ora: 17:45, 10 mar 2013 8370
Autor: Cristina Aramă

Filat: PLDM este gata de negocieri


Filat: PLDM este gata de negocieri
Fără condiţii ultimative
Premier în exercițiu, Vlad Filat
Foto: UNIMEDIA/ Igor Vrabie
„Partidul Liberal Democrat din Republica Moldova este gata de dialog cu foștii colegi de Alianță, dar fără abordări ultimative”. Declarația a fost făcută publică de liderul PLDM, Vlad Filat, astăzi, 10 martie, în cadrul unei intervenții la Publika TV, după şedinţa Consiliului Naţional Politic al partidului, notează UNIMEDIA. 

Liderul PLDM a desemnat trei negociatori, care vor lansa mâine invitaţii la discuţii membrilor PD și PL.

„Poziția PLDM este că trebue să identificăm soluțiile și căile prin care să asigurăm continuarea guvernării democratice în Republica Moldova, fără abordări ultimative. Forma negocierilor poate fi discutată. Pe noi ne interesează esența”, a subliniat Filat. 

Premierul în exercițiu susține că doar dialogul şi compromisul trebuie să fie singurele alternative pentru constituirea unei coaliţii pro-europene de guvernare. În același timp, sursa a precizat că, dacă va fi cazul, va participa personal în calitate de lider PLDM le aceste negocieri. Însă la etapa actuală, Filat consideră că cel mai oportun ar fi ca aceste întâlniri să fie la nivel de reprezentanți ai partidelor.

„În acest sens PLDM are mandatați trei negociatori: prim-vicepreședinte PLDM, Iurie Leancă, vicepreşedintele partidului, Liliana Palihovici, şi vicepreşedintele partidului, liderul fracţiunii parlamentare, Valeriu Streleţ”, a declarat Vlad Filat.

În context, Partidul Liberal Democrat din Moldova solicită Partidului Democrat şi Partidului Liberal să-şi desemneze grupurile de negociatori pentru formarea unei alianţe de guvernare pro-europene.

UNIMEDIA amintește că pe 5 martie, Guvernul Filat 2 a fost demis cu voturile majorității deputaților. Pentru moțiunea de cenzură au votat fracțiunile PD, PCRM și deputații neafiliați, în total - 54 de legislatori. S-au exprimat împotriva moțiunii de cenzură deputații din PLDM și PL, grupul de neafiliați condus de Vadim Mișin.

La 8 martie 2013, premierul Vlad Filat a prezentat preşedintelui Nicolae Timofti, demisia Guvernului. Şeful statului a semnat un decret privind acceptarea demisiei Guvernului. Prin acelaşi decret, Nicolae Timofti a dispus ca Guvernul demisionar să îndeplinească funcţiile de administrare a treburilor publice până la formarea noului Guvern. Cabinetul de miniștri va asigura în continuare activitatea Guvernului, fără, însă, a avea dreptul de a propune proiecte de legi.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • -5 (33)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Răzghândilă a obosit să lupte cu mafia șa a hotărât să se înțeleagă cu acei, care ia numit mafioți, ca să poată să fure în continuare nestingheriți cu toții. Bravo Filea - din coadă de câîne sită nu poți face...

  Sunt cetățean activ
  • -6 (32)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   Foaie verde loboda. PLDM-ul e un simplu paravan verde, pe fundalul caruia isi face mendrele "șefu". Cei care au capacitatea de a gindi liber, cei cu caracter, cu coaie, daca vreti, asa ca Nagacevschi, Tanase, Dodon, au plecat din acest srl, nedorind sa fie fundal pentru acest cucoșel. Au ramas doar elemente unicelulare de tipul strelet, țap, deliu, care aplaudeaza oricarui cuvint iesit alene de pe buzele lui Filat. De ce nu a convocat "șefu" aceasta turma inainte de discirsul sau de pe 13.13.13, ora 13:13? Nu avea nevoie de butaforie atunci. Ridicola piesa...
   • +2 (36)
    echipa PLDM este una foarte buna, ce mai puternica, asa ca PD si PL ar trebui sa cedeze mofturile mafiotului Ploha, si intradevar sa lupte pentru un guv pro european, succese PLDM , tinetio tot asa! jos mafia!
    • +2 (34)
     abonatul,
     poate unii membri PLDM sunt buni , cum zici, dar tot kk-tul il face Filea!!! Asa ca inaintati alt candidat la functia de premier , si veti merge inainte. daca nu veti face lucrul acesta , inseamna ca PLDM-ul joaca dupa "dudca" rusilor. Multi Bussines-mani din PLDM au relatii economice cu Rusia si nu doresc semnarea unui acord UE-RM, ca sa nu-si piarda banisorii. Iata ce-i la PLDM pe primul plan.
     • -7 (21)
      Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
      taticule Filat :)))))))))))))
      http://www.youtube.com/watch?v=aCYsKQlZtHE
      • +10 (24)
       Bravo! Domnul Filat pentru ca sa salveze relatiile externe ale Republicii Moldova, ca sa nu incurce la procesul de Integrare Europeana face citiva pasi inapoi! Bravo!
       Este singurul politician in care mai am incredere! In care vad viitorul! Sa ne aducem aminte, care Guvern a fost mai eficient ca Guvernul Filat? Cine a mai facut atitea lucruri NECESARE pentru cetateni intr-un termen atit de scurt?
       • +9 (23)
        La sigur PLDM-ul face mai mult ca PD+PL impreuna!!! Este clar dupa actiunile membrilor acestor partide. Ce face Ghimpu? - latra, critica si nici o actiune.
        Ce face Plahotniuc? - ii cumpara pe toti, ii plateste, ameninta, OMOARA, ne duce tara de ripa.
        Este foarte clar ca dupa ce a fost demis Plahotniuc, instituitiile ce i se subordoneaza au actionat la comanda lui! Mai precis, au luat cu asalt Guvernul, ceea ce nu s-a mai vazut niciodata nicaieri!
        • +10 (18)
         Singurul lucru pe care il vad e ca PLDM are grija de viitorul Republicii Moldova! Au demonstrat asta de nenumarate ori! Vedem ca ministrii membri PLDM mereu demonstreaza ca Republica Moldova poate mai mult! Ea merita sa fie in rindurile Uniunii Europene.
         Sper ca Vlad Filat va distruge complet mafiotismul format de Plahotniuc si de lingaii sai.
         • +12 (20)
          Oare nu e clar ca PD-ul, in frunte cu principalul hot-PLAHOTNIUC incearca sa fure intreaga Republica? Si pentru ce? Ca sa-si linisteasca spiritele Plahotniuc? Unde-l vor duce toate aceste bogatii?
          A cumparat Centrul National Anticoruptie si Procuratura Generala, un lucru sa-mi explice cineva, pentru ce? Ca sa nu iasa la iveala dosarele in care figureaza!
          • +2 (10)
           Лично я горжусь господином Филатом, он всегда доказывал всему народу что Молдова может больше чем многим кажется!
           Я уверен что в ЕвроСоюз мы можем попасть только с Владом Филатом!!! Удачи Вам!
       • +11 (17)
        Se vede clar ca in politica Republicii Moldova s-a inceput un razboi ce tebuie neconditionat incheiat! Tot acest razboi de la ce s-a inceput? - ca Vlad Filat pe data de 13 februarie a spus lucrurilor pe nume, a fost demis Plahotniuc si citeva papusi de-ale sale si Plahotniuc s-a inervat, si cum este el slab de fire a scos la iveala toate institutiile ce-i apartin?
        • +4 (6)
         Observam cu totii ca echipa PLDM mereu a dat dovada de profesionalism, calmitate, ceea ce este foarte important in politica. Anume de un asemenea partid avem nevoie la Guvernare! Doar cu PLDM mai avem o sansa spre Uniunea Europeana. Bravo.

         Sunt cetățean activ
       • +3 (5)
        Bravo, domnule Filat! Noi, POPORUL va sustinem cum am si facut-o tot timpul! Am vazut ca dumneavoastra vedeti intr-adevar problemele cu care ne confruntam zi de zi si incercat sa le rezolvati cit de posibil! Mult succes! Un sfat, scapati de acest Plahotniuc, iar odata cu el vor pleca si toti lingaii, Sirbu, Ghimpu, Lupu, Dodon!

        Sunt cetățean activ
      • +2 (2)
       http://www.youtube.com/watch?v=7QGQaDySK5w
      • +2 (2)
       http://vox.publika.md/media/politica/вадик-готовь-самолет-неделька-441731.html
      • +2 (2)
       http://vox.publika.md/media/politica/вадик-готовь-самолет-неделька-441731.html
    • -10 (18)
     Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
     Ce dumnezeu amestecati PD cu PL ?? Nici vorba sa fie adevarata sustinerea , reala, sau cum vreti voi sa -i ziceti a unui mafiot oligarh ca si Plahotniuc de catre PL!! Dimpotriva !! Asa ceva este exclus !! "Papusarul" este un partener castigat de Filat pe parcurs,pt ca sa-si serveasca interesele rusofone cu el, la inceput el fiind cel care nu si l-a dorit. Dupa ce a vazut ca Papausarul e bun la jocul tactic s-l poate infrange , vrea sa se scape de el, dar nu a mai putut. Plahotniuc are si a avut in mana justitia (datorita comunistilor cu care Plaho a fost combinat in mafie!)daca aveti mari si puternici comunisti in R.Moldova, acestia nu sunt la PCRM , ci in justitie !! Aici se ascund cei mai marei dusmani ai democratiei din R.Moldova i cei mai mari mafioti pro rusi !! Cu ei cineva a procedat inca imediat dupa aprilie 2009 cu f mare toleranta!!Exact asa a fost si inca este si in Romania.Marele protector al justitiei comuniste a fost ION ILIESCU& comp!!
    • +1 (1)
     Cu o asa echipa puternica, avem o asa viata de rahat, nu ma fa sa rid, de furat is buni toti, da la imbunatatirea nivelului de trai, n-au nici un succes, oamenii parasesc Moldova ca niciodata. Demisie, iata ce merita echipa voastra puternica, da multi dintrinsii chiar merita sa stea la duba, toate necazurile noastre is din vina aliantei, nu se m-ai satura dracu pe Filat a vostru. Nu m-ai vreau integrare, cu asa pret, degradam, sa-si dea demisia si sa initieze alegeri anticipate, ca sa am posibilitatea sa le exprim dragostea!
   • -7 (19)
    Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
    Si va mai recand sa faceti o comparatie intre "șefu2009" și "șefu2013". Grijile pentru popor i-au umflat falcutele. E timpul pentru o cura de slabire a la "out of government".
    • -7 (19)
     Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
     Si va mai recomand sa faceti o comparatie intre "șefu2009" și "șefu2013". Grijile pentru popor i-au umflat falcutele. E timpul pentru o cura de slabire a la "out of government".
  • -6 (26)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   unde e acel Vlad Filat pe care l-am votat, unde e liderul carismatic pe care il promovam in randul amicilor, din pacate a murit ...deja numi ramane decat sa sper că PL nu ma va trada.. e cel mai curat si sincer partid care a mai ramas in Moldova...

   Sunt cetățean activ
 • -1 (27)
  mafia plahotniuc-lupu-ghimpu nu va permite lui Filat sa semneze acordurile cu Europa. 10 zile de negocieri si daca nu,ALEGERI trebue stirpita mafia/ Rog toti care au votat pentru tradatorul de Ghimpu sa voteze pentru Sergiu MOCANU, Ghimpu a vindut PL-ul rapanului communist plahoytniuc-Lupu. Ghimpu la aguns pe rosca/
 • -8 (24)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Fără condiții ultimative, si in general toți au voie doar sa-l elogieze pe marele boier Filat....
  MII GREATA DEJA DE AERILE SI MANUERELE LUI FILAT...
 • -10 (24)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  unde e acel Vlad Filat pe care l-am votat, unde e liderul carismatic pe care il promovam in randul amicilor, din pacate a murit ...deja numi ramane decat sa sper PL nu ma va trada.. ew cel mai curat si sincer partid care a mai ramas in Moldova...

  Sunt cetățean activ
  • +9 (23)
   laso mai moale cu PL. daca pui asa intrebarea atunci mai bine Voronin.
 • -5 (23)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Va rog "FARA CONDITII"!!
  Doar SHAFU are dreptul sa puna conditii!!! Cum doreste muschiu lui.
 • -9 (19)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Plahatniuc (Pd si PL) nu va ceda in privinta prim-ministrului iar Filat nu va ceda aceasta la fel , deoarece se preface intrun cadavru politic! Toti se pregatesc de anticipate.
 • +13 (21)
  AIE-3 este singura solutie in acest moment! Avem nevoie de continuitate pt reforme, si stabilitate pt integrarea europeana! Comunismul, care ne-a sugrumat zeci de ani, nu merita sa ne reprezinte in politica moldoveneasca!
 • -6 (20)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Filea o arătat ce poate... acum altul.
 • +9 (17)
  Comentariul a fost șters de redacție.
  • -6 (18)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   Altul e cineva, care nu se va inconjura cu lingai de teapa ta, tîlhari-miștoiști, inverzitori de țară, miniștri-sfarmă-capul-de-asfalt, descreierați-cu-katiușa etc. Amin!
 • -10 (16)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Filea capituliază, stă pe brînci în faţa lui Plohoi cerînduşi ertare pentru curajul ce la avut reproşîndui lui Plohoi anterior. Estrîns la perete cu totul, nu numai el dar şi întreaga echipă a lui de de şacali. Dosar după dosar. Plohoi trebue să scoată la iveală toate năsdrăveniile lui Filea şi a echipei lui, astfel în PLDM să rămînă persoanele devotate, cinstite, ce întradevăr merită să stee la umbra stejarului. Păcătosul de Filea a silit pe mulţi membri adevăraţi să cedeze şi să plece din partid, acum i-a venit şi răndul lui. E gata de negocieri şi el invită, dar cîteva zile în urmă a fost invitat de Lupu, de moş Colea, şi... dar acum el propune, iniţiativa e lui, mîrşavul şi vagabondul, de ce atunci nu sa prezentat, a aşteptat dosarul cu microbusul, da?

  Sunt cetățean activ
 • +4 (20)
  Cu ghimpu o sa agungem in Colonita,da nu in UE.
 • -7 (15)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Despre care Europa vorbiti ma, lingailor? Despre Europa unde politicienii demisioneaza odata ce sunt prinsi cu mata in sac? Despre acea Europa unde talharii stau la inchisoare, da nu merg tupeist contra bunului simt, insistind sa stea in fruntea guvernului cu orice pret? Chiar cu pretul unor cheltuieli enorme bugetare intr-o tara distrusa de mizerie si saracie? Voi chiar nu aveti frica de Dumnezeu? Voi chiar credeti in sloganul "fara Filat fie si potopul"? Voi aveti mama, tata? Voi aveti un dram de bun simt? Voi nu intelegeti ca orice rabdare are sfirsit? Si apoi in Elvetia se vor putea retrage numai cei "alesi". Si aceea pentru putin timp.
 • +14 (14)
  Deci, o reformare e posibila, nimeni nu-i impotriva, se mai intimpla, se mai cere, se mai merge greu si'n ajun, hai hai, haideti sa va vedem pina la capat, pe fiecare! poate mai aflam multe alte chestii... n-as vrea sa ne dezamagim a 4-a oara ('94 cu revenirea nomenlcaturii pro ruse agrarienii, '99 cu demiterea guvernului Sturza, 2005 cu votul lui Rosca pentru PCRM si uite zilele astea cu voi).N-am vrea sa credem ca in mica noastra istorie de indepenndenta, Moscova chiar si-a bagat si creat noi agenti pentru astfel de opriri si intoarceri ... ori, ori sintem un popor ratacit si nimeni numai intelege nimic nimeni numai cred in nimic si sintem dusi de valuri si prinsi de desertaciuni
 • -8 (16)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Nu prea se inteleg lucrurile... "Fara a conditiona..." , pai da Filat a iesit din acord fara sa conditioneze, fara sa se sfatue cu nimeni..., de ce acuma el cere sa nu fie conditionari...?
 • -8 (16)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  FILAT-SOARTA LUI NASTASE SI TIMOSENKO
 • +11 (13)
  Domnu Filat, toate se intimpla ca in balada ,,Miorita,, numai că sfirsitul ni va fi cum vreau acei ciobeni,va fi altul.
 • -8 (16)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Filat asta e tare... "suntem gata sa negociem dar fara conditii" ce fel de negocieri inseamna asta.. fara conditii. E santaj pe fata. ori ma acceptati pe mine filat ori fuck off, halal negocieri.
 • +14 (14)
  Citi lingai ai mafiei au esit la vinatoare,interpolul o sa aiba griga de papusarul vostru
 • 0 (0)
  doi berbeci
 • 0 (0)
  conditionari oricum vor fi ca pana la urma sunt 3 partide si chiar daca ii uneste ceva inca nu inseamna ca nu trebuie sa faca si compromis...
  Putin probabil ca se va ajunge la o intelegere (din ultimele evenimente), dar... sper ca vor ajunge la un numitor comun.
 • +1 (1)
  ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
  ??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
  “”(video) Replica lui Filat: Nu voi capitula în fața mafiei!”
  ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
  )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
  http://unimedia.info/stiri/video-replica-lui-filat-nu-voi-capitula-in-fata-mafiei-57789.html
  )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
  • +1 (1)
   )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
   ??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
   “’Reacția CNA: Este grav! Vom începe de urgență o anchetă”
   ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
   )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
   http://unimedia.info/stiri/reactia-cna-este-grav-vom-incepe-de-urgenta-o-ancheta-57993.html
   )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
  • +1 (1)
   )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
   ??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
   “”(doc) Materiale din „dosarul interceptărilor”, publicate pe Internet”
   ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
   )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
   http://unimedia.info/stiri/doc-materiale-din-dosarul-interceptarilor--publicate-pe-internet-57983.html
   )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
  • +1 (1)
   ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
   ??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
   “”BREAKING NEWS: Guvernul Filat 2 a fost demis cu voturile PCRM, PD și deputaților neafiliați”
   ??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
   ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
   http://unimedia.info/stiri/breaking-news-guvernul-filat-2-a-fost-demis-cu-voturile-pcrm--pd-si-deputatilor-neafiliati-58041.html
   ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
  • +1 (1)
   ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
   ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
   “”Filat a prezentat președintelui țării demisia oficială a Guvernului”………………………………………………..
   ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
   ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
   http://unimedia.info/stiri/filat-a-prezentat-presedintelui-tarii-demisia-oficiala-a-guvernului-58185.html
   ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA