ora: 21:58, 27 mai 2014 5704
Autor: Cristina Buzovschi

Filat: Nu Voronin și Ghimpu vor decide cine să fie prim-ministru


Filat: Nu Voronin și Ghimpu vor decide cine să fie prim-ministru
Vlad Filat, președintele PLDM
Foto: UNIMEDIA
Atât liderul PCRM, Vladimir Voronin, cât și cel al PL, Mihai Ghimpu, au declarat că Vlad Filat nu va putea niciodată să ocupe funcția de prim-ministru. Potrivit lor, decizia Curții Constituționale din 22 aprilie 2013 este una pe „viață”, definitivă și irevocabilă.
 
De cealaltă parte, președintele PLDM îi îndeamnă să nu se grăbească să facă asemenea declarații și le-a sugerat că nu ei vor decide cine să conducă țara după alegeri. 

„Toți acordă atenție sporită atât față de mine, cât și față de partidul pe care îl conduc. Toți își fac griji, dacă sunt sănătos sa nu, cum administrăm partidul, ce relații sunt între membrii de partid, etc. Da, eu sunt flatat de atâta atenție și grijă pe care o manifestă Voronin și Ghimpu. Hai să punem deocamdată punct pe această întrebare. Oamenii vor desemna prin vot cine să conducă țara. Dacă pentru ei politica înseamnă funcții, atunci eu am demonstrat tuturor că nu mă țin de funcție. În niciun caz nu va decide Ghimpu sau Voronin cum să funcționeze coaliția de guvernare după alegeri”, a declarat Filat în cadrul emisiunii „Politica” de la TV7.
 
Vlad Filat a subliniat că deocamdată principala sa preocupare este să pregătească partidul pentru alegeri și să le câștige.
 
Amintim că. pe 22 aprilie 2013, Curtea Constituțională a stabilit printr-o hotărâre că Vlad Filat nu mai poate fi prim-ministru. „Premierul unui Guvern demis prin moţiune de cenzură pentru suspiciuni de corupţie este incompatibil cu exercitarea funcţiei şi se află în imposibilitate definitivă de a continua exercitarea mandatului”, se spune într-una din concluziile Curții Constituționale.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +4 (16)
  Sunt de acord cu Filat.Doua persoane retrogradate ca Voronin si Ghimpu nu pot decide cine sa fie prim ministru a RM.EI nu pot sasi conduca propriele partide ,dar sa decida cine sa ocupe asa posturi de conducere
  • +4 (16)
   Filat are dreptate,prea multa grija isi face Voronin si Ghimpu referitor la FIlat si la activitate sa.De cind asa mare atentie din partea lor.Vor sa devina buni inaite de alegre,
   • +4 (16)
    Nu Ghimpu sau Voronin sunt persoanele care au dreptul moral sa dea anumite indicatii la subiectul dat.
    Eu stiam ca Voronin este bolnav de boala Parkinson, dar, recent, m-am convins totalmente in acest fapt.
    3 mai 2013: ”Parlamentul dezaproba decizia Curtii Constitutionale prin care Vlad Filat a fost lipsit de posibilitatea de a mai candida la functia de premier. Comunistii si liberal-democratii l-au reabilitat astazi pe liderul PLDM, printr-o decizie prin care a interpretat hotararea Curtii Constitutionale. Potrivit documentului, Curtea nu avea dreptul sa-l priveze pe Filat de posibilitatea de a ocupa functii publice.”
    Mai sunt intrebari?
    In ceea ce tine de Mihai Ghimpu, poate fi crezut. Urmeaza sa-i vedem certificatul de la psiholog, apoi putem sa discutam.
    • +5 (15)
     Da cine i-a lasat pe Voronin si pe Ghimpu dezlegati?
     Si cam cine sunt ei ca sa spuie cine are dreptul si cine nu are dreptul sa fie Prim-ministru?! Mihai Ghimpu cunoaste foarte bine cat a costat decizia CC in legatura cu Filat si unde a fost ea scrisa, in ce hotel.
     • +2 (14)
      Asteptati, domnilor. Filat s-a adresat si la CEDO in legatura cu acest fapt si, fiti siguri, va fi luata o decizie in favoarea acestuia, pentru ca i s-au incalcat, in cel mai brutal mod, drepturile.
      Nu vreau sa-l apar, dar se primeste ca un grup de politicieni a cumparat o decizie prin care un politician nu poate ocupa o anumita functie.
      • -1 (7)
       Decizia CC in primul rind a fost una politica, si o sa vedem decizia CEDO in legatura cu acest caz.
       Noi cunoastem foarte bine, ca atit cetateanul Ghimpu, cit si cetateanul Voronin se proslavesc prin declaratii banale, fara sens, si fara nici o limita.
       Ride bine, cel ce ride la urma!
       Numai bine.
       • 0 (2)
        Ghimpu si Voronin sa-si vada, mai intai de toate, de propriile figuri, care sunt, si asa, distruse.
        Vlad Filat a fost un Prim-ministru foarte bun si acest fapt vi-l poate confirma orice analist politic neutru, care nu primeste bani de la un partid sau altul.
        In urma unei guvernari comuniste devastatoare, Filat si echipa sa au reusit sa readuca lucrurile la normal, ca acum sa avem regim liberalizat de vize, ca, peste zile numarate, sa semnam Acordul de Asociere si Liber Schimb cu UE.
        Da, nu este cheia de la biserica. Are destule pacate, dar este bun in ceea ce face si nu uita de angajamentele asumate.
    • -2 (6)
     Potrivit Constitutiei Republicii Moldova, oamenii cu dereglari mentale(Ghimpu si Voronin) au dreptul sa detina mandatul de deputat in Parlamentul Republicii Moldova? Sau, daca ai acordul cui trebuie, totul se poate?!
  • +2 (12)
   Are dreptate,Ghimpu si Voronin birfesc pe toti si sar cu limba peste tot,halal de asa politicieni!!!

   Sunt cetățean activ
  • 0 (0)
   FILAT CADAVRUL POLITTIC ...AI FOST ALUNGAT DIN GUVERN CA HOT CE MAI CAUTI AROGANTULE TIE PINA LA GHIMPU AI INCA DE MIINCAT MAMALIGA ..
 • -1 (13)
  Filat va fi rege, regele a tuturor hotilor din tara! ura! ura! ura! Da ce va face Plaha?! Hmm, interesant!
 • +5 (7)
  Hahaha...corect, shafu decide tot, inclusiv si cand o sa redevina prim-ministru/hot. In genere, pamantul nu se invarte in jurul soarelui, pamantul se invarte in jurul lu' vlad filat. Hahaha Gateste posmajii tradatorule!
 • +2 (4)
  Când de gât ne strânge sărăcia,
  Iar economia e-n stare critică,
  Guvernanţii îşi expun trufia
  Prin maimuţăreală politică.
 • +1 (3)
  Dar nici tu:Ai esit cu declaratii ca un bandit cistocar cine esti tu? NIMENI!!!!Ai ramas o oala sparta sub talpa rusofonului ,si mai ai glas sa vorbesti.Ai cumparat unimedia si esi cu vorbe goale si fara sens,numai hulubii tai platiti te are in vedere in rest tot poporul stie cine esti,nare rost sa faci circ.

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA