Filat: PLDM este gata de negocieri

„Partidul Liberal Democrat din Republica Moldova este gata de dialog cu foștii colegi de Alianță, dar fără abordări ultimative”. Declarația a fost făcută publică de liderul PLDM, Vlad Filat, astăzi, 10 martie, în cadrul unei intervenții la Publika TV, după şedinţa Consiliului Naţional Politic al partidului, notează UNIMEDIA. 

Liderul PLDM a desemnat trei negociatori, care vor lansa mâine invitaţii la discuţii membrilor PD și PL.
Filat: PLDM este gata de negocieri
Premier în exercițiu, Vlad Filat (Foto: UNIMEDIA/ Igor Vrabie)

„Poziția PLDM este că trebue să identificăm soluțiile și căile prin care să asigurăm continuarea guvernării democratice în Republica Moldova, fără abordări ultimative. Forma negocierilor poate fi discutată. Pe noi ne interesează esența”, a subliniat Filat. 

Premierul în exercițiu susține că doar dialogul şi compromisul trebuie să fie singurele alternative pentru constituirea unei coaliţii pro-europene de guvernare. În același timp, sursa a precizat că, dacă va fi cazul, va participa personal în calitate de lider PLDM le aceste negocieri. Însă la etapa actuală, Filat consideră că cel mai oportun ar fi ca aceste întâlniri să fie la nivel de reprezentanți ai partidelor.

„În acest sens PLDM are mandatați trei negociatori: prim-vicepreședinte PLDM, Iurie Leancă, vicepreşedintele partidului, Liliana Palihovici, şi vicepreşedintele partidului, liderul fracţiunii parlamentare, Valeriu Streleţ”, a declarat Vlad Filat.

În context, Partidul Liberal Democrat din Moldova solicită Partidului Democrat şi Partidului Liberal să-şi desemneze grupurile de negociatori pentru formarea unei alianţe de guvernare pro-europene.

UNIMEDIA amintește că pe 5 martie, Guvernul Filat 2 a fost demis cu voturile majorității deputaților. Pentru moțiunea de cenzură au votat fracțiunile PD, PCRM și deputații neafiliați, în total - 54 de legislatori. S-au exprimat împotriva moțiunii de cenzură deputații din PLDM și PL, grupul de neafiliați condus de Vadim Mișin.

La 8 martie 2013, premierul Vlad Filat a prezentat preşedintelui Nicolae Timofti, demisia Guvernului. Şeful statului a semnat un decret privind acceptarea demisiei Guvernului. Prin acelaşi decret, Nicolae Timofti a dispus ca Guvernul demisionar să îndeplinească funcţiile de administrare a treburilor publice până la formarea noului Guvern. Cabinetul de miniștri va asigura în continuare activitatea Guvernului, fără, însă, a avea dreptul de a propune proiecte de legi.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub