Filat neagă că ar fi mers pe banii lui Usatîi la finala UCL din 2012

Fostul premier al Republicii Moldova, Vlad Filat, neagă că ar fi călătorit pe banii controversatului om de afaceri Renato Usatîi la finala Ligii Campionilor din Munchen 2012. Mai mult Filat consideră că aceste acuzații fără dovezi nu sunt altceva decât alte atacuri orchestrate la adresa sa.

Declarații în acest sens au fost făcute la postul de televiziune publică, în cadrul emisiunii „Moldova în Direct”, notează UNIMEDIA.

Filat neagă că ar fi mers pe banii lui Usatîi la finala UCL din 2012
Vlad Filat și Renato Usatîi (Foto: Tudor Iovu/Adevărul )

„Eu am suficienți bani ca să merg la fotbal și să-mi plătesc hotelul și să-mi asigur orice cheltuieli. Toate aceste atacuri orchestrate nu sunt întâmplătoare, este foarte simplu să vedem de unde vin. Nu știu dacă el este cel care urmărește ceva, eu cred că cei care îl mânuiesc urmăresc un anumit scop. Atacuri au fost și vor fi și în viitor, dar asta nu mă face să deviez de la ceea ce fac. Doar că eu aș fi dorit ca atunci când se vorbește despre o persoană publică să fie într-o manieră probată și nu în baza unor zvonuri sau surse”, a declarat liderul PLDM.

Totodată, Filat și-a amintit de acele momente când l-a cunoscut pe Usatîi. „Eu dincolo de lider de partid și fost premier sunt om viu și în viața mea am avut situații să întâlnesc foarte mulți oameni buni, dar mi-au ieșit în cale și oameni care au demonstrat pe parcursul timpului că sunt și ticăloși”, a mai spus fostul premier.

Pub

De asemenea, sursa a comentat și zvonurile potrivit cărora Renato Usatîi ar face loby în favoarea Republicii Moldova la Moscova.

„Am avut mai multe întâlniri cu Medvedev și am avut ocazia să cunosc birocrația rusească, care este una pregătită, școlită și nici într-un caz nu este una care să fie reprezentată de acest Domn”, a conchis sursa precizând că ar fi prea mult să comenteze atacurile venite din partea acestei persoane.

Precizăm că, ziarul Adevărul.md a publicat în ediția sa electronică un articol în care menționează că Vlad Filat și controversatul om de afaceri Renato Usatîi au călătorit și au stat în același hotel când au mers în 2012 la finala Ligii Campionilor din Munchen. Sursa scrie că Usatîi a plătit toate facturile pentru deplasare: loja de 37 mii euro, camerele de hotel VIP, dar și cursa charter de cca 60 mii euro.

UNIMEDIA amintește că Renato Usatîi a apărut în spațiul public moldovenesc în această vară, când a cheltuit sume importante pentru acte de caritate. Acesta a scos din buzunar și peste 1 milion de lei ca să organizeze un concert la Fălești, localitatea sa de baștină.
 
Acesta a venit în repetate rânduri cu acuzații în adresa liderului PLDM, Vlad Filat, l-a numit „cadavru politic” și l-a învinuit că ar deține acțiuni în toate băncile asupra cărora au avut loc atacuri reider.

 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub