ora: 15:27, 05 dec 2014 8296
Autor: Cristina Buzovschi

Filat lasă să se înțeleagă că PLDM, PD și PL nu vor călca pe aceleași greble


Filat lasă să se înțeleagă că PLDM, PD și PL nu vor călca pe aceleași greble
Vlad Filat, președintele PLDM
Foto: UNIMEDIA
Vlad Filat consideră că, de această dată, partidele pro-europene nu vor călca pe aceleași greble și în cadrul negocierilor pentru formarea alianței nu se vor axa pe partajarea funcțiilor în stat, împărțirea instituțiilor de drept și portofoliilor ministeriale.
 
Liderul PLDM afirmă în cadrul unui interviu pentru ziarul „Timpul” că, împreună cu colegii din PD și PL, vor da dovadă de maturitate politică și vor purcede la muncă pentru continuarea reformelor demarate.

Vlad Filat a specificat că la negocierile pentru formarea fostei alianțe „a fost prea multă discuţie în jurul funcţiilor”.
 
„La ora actuală, însă, capacitatea coaliţiei de a face faţă situaţiei complicate în care ne aflăm este mai importantă decât funcțiile. Dacă cineva consideră că odată cu câştigarea alegerilor, problemele în ţară au fost rezolvate, greşeşte amarnic. Eu sunt convins că vom atinge un compromis, ca să avem cu toţii atmosferă necesară pentru a guverna liniştiți. Şi nu cred că vom avea nevoie de mult timp, căci ne cunoaştem foarte bine şi ştim ce avem de făcut”, menționează politicianul.
 
Liberal-democratul exclude că șantajul va fi pus la baza negocierilor. „Mai mult, cred că de această dată urmează să avem cu toţii şi o deschidere mai largă la capitolul transparenţă. Atunci când nu există informaţie, apar şi speculaţii, care duc la neîncredere. Însă noi trebuie să oferim oamenilor rezultate cât mai rapide. Dacă mă întrebaţi de ce are nevoie RM acum cel mai mult, am să vă spun că are nevoie de putere exercitată în stat. Fără putere în stat, vom avea elemente criminale, distructive, intervenţii din afara ţării, în fața cărora suntem vulnerabili”, a adăugat Filat.
 
Întrebat dacă Dorin Chirtoacă are șanse să devină prim-ministru, Vlad Filat a răspuns că este puțin probabil: „Opţiunea PLDM e cunoscută pentru toţi – dl Iurie Leancă să-şi continue exercitarea mandatului”.
 
Citiți interviul integral pe site-ul ziarului, timpul.md.
 
Amintim că Partidul Liberal Democrat, Partidul Democrat și Partidul Liberal au anunțat că au convenit asupra creării majorităţii parlamentare pro-europene. Deja au fost create grupurile de experţi ale celor trei partide care vor începe elaborarea Programului de guvernare pentru următorii patru ani.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • -7 (19)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Vlad Filat, ma uimeste. Vlad Filat consideră că, de această dată, partidele pro-europene nu vor călca pe aceleași greble și în cadrul negocierilor pentru formarea alianței nu se vor axa pe partajarea funcțiilor în stat, împărțirea instituțiilor de drept și portofoliilor ministeriale.
  Sa fie intr-un ceas bun!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • +3 (7)
   Altfel spus, il asteapta soarta ex-premierului Portugaliei Jose Socrates.
   • -1 (19)
    Statul trebuie sa aiba mai multa putere in stat decat un criminal, oligarh sau rider. E un lucru bine spus, mai ales de la cine.
    • -2 (20)
     Am un respect mare pentru Vlad Filat. Vreti voi nu vreti dar lupta cu Voronin si Comunistii el a inceput-o. Are multa intelepciune si harnicie acest om. Nu e de lauda, toata lumea il critica, este bine sa-l critici dar pe fapte concrete care ii apartin. In fine, vreu sa-i doresc sa fie fericit langa copii si familia lui. Inca o data, acest om a facut mult bine R.M. Analizati dar nu f..eti capul fara sa analizati!
     • -2 (20)
      Om destept, chiar daca a gresit pe undeva , se straduie sa nu se mai repete.
      Avem toata speranta ca de data asta si PD si PL o sa daie dovada de mai multa responsabilitate fata de tara si popor, PLDM reuseste sa faca fata si sa aiba rezultate!
      • +1 (9)
       Filat sa-l demita pe Balitchi si sa inceapa vama sa lucreze dupa model european ... la moment serviciul vamal impune abuziv taxe vamale, majoreaza valoarea in vama samd
       • -4 (18)
        PLDM a fost pus la multe incercari in acesti ani, au fost atacati din toate partile, chiar de catre cei care acum vor sa faca alianta cu ei,nu s-au mai gindit ca o sa stea din nou la masa de discutii, scirbos suna..dar Aceasta echipa cu Filat lider, a dat mereu dovada de maturitate, si nu s-au coborit la nivelul celorlati,
        In Timp ce dusmanii ii criticau, aduceai acuzatii false, PLDM semna acrodul de asociere, de liber schimb, regim fara vize, in timp ce ,cineva se lauda ca face drumuri, dl Leanca aducea investitii ,bani pentru reconstructia acestor drumuri, cineva spunea ca mamele trebuie sa spele pelincute, iar PLDM construia centre medicale si gradinite in fiecare localitate!
        Ca copii sa fie sanatosi si sa fie educati!
        • +1 (9)
         nu ti-e greata cand citesti ce ai scris? chiar asa bine va platesc pentru comentarii ca un pic de parere proprie nu mai aveti?
   • +3 (5)
    Fara a luneca in generalizari si evaluari ale persoanei, spun doar ca abordarea prezentata de Filat e una cat se poate de sanatoasa. Mi-ar place sa vad ca e imbratisata si de ceilalti aliati si ca le va reusi s-o implementeze cu succes. Hai baieti, inainte!
  • +4 (8)
   Filat, tu vei juca asa cum iti va cinta ploha, asa ca las-o mai moale.
 • -8 (12)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Nu as vrea sa deschid acum unele paranteze dar daca e sa ne aducem aminte cine a calcat primul pe grebla pe o data de 13, 13, 13 atunci cred ca stie intradevar despre ce vorbeste Filat, si a invatat lectia.

  Sunt cetățean activ
  • +2 (10)
   (aceste propozii spun multe)!!! Dacă mă întrebaţi de ce are nevoie RM acum cel mai mult, am să vă spun că are nevoie de putere exercitată în stat. Fără putere în stat, vom avea elemente criminale, distructive, intervenţii din afara ţării, în fața cărora suntem vulnerabili”, a adăugat Filat.
 • +4 (6)
  Eu las sa se inteleaga ca l-am crezut :D
 • -3 (19)
  E timpul schimbarii la sensul direct vorbind. Vlad Filat, corect spune ca nu trebuie sa mai calcam pe aceleasi greble. E un inceput bun daca si Vlad Filat a inteles.
 • -7 (15)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Foc la ghete baieti. Si Filat, nu mai fi asa de bun si cinstit cu colegii de alianta.da in cap si peste maini pentru ilegalitati!

  Sunt cetățean activ
 • -7 (13)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  A greșit-da, a muncit-da. Numai cei ce nu muncesc nu greșesc. Vlad Filat are o aură de om politic, emană hărnicie,încredere, acum la moment este și un bun diplomat. Este atacat din toate părțile ,fiindcă se tem de el,că-i mai puternic ca ei. E rău că în această alianță sînt oameni, care se ocupă numai de scheme,sînt buclucași și vor căderea lui, ei nu se gîndesc la țară, dar gîndesc cum să-i sape groapa lui Filat. Acum la moment trebuie toți să se unească și să înțeleagă,că Țara are nevoie de putere exercitată în stat.Toate instituțiile statului trebuie să funcționeze normal, să fie făcute reformele promise .
 • -6 (12)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  nu degeaba se spune ca daca avem ochi sa vedem ,daca avem urechi sa auzim;toti p/u unul si unul pentru toti,sa vedem reformele care vor face ordine in tara,sa nu mai fim aratati cu degetul
 • -7 (11)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  spera, ca cei trei sa fc treaba buna,Duceţi POVARA împreună, într-o direcţie, UNIŢI!!! Ţara aşteaptă FAPTE, nu VORBE! SUCCESE!
 • -7 (11)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  odata facuta coalitia, optam pt ca aceasta sa fie una tangibila si sa dea dovada de perseverentsa si munca in ceea ce priveste viitorul tarii
 • -7 (11)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  viitoru nostru depinde de PLDM.sa-i sustinem si sa ne dorim impreuna o intergrare europeana
 • +5 (5)
  Daca vreti sa va cred atunci cei care s-au compromis in acesti 4 ani sa-si caute un loc mai in spate.
  Sa fie oameni fara "apucaturi de tot felul"( din acestea au fost destui)
  A fost destul timp in cei 4 ani pentru de toate numai pentru Reforme concrete nu ati gasit.
  • -7 (9)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   Spune sincer, dacă aştepţi reforme realizate cu adevărat de la cei, care s-au bătut pentru fotolii de miniştri şi pentru granturile străine?
   Înţeleg că mulţi salariaţi PLDM sînt la comentat, dar chiar nu vă duce capul pe cine susţineţi?
 • 0 (0)
  Musca la arat! Ha,ha,ha!

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA