Citește toate știrile la acest subiect

Filat îi avertizează pe democrați și comuniști: „Calculele făcute acasă nu întotdeauna coincid cu cele din târg”

Fracțiunea Partidului Comuniștilor a înaintat o moțiune de cenzură asupra activității Guvernului, iar Marian Lupu a declarat că Partidul Democrat ar putea susține acest demers, notează UNIMEDIA.

În replică, prim-ministrul Vlad Filat îi avertizează pe adepții ideii de demitere a Guvernului că „socotelile făcute acasă nu întotdeauna coincid cu cele din târg”. „PCRM a înaintat această moțiune de cenzură pentru că au avut o înțelegere cu PD că vor vota împreună pentru demisia Guvernului. Nu vreau să anticipez, vom vedea ce se va întâmpla în 5 martie”, a menționat șeful Executivului în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4.
Filat îi avertizează pe democrați și comuniști: „Calculele făcute acasă nu întotdeauna coincid cu cele din târg”
Vlad Filat, prim-ministrul RM (Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

Moderatorul emisiunii a încercat să-i sugereze premierului că marți, 5 martie, în cadrul ședinței Parlamentului ar putea fi acumulate cele 51 de voturi pentru moțiunea de cenzură asupra Guvernului: 34 voturi - PCRM, 15 - PD, 3 - grupul Dodon, deputatul Mihai Godea, etc. „Nu mă puneți să fac calcule matematice. Este o vorbă bună la noi: „Calculele făcute acasă nu întotdeauna coincid cu cele din târg...”, a avertizat Vlad Filat.

Cât despre poziția neprietenoasă adoptată de PD, acesta a spus că este una previzibilă, având în vedere demersurile și acțiunile adoptate de PLDM după reidurile din 2011, cazul din Pădurea Domnească și demiterea prim-vicespeakerului VLad PLahotniuc. „Dl Lupu, pe care eu îl considerăm dintotdeauna un intelectual, a coborât mult prea jos dedându-se atacurilor la persoană și la un limbaj care nu îi este caracteristic”, i-a reproșat liderul PLDM democratului.

UNIMEDIA precizează că PCRM deține 34 mandate în Parlament, PD - 15, PL - 12, PLDM - 31, deputați neafiliați - 9. 

Astfel, pentru ca Executivul să fie demis, este nevoie de votul PCRM + PD + 2 deputați neafiliați (49+2=51). Liberalii și liberal-democrații au anunțat că sunt contra demiterii Guvernului. Mihai Godea a declarat că va vota, la fel cum ar putea să facă și Igor Dodon. Rămâne sub semnul întrebării cum vor vota neafiliații și dacă toți deputații din PD vor vota pentru demiterea Executivului. Democratul Dumitru Diacov a declarat că este împotriva demiterii Cabinetului de miniștri, la fel cum a făcut-o și neafiliatul Vadim Mișin. Astfel, reiese că șansele ca majoritatea deputaților să voteze demiterea Guvernului sunt de 50/50.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub