Filat: „Nu reprezintă o problemă cine este votat primul, președintele Parlamentului sau Guvernul”

Negocierile dintre PLDM, PD și „grupul Hadârcă” continuă, iar în paralele au loc discuții și la nivel de lideri de partide. Vlad Filat a declarat că ultima întrevedere dintre el și Marian Lupu a avut loc în această dimineață, transmite UNIMEDIA.

„Discuțiile au un caracter permanent, între negociatori de la partide, dar și discuții la nivel de lideri. Ceea ce ne interesează pe noi și cred că pe fiecare cetățean din Republica Moldova este să avem un Guvern învestit, să depășim criza politică în care se află țara de prea mult timp”, a declarat președintele PLDM.
Filat: „Nu reprezintă o problemă cine este votat primul, președintele Parlamentului sau Guvernul”
Vlad Filat, președintele PLDM (Foto: UNIMEDIA/ Igor Vrabie)

Liberal-democratul a lăsat să se înțeleagă că există blocaje în cadrul negocierilor și că acestea vizează partajarea mai multor instituții precum CNA, PG, Vamă și Fisc. „Niciodată nu au dispărut anumite complicații. Dacă o să stăm să le înșiruim, va lua prea mult din timp. Nu cred că acest lucru ne interesează”, a precizat acesta.

Vlad Filat a evitat să facă pronosticuri dacă va fi sau nu învestit noul Guvern-Leancă. „Eu voi fi mulțumit atunci când vom avea un Guvern învestit. Pentru noi nu reprezintă o problemă cine este votat primul, președintele Parlamentului sau Guvernul. Important este ce se va întâmpla după acest vot. Din păcate, cei care au luat decizii emotive la o anumită perioadă de timp, nu au avut capacitate să evalueze care vor fi consecințele. Acestea vor fi grave și vor presupune costuri politice pentru acești actori politici”, a adăugat liderul PLDM.

În context, liberal-democratul s-a referit și la președintele PL, Mihai Ghimpu. „Eu sper că într-un timp foarte scurt, dl Ghimpu va reveni în albia firească de activitate politică și că frustrările pe care le are, din cauza problemelor interne din partid, le va înlocui cu argumente și propuneri”, a conchis Filat.

UNIMEDIA precizează că Marian Lupu a declarat că fracțiunea Partidului Democrat va vota pentru un nou Cabinet de miniștri numai după ce va fi ales președintele Parlamentului.

Iurie Leancă a fost desemnat premier de șeful statului la 15 mai. Potrivit Constituției, deputații au termen până la 30 mai pentru învestirea unui Cabinet de miniștri.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub