Filat lasă să se înțeleagă că PLDM, PD și PL nu vor călca pe aceleași greble

Vlad Filat consideră că, de această dată, partidele pro-europene nu vor călca pe aceleași greble și în cadrul negocierilor pentru formarea alianței nu se vor axa pe partajarea funcțiilor în stat, împărțirea instituțiilor de drept și portofoliilor ministeriale.
 
Liderul PLDM afirmă în cadrul unui interviu pentru ziarul „Timpul” că, împreună cu colegii din PD și PL, vor da dovadă de maturitate politică și vor purcede la muncă pentru continuarea reformelor demarate.
Filat lasă să se înțeleagă că PLDM, PD și PL nu vor călca pe aceleași greble
Vlad Filat, președintele PLDM (Foto: UNIMEDIA)

Vlad Filat a specificat că la negocierile pentru formarea fostei alianțe „a fost prea multă discuţie în jurul funcţiilor”.
 
„La ora actuală, însă, capacitatea coaliţiei de a face faţă situaţiei complicate în care ne aflăm este mai importantă decât funcțiile. Dacă cineva consideră că odată cu câştigarea alegerilor, problemele în ţară au fost rezolvate, greşeşte amarnic. Eu sunt convins că vom atinge un compromis, ca să avem cu toţii atmosferă necesară pentru a guverna liniştiți. Şi nu cred că vom avea nevoie de mult timp, căci ne cunoaştem foarte bine şi ştim ce avem de făcut”, menționează politicianul.
 
Liberal-democratul exclude că șantajul va fi pus la baza negocierilor. „Mai mult, cred că de această dată urmează să avem cu toţii şi o deschidere mai largă la capitolul transparenţă. Atunci când nu există informaţie, apar şi speculaţii, care duc la neîncredere. Însă noi trebuie să oferim oamenilor rezultate cât mai rapide. Dacă mă întrebaţi de ce are nevoie RM acum cel mai mult, am să vă spun că are nevoie de putere exercitată în stat. Fără putere în stat, vom avea elemente criminale, distructive, intervenţii din afara ţării, în fața cărora suntem vulnerabili”, a adăugat Filat.
 
Întrebat dacă Dorin Chirtoacă are șanse să devină prim-ministru, Vlad Filat a răspuns că este puțin probabil: „Opţiunea PLDM e cunoscută pentru toţi – dl Iurie Leancă să-şi continue exercitarea mandatului”.
 
Citiți interviul integral pe site-ul ziarului, timpul.md.
 
Amintim că Partidul Liberal Democrat, Partidul Democrat și Partidul Liberal au anunțat că au convenit asupra creării majorităţii parlamentare pro-europene. Deja au fost create grupurile de experţi ale celor trei partide care vor începe elaborarea Programului de guvernare pentru următorii patru ani.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub