica ce am observat in capitala e ca pe toate gardurile si cladirile inscriptii de tip "Unire,Basarabia e Romania" si multe de acest fel,in rest totul mort in capitala...
 • +3 (29)
  Si de data asta ce va face dl Filat daca in turul doi raman din nou Dodon si Chirtoaca??? Sa ne fereasca Dumnezeu sa avem un Bidon in fruntea capitalei.
 • +7 (23)
  "..Să întrebați pe acești primari din suburbii, dacă între alegeri, acest primar a mers vreodată la ei să-i întrebe care le sunt problemele”. Ha ha ha!!! De ce sa mergem asa departe, mai bine intrebati-l daca a mers vreodata pe la "armata" ce lucreaza pentru imaginea lui (Preturi, Directii etc.) sa-i intrebe cum le merg treburile si cu ce probleme se confrunta!?
 • +2 (34)
  nici PL no sa mai faca din tine prim-ministru :))))
 • +2 (34)
  Filat să răspundă pentru propriile eșecuri și pentru faptul că și-a subordonat demult partidul către Plahotniuc. Erau cei mai mari dușmani ... acuma îs cei mai buni prieteni. Mi-a părut bine că pe la începuturile AIE, PLDM erau liderii coeziunii alianței ca mai apoi să se transforme în groparul ei. Așa dom'le Filat, aruncă cu gunoi acum în cei cu care ai fost alături ... sigur o să obții mai multe voturi.
 • +3 (33)
  Cretinul perfect al politicii,mioritice moldave cu Made in Lapusna,se crede mare imparat!
  Sau e bolnav,sau a fumat!
  Ocupate de fica,dom imparat! Ca de tara deja te-ai ocupat,ca pina azi se mai simte mirosul de guvernare filat!
  Retragate undeva departe si mai spalate!
  Sa nu crezi ca am uitat ispravile tale:"cedari de teritorii".Crezi-ca ai bagat constitutia in buzunar? Te inseli amarnic! Cazul Novodnestrovskoe si Palanca,trage la art.din codul penal:Tradare!
 • +2 (26)
  Cineva isi mai aduce aminte de cedarile de la Novodnestrovskoe si Palancca?
  Nici un amarit de ziarist si nici un amarit de procuror!
  Dar cazul e de o gravitate mare1 Pacat ca mai sunt cetateni care stau prost cu memoria si il mai crediteaza pe acest "Cretin Perfect"!
  Mai improspatativa memoria si veti intelege,ca toate relele se trag de la tata spiritual al acestui "cretin",care a crescut o armata intreaga de cretinei,care au un singur scop"-sa ne vinda pe noi si ce se mai poate din mosia lui Stefan.Ghiciti cum e numele?!!! Perfect!
  Acea scula crescuta in laboratoarele KGB-iste si mereu zimbitor!
  Va mai dau un indice: fost functionar de rang Unional! mare doftor in filozofie,scriitor si plagiator(intrebati-l pe Dinu Mihail).Si voi cei naivi care ati votat PLDM-ul,nu ati inteles ca partudul vostru este partidul lui cel "UNIONAL"?
  Iar al "vostru",este o p..pardon,o papusica!
  Treziti-va din somnul de moarte si nu mai votati,defuncta URSS!
 • +2 (24)
  Nu-l mai votez pe Chirtoacă, dar nici PLDM după furtul aeroportului si BEM luaţi-vă de grijă.
 • +3 (23)
  UNIMEDIA, de dimineaţă în ştirile voastre nu se vede nimica în locul literelor "ş" ţi "ţ"! Ce s-a întâmplat?
 • +1 (21)
  Iată cum văd eu scrisul vostru:
  Amintim că candidatul PLDM pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău...
 • +1 (19)
  Declarația aparține liderului PLDM, Vlad Filat, și a fost rostită în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4.
 • +4 (28)
  Da cine e acest filat,nu prea pot intelege,ce treaba are motanul stricacios si contrabandistul ???

  Sunt cetățean activ
 • +1 (19)
  "Amintim că candidatul"
 • +1 (23)
  Dintii ii creaza primarirei un deficit bugetar prin marirea surse varsate la buget, dupa asta cere dezvoltare. Pai care capitale europene varsa mai mult de jumatate din buget in bugetul de stat. In toate capitalele europene, banii cistigati sunt cheltuiti de primarii, politia locala se supune primariilor, platile angajatilor pe teritoriul primariei se fac de primarii, gestionarea finantelor publice la fel.
 • +4 (26)
  Domnule Filat fii mai modest! Chirtoaca e Primar General din 17 iunie 2007, cand dumneata erai sub Diacov in PD. Cind Chirtoaca -liberal si Dodon - comunist candidau, PLDM esuase si nu aveati incotro. Daca dumneata erai destept nu provocai criza de guvern, erai si azi premier si semnai acordul de asociere cu UE la Vilnus in 2013. Acuma fa ciocul mic si pupa mana lui Leanca.
 • +2 (24)
  Interesant, dar regretind despre cele intreprinse anterior (votindul pe Chirtoaca) presedintele PLDM astazi pe cine l-ar fi votat dintre cei doi ramasi la acel moment, pe Dodon sau Bodiu!? Nu Va pare dmn Filat ca acestea, si unul, si altul numai stiu a desena "fantichi" si a face "intrigi" pentru a se apropia de Sefi? Acesta o facea Dodon la comunisti, era foarte sustinut de Sefi, dar si elabora Strategii peste Stretegii. Exact asa si Dnul Bodiu. Intrebati pe cei care au plecat din PLDM.... Dar Strategii, super, exemplu "Moldova 2020", nu stiu daca ideia a fost a Dlui, dar i-mi pare a auzit-o mai inainte, in al doilea, calitatea documentului, nici nu si-a dat seama ca in Moldova nu poate sa nu fie ca o prioritate Dezvoltarea Agriculturii. Dar reforma Administratiei Publice Locale, de cind se ocupa? Si ce rezultate? Dar stie precis cite Fonduri Europene, numai, au fost distribuite, inclusiv si cu voia acestei persoane? Si iarasi care este rezultatul?
 • +2 (22)
  Astfel, nu stiu cit de buni erau acestea (Dnii Bodiu sau Dodon)in locul lui Chirtoaca, cu toate greselile si neajunsurile acestuia, dar ce stiu precis ca, PLDM trebuie sa gaseasca o persoana bine pregatita ca sa cistige alegerile viitoare pentru Primarul General al m. Chisinau! Sper sa nu sa se supere nimeni de aceasta critica, fiindca este benefeca pentru PLDM, fiindca ar fi bine de ridicat profesionalismul si credibilitatea in acest partid important! Iar Pl trebuie sa ridice profesionalismul, in special in domeniul economic. Acest bloc, Dnul Ghimpu in partidul in care sinteti Sef este slab. Aceasta este rau, fiindca, PL poate sa fie um partid puternic de opozitie si cu credibilitate in fata poporului, in timp ce PCRM este slabita de luptele interne. Si nu uitati sa faceti tot posibilul ca mai putin sa se fure, inclusiv sau in primul rind cei din partidele Dre! (catre Ghimpu si Filat). Succese sa aveti, ca poate si poporul va avea ceva succese, fiindca nu mai stie pe cine sa mizeze!
 • +4 (26)
  Trebuie să putem citi printre cuvinte, declaraţia lui Filat spune foarte multe despre felul lui de a fi. Prin această declarţie, Filat vine să ne spună că scuipă el pe părerea alegătorilor, şi că primarul nu a fost votat de alegători, ci el, marele şi atotputernicul Filat, a dat din deget şi automat toţi alegătorii l-au votat pe Chirtoacă, şi de asta Filat crede că şi acum va da din deget şi toţi automat o să voteze candidatul PLDM.
 • -4 (26)
  orașul arată groaznic. L-am votat la ambele alegeri pe Chirtoacă, la următoarele cu siguranță nu-l mai votez. Aștept să văd ce candidat va propune PLDM-ul, dar cu siguranță pe Chirtoacă lumea nu-l mai vrea primar. Bardac total: construcții ilegale, vânzări de terenuri în dreapta și în stînga, butculițe și cazinouri la fiecare milimetru pătrat.
  timp de două mandate Chirtoacă o reușit să facă din municipiu capitala de cacao, da nu una europeană.

  Sunt cetățean activ
  • +2 (22)
   Eu nu mai spune. Cine trebuie sa se ocupe de constructiile ilegale? Primaria sau procuratura? Iar cazinourile si butculitele sunt pefect legale, nu exista legi care sa le interezica. Cine face legile? Parlamentul. Inainte de a scrie ceva, mai fa contact cu realitatile pentru ca poti parea prost.
 • +3 (23)
  Daca Filat nu mai poate fi acceptat la Guvern, sa incerce ca Primar General de Chisinau. Incercarea vina n-are! Succes dnle Filat! Atuci vedem de ce esti in stare in afara de crize de Guvern.
 • +10 (10)
  S-a gasit si cine sa vorbeasca!
  -
  Mai, felationistule, ce pl(d)m ai facut tu cat timp ai fost PRIM-MINISTRU, nu Primar? Ai furat cat sapte, in rest nimic!!! Acum vrei sa furi si Chisinaul?!?!?! Nu te-ai saturat de bani, nesimtitule?!?!?
  -
  Sa-ti stea in gat banii furati de la gura copiilor, profesorilor si pensionarilor!!!
 • +4 (4)
  Sint tare multe persoane ce,gindesc si scriu,foarte bine realitatea,aceea ce a fost la ultimile alegeri din 2011 ale Primarului General de Chisinau,unde a invins cu greu,Dorin Chirtoaca.Neavind majoritatea in rindurile conselierilor Municipali,Primarul General Chirtoaca,a avut si are dificultate in rezolvarea problemelor din Municipiu;frina ce-a mare,in afara de concilierii comunist,mai sint si consilierii din pldM si chiar ce-i din pLr;pa-i dragii mei,de unde vreti rezolvarea problemelor Municipiului si al lui Chirtoaca daca,toti se socot destepti si trag din Chirtoaca,ca cinii,si-l invinovatesc ca,Chirtoaca nu face nimica;unde nu-i unire,nu-i rezultat;cine n-a veni la Municipiu dar,fara majoritatea consilierilor,Primarul General nu va face fata.Cum vorbeste Filat,este tare usor s-o faca dar,lumea stie adevarul si va proceda cum stie mai bine.Sa faca treaba la Primarie,trebue sa vina un candidat independent,cum s-a intimplat in Bucuresti.

  Sunt cetățean activ
 • +10 (10)
  Nu e meritul PLDM că Chirtoacă e primar. Rușine Filat pentru propagandă ieftină.
 • +1 (1)
  Sa-i spună cineva lui Filat ca Partidul Liberal l-a făcut de doua ori prim-ministru. A treia oară vom avea candidatul nostru.

  Sunt cetățean activ
 • +1 (1)
  „La prima mea numire mi-am aplecat capul, la cea de-a doua m-am înclinat şi la cea de-a treia mi-am îndoit şi mai mult trupul. În toate acţiunile mele am respectat legile şi nimeni nu a găsit pricină să mă defăimeze. Cu terci şi păsat îmi potoleam foamea”.
  Daca Filat-verde imparat spune cui apartin vorbele,atunci il Votezi!
  Cred-ca mai degraba elefantul se transforma in tintar,decit intelectualul Filat sa cunoasca autorul acestor vorbe!
 • 0 (0)
  " Bogăţia şi onorurile obţinute prin căi necinstite valorează în ochii mei cât norii ce plutesc pe cer"-adresate la toti "marii lumi moldave,mioritice"!
 • 0 (0)
  „Se vor mai scurge ani până când voi întâlni un bărbat care să iubească virtutea tot aşa de mult ca şi frumuseţea feminină".
 • 0 (0)
  „Cerul m-a înzestrat cu virtute. Ce îmi poate face un om asemenea lui Voronin,Filat,Lupu,Plahotniuk,Ghimpu s.m.a.?
 • 0 (0)
  „Un om nobil are putere să facă faţă privaţiunilor, un om de nimic supus privaţiunilor este înclinat spre rele”
 • 0 (0)
  un om care nu oboseşte niciodată să cerceteze căile adevărului şi să înveţe pe alţii, care în zelul său de a dobândi cunoştinţe uită de mâncare, iar în momentele sale de bucurie uită tot amarul vieţii şi nu este îngrijorat de faptul ca bătrâneţea îi pândeşte", un om care după toţi aceşti ani de viaţă „nu a devenit un învăţat erudit, ci a reuşit doar sa prindă un capăt al firului care să-l conducă la întreg".
 • 0 (0)
  România este patria noastrã şi a tuturor românilor.
  E România celor de demult şi-a celor de mai apo
  E patria celor dispãruţi şi a celor ce va sã vie.
 • 0 (0)
  Cu asa buget sarac al primariei , nici chiar Filat n-ar fi facut mai mult decit Chirtoaca.Si nici primarii care au fost pina acum n-au reusit sa faca mai mult.Daca se va alege un primar corupt,nu se va face chiar nimic.
 • 0 (0)
  CHIRTOACA nici nu mai are nevoie sa fie ales ca primar de Chisinau. El va fi cat de curand un personaj cheie al R. Moldova. Perspectivele lui sunt cel putin tot atat de importante ca si ale lui Filat. Filat nu este altceva decat un pervers statlist anti-roman , oricate declaratii ambigui de fidelitate romaneasca ar face .
 • 0 (0)
  e si normal,daca Chirtoaca s-ar ocupa de orash si nu si-ar indeplini f-tia cum se cuvine ar fi o cinstev sa fie votat, insa el vad ca asculta de Ghimpu, alt destept,nu merita ei sa ne conduca

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA