ora: 07:21, 01 mar 2013 9950
Autor: Cristina Buzovschi

Filat îi avertizează pe democrați și comuniști: „Calculele făcute acasă nu întotdeauna coincid cu cele din târg”


Filat îi avertizează pe democrați și comuniști: „Calculele făcute acasă nu întotdeauna coincid cu cele din târg”
Vlad Filat, prim-ministrul RM
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie
Fracțiunea Partidului Comuniștilor a înaintat o moțiune de cenzură asupra activității Guvernului, iar Marian Lupu a declarat că Partidul Democrat ar putea susține acest demers, notează UNIMEDIA.

În replică, prim-ministrul Vlad Filat îi avertizează pe adepții ideii de demitere a Guvernului că „socotelile făcute acasă nu întotdeauna coincid cu cele din târg”. „PCRM a înaintat această moțiune de cenzură pentru că au avut o înțelegere cu PD că vor vota împreună pentru demisia Guvernului. Nu vreau să anticipez, vom vedea ce se va întâmpla în 5 martie”, a menționat șeful Executivului în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4.

Moderatorul emisiunii a încercat să-i sugereze premierului că marți, 5 martie, în cadrul ședinței Parlamentului ar putea fi acumulate cele 51 de voturi pentru moțiunea de cenzură asupra Guvernului: 34 voturi - PCRM, 15 - PD, 3 - grupul Dodon, deputatul Mihai Godea, etc. „Nu mă puneți să fac calcule matematice. Este o vorbă bună la noi: „Calculele făcute acasă nu întotdeauna coincid cu cele din târg...”, a avertizat Vlad Filat.

Cât despre poziția neprietenoasă adoptată de PD, acesta a spus că este una previzibilă, având în vedere demersurile și acțiunile adoptate de PLDM după reidurile din 2011, cazul din Pădurea Domnească și demiterea prim-vicespeakerului VLad PLahotniuc. „Dl Lupu, pe care eu îl considerăm dintotdeauna un intelectual, a coborât mult prea jos dedându-se atacurilor la persoană și la un limbaj care nu îi este caracteristic”, i-a reproșat liderul PLDM democratului.

UNIMEDIA precizează că PCRM deține 34 mandate în Parlament, PD - 15, PL - 12, PLDM - 31, deputați neafiliați - 9. 

Astfel, pentru ca Executivul să fie demis, este nevoie de votul PCRM + PD + 2 deputați neafiliați (49+2=51). Liberalii și liberal-democrații au anunțat că sunt contra demiterii Guvernului. Mihai Godea a declarat că va vota, la fel cum ar putea să facă și Igor Dodon. Rămâne sub semnul întrebării cum vor vota neafiliații și dacă toți deputații din PD vor vota pentru demiterea Executivului. Democratul Dumitru Diacov a declarat că este împotriva demiterii Cabinetului de miniștri, la fel cum a făcut-o și neafiliatul Vadim Mișin. Astfel, reiese că șansele ca majoritatea deputaților să voteze demiterea Guvernului sunt de 50/50.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +1 (13)
  Enuntand: ,,Statul sunt eu''
  A ramas sa mai declare
  Ca: ,,Poporul e al meu
  Eu fiind Regele- Soare''
  • +6 (22)
   Corect spune domnul Filat, democratii au deja o imagine murdara! Au iesitt la iveala o mare parte din faradelegile lui Plahotniuc, pentru ce si trebuie inchis!
   • +5 (19)
    Mereu am vazut in cuvintele domnului Filat adevar, ii tin parte si de aceasta data! Este un conducator pe cinste! Are o experienta politica mare ceea ce nu vedem insa la alti politicieni! Iar PD-ul arata ca-i este in cot de popor, prin demiterea guvernului provocind alegeri anticipate! Astfel razbuninduse pentru demiterea sefului Plahotniuc!
    • +4 (18)
     Il sustin pe domnul Filat pentru ca in aceasta situatie murdara el este cel mai curat!
     • +4 (14)
      . Partidul Democrat nu s-a manifestat în aceşti trei ani de când îl urmăresc mai atent, drept capabil de a merge la riscuri substanţiale. Au manifestat extrem de puţin curaj PD-ul în orice situaţie de criză. În niciuna din multiplele crize din ultimii ani, fie asta negocierile FMI, fie asta inundaţiile din Cotul Morii, fie asta legea antidiscriminare, fie asta orice altă decizie nepopulară ce a trebuit luată, Partidul Democrat s-a ascuns şi s-a distanţat de Guvernare pentru a nu fi asociată cu subiecte delicate şi cu responsabilitate. Nu văd motive din care Partidul Democrat ar merge la un asemenea risc acum – să distrugă Alianţa cu un aşa preţ.
      • +1 (17)
       În cazul unui vot comun PD-PCRM, oamenii vor vedea clar cine demite Guvernul. Înţeleg că se va miza masiv pe suportul din mass-media pentru a da vina pe Filat, care a denunţat un Acord de Alianţă încălcat de multiple ori în aceşti ani. Va fi, totuşi, extrem de simplu, chiar şi fără a deţine 80% din mass-media să îl convingi pe om că Partidul Democrat şi Partidul Comunist au dat jos Guvernul.
       • +1 (15)
        Votul Partidului Democrat împotriva Guvernului Filat înseamnă canibalism. Guvernul are patru miniştri PD. Pentru a face totul corect, Miniştrii (şi viceminiştrii) PD vor trebui să demisioneze, disociindu-se de Guvernare. Sau să fie demişi de Premier. Demiterea Guvernului înseamnă demiterea miniştrilor PD delegaţi în Guvern şi prin asta exprimarea neîncrederii faţă de lucrul pe care îl fac. Să încerce după asta un ministru PD să explice situaţia asta la o întâlnire cu alegătorii – de ce colegii din Parlament l-au demis?
        • +1 (17)
         PD este într-o criză profundă de credibilitate. Cele mai nereformate instituţii sunt sub controlul Partidului Democrat. Partidul Democrat este responsabil şi de recentele reforme – clar eşuate, cum ar fi şi cea a Centrului Naţional Anticorupţie. CNA este în halul în care este exclusiv insistenţelor PD şi a compromisului ce a urmat. Va fi imposibil să afirmi altceva fără ca să minţi. Să intri în alegeri cu un lider de partid evident decredibilizat, plus la care acesta să mai aibă în jurul gâtului câteva pietre ce-l trag tot mai la fund: Plahotniuc, Zubco, Chetraru sau acelaşi Guma fiind doar câţiva din ei.
         • +1 (15)
          Votul Partidului democrat împotriva Guvernului din care PD face parte, va fi încă un semn că acesta a fost transformat dintr-un partid cu tradiţii într-un partid al unui singur om, unde un singur om ia deciziile reieşind din interesele proprii şi nu ale întregului partid.
          • +2 (14)
           cel mai rau este faptul ca trebuie de acceptat mai
           departe echipa Mafiotica la guvernare intr-o nou alianta

           ce sa facem noi cu Plohatniuc in parlament, ii oferim
           inca o nustiu acita sansa sa mai fure ceva , ii oferim
           imunitate politica ....
          • 0 (8)
           Show politic.
           Strategii de lunga durata asta a facut PCRM.
           ACelasi LUpu , Plahotniuc, Dodon, Sirbu, Greceanii, Misin, au fost sunt si vor ramine oameni de incredere a lui Voronion si Partidului comunist.
           PD+PCRM+neafiliatii o sa voteze pentru demiterea Guvernului.
           Si asta era stiut de la bun inceput ca asa si va fi, liberalii n-au ici-o o valoare ei si asa sau vindut lui Plaha o sa se abtina nu pentru ceea ca sa nu bata la ochi ca sau vindut si ei.
          • -1 (9)
           PD si Partidul socialistilor a fost creat tot de catre Comunisti ca sa treca toti incetul cu incetul din PCRM in socialisti in democrati.
           Asa si-au protejat ei banii, asa si-au facut strategii de lunga durata, ca sa ramina la guvernare , caci ei au inteles foarte bine ca PCRM nu e vesnik si Voronin la fel.
           Si toti alde ribeata plaha, bidon, lupu tot mai sunt oamenii de incredere a lui vornin .
           Show.. iata cum putem numi aceasta situatie.
           Se duce tara de ripa , unica scapare a noastra esste PLDM si FIlat .
          • -1 (7)
           Daca va fi inlaturat de la guvernare PLDM si Filat tara noastra nu mai are viitor, cel putin in urmatorii 20 de ani.
           Am facut pasi mari pentru semnarea acordurilor cu UE, datorita D-lui Filat.
           Si daca va fi demis Filat, nu se va mai semna nimik in viitorul apropiat, si iata asa ceea ce am asteptat 20 de ani, am stat pe loc in toti acesti 20 de ani, sa reusit in 3 ani multe, am facut pasi foarte mari si ni-am apropiat foarte aproape de UE, dar intr-o zi de catre nbiste mafioti si criminali toata munca se va duce pe apa simbetei.
           Mafiotul Nr.1 Plahotniuc ne duce tara de ripa asta este realitatea el si cu brigada sa, mai avind si o armata bine pregatita.
          • -1 (9)
           Calmul de care dă dovadă primul ministru ca și întregul modul de comportament al liberal-democraților moldoveni vorbește despre faptul că în această confruntare politică, ei rămân a fi unicul partid care pune pe agenda sa interesul național al Republicii Moldova, implementarea agendei europene și asigurarea dezvoltării statului. Comportamentul liderului liberal-democrat pare a spune că problema Plahotniuc aparține mai mult Partidului Democrat din Moldova și Partidului Liberal, nefiind problema întregii alianțe de guvernare
          • -1 (9)
           Guvernul Filat a reuşit să asigure ţara noastră cu o guvernare democratică, că am demonstrat nouă, dar şi lumii întregi că avem capacitate în a face faţă oricăror provocări, că împreună fiind solidari am depăşit, şi nu am permis ca această criză economică de proporţii mondială să falimenteze ţara. A reuşit împreună, solidar să depăşim criza politică şi mai mult decât atât să demonstrăm că avem capacitatea nu doar să facem declaraţii de integrare europeană, dar şi să facem paşi concreţi în vederea ajungerii acolo unde este locul nostru firesc, în spaţiul valoric European.
          • -2 (8)
           Vlad Filat, de-a lungul activității sale de politician, și-a perfecționat calitățile de orator. Machiavelli prețuia cel mai mult curajul si inteligența unui „principe”. Se pare că Premierul are aceste calități, dar cel mai mare neajuns al său este că mai citește discursurile de pe foaie și uneori, în felul acesta, pierde contactul cu publicul. Ceea ce este scris nu întotdeauna pare a fi sincer rostit.
          • 0 (10)
           Bravo Guvernului Filat !!!
          • -2 (8)
           Vlad Filat, pentru că știe să țină un discurs foarte bun atunci cînd este pus în situația să reprezinte Republica Moldova (a se vedea discursurile din cadrul vizitelor vicepreședintelui american sau a cancelarului german) și asta adaogă puncte țării.Capitalul său politic l-a cîștigat prin capacitatea de a cuceri oamenii. Într-un timp record i-a convins pe cetățeni că el este politicianul care merită încredere. Dar marele succes a fost că a reușit să păstreze acel scor acumulat. Știe ce trebuie să-i spună unui tractorist sau unui demnitar străin. Este echilibrat în discursuri și știe să pună accentele acolo unde se cer.
          • 0 (10)
           Daca Guvernul Filat demisioneaza atunci RM se transforma in S.R.L. Plahotniuc. Acest om lacom de putere nu stie de morala si bun simt, a acaparat PG, CNA, sistemul judecatoresc, institutii bancare, o buna parte din mass-media etc si continua in aceeasi maniera. Aceasta nu poate dura la nesfarsit, intr-un mod sau altul perioada Plahotniuc trebuie incheiata cit nu e tirziu si sper ca cetatenii RM constientizeaza faptul ca cel mai mare pericol pentru societate este Vlad Plahotniuc.
          • -3 (9)
           In ultimul foarte bine s-au sincronizat solicitarile lui Lupu, Dodon, Godea, PCRM de demisie a Guvernului care vor redictiona RM in alegeri anticipate.
           Se pare ca Plahotniuc demult pregateste acest scenariu ca nu in zadar in ultimele zile au iesit la rampa marionetele papusarului.
          • -2 (8)
           Or, Plahotniuc crede ca daca se va ajunge la alegeri anticipate atunci va face rau lui Filat... Nu, acest rau se va rasfringe asupra cetatenilor RM, mai ale acum cind sintem in pragul semnarii acordurilor cu UE. Asadar, Plahotniuc va devia RM de la cursul european. Or, aceasta varianta il satisface pe hotul nr.1 pentru a-si continua faradelegile in lumea interlopa.
          • +1 (7)
           Ba Nene da ajunge atita copy- paste la comentarii. Ai deja tot pregatit? Am impresia ca stii din timp subiectele la toate articolele. ori vi le tapeaza cineva?
          • -1 (7)
           Cei care țipau zi și noapte despre faptul că Filat trădează AIE, sunt la un pas de a demite guvernul alături de PCRM. Cu alte cuvinte, trădătorul Lupu, după ce a trădat PCRM, trădează și AIE. Cel puțin o spune asta Ghimpu. Și cel puțin, cunoaștem din mai multe surse, că V.Voronin a avut mai multe întîlniri cu păpușarul. Ultimul, disperat, propune marea și sarea. Straniu însă ne pare faptul, că Voronin, după ce a fost mințit, umilit, hărțuit și jefuit de atîtea ori de păpușar, iată că bate palma cu propriul călău. Care după ce va debarca PLDM, se va apuca de distrugerea definitivă a PCRM.
          • -1 (7)
           În ceea ce privește PD și Lupu, devine clar, cine distruge Alianța. Și mai limpede devine, că PDM niciodată nu a fost atașat AIE și integrării europene, lucru pe care l-am scris în nenumărate rînduri. El este orientat doar spre funcții, scheme, spălări de bani. Cum le-au fost periclitate schemele în 2009 – păpușarul and Co au fugit la AIE. Cînd le-au fost periclitate schemele în AIE – păpușarul și PD fug la PCRM.
          • -2 (6)
           Sper că dacă se va produce demisia guvernului, toți în sfîrșit vor înțelege, că PD este o grupare mafiotă. Grupare care l-a ucis pe S.Paciu la vănătoarea domnească. Grupare care a deschis dosare contra propriilor parteneri de coaliție. Grupare, care ne-a făcut să ne temem cînd vorbim la telefoane, sau cînd scriem scrisori celor apropiați. Grupare care a subjugat justiția, a produs atacurile raider asupra băncilor, a încercat să falimenteze BEM, storcînd 1, 3 mlrd lei. Grupare care anual scurge din întreprinderile de stat 1 mlrd de dollari.
           Grupare, care va merge la orice pentru a-și păstra aceste resurse.
          • 0 (0)

           Eu vad cu ochiul liber ca Vlad Filat are grija ca treburile sa mearga mai bine in tara. Au fost doar niste birfe despre el scoase de Plahotnic si slugile sale.
           Plahotniuc incearca sa se razbune pe domnul Filat, ceea ce nu-i poate reusi, dar nu constientizeaza ca prin asta el isi scoate la vizorul tuturor toate schemele, toate institutiile, organele, care i se supun, CNA, PG.
           Cred ca acest criminal trebuie inchis!!!
          • 0 (0)

           Bravo, Vlad Filat, avem incredere in dumneavoastra! Va multumim ca ne-ati scos tara din rahatul in care a fost lasata de comunisti! Si acum ne scoateti din rahatul in care ne baga Plahotniuc!!! MULT SUCCES!
          • 0 (0)
           Vedem ca domnul Filat isi exercita de minune atributiile, ne-a asigurat Republica Moldova cu un cabinet de ministri, aproape excelent, speram ca in viitorul apropiat toate gunoaiele din Guvern care incurca vor fi schimbate, ma refer la Salaru, Focsa, Lazar, Ceban si multi altii.
     • 0 (16)
      De ce il sustii, ii taica-to ? Filat e minjit peste urechi ca si "colegii" lui de alianta. Toti sunt niste canalii corupte si parvenite, niste taranoi cu aere de "aristocrati|", care au prins la rapan.
      • -2 (6)
       Fii mai atent cu astfel de cuvinte in adresa țaranilor..Ei ne hranesc si ei ne voteaza intre ei am crescut si intre ei ne-am educat.
       • +8 (10)
        "Taranoi" nu este o insulta la adresa agricultorilor, la cei, care muncesc pamantul. Este un calificativ pentru niste badarani inculti, mitocani, marlani, toparlani, care au furat milioane si si-au imaginat, ca peste noapte au devenit "nobili", fiind, in esenta, niste plebei neciopliti si nespalati.
  • -1 (3)
   Comentariul a fost șters de redacție.
 • +10 (10)
  Nu vreau sa tin partea nimanui - cu totii sunt "buni". Altceva ma deranjeaza: care vot fi urmarile pentru noi toti. Alegeri anticipate. Si ce mai departe? Acestea vor rezolva problema? Nici pe departe. Iarasi o nesfirsita criza politica si incertitudine. De aceasta avem cea mai mare nevoie acum?
  • +1 (1)
   bine zici, comunistii au fost 8 ani si nu au facut nimic pentru oamenii de rind si daca ii alegem la alegeri anticipate e clar ca nu vor face nimic!!! solutia e sa cerem de la cei ce sunt azi la guvernare actiuni si solutii, cu atit mai mult ca au ridicat de 2 ori salariile la invatatori si medici si se vede miscare
   • -1 (1)
    Fara voturile adunate dn bazinul electoratului PL , va faceti iluzii ca puteti determina cu succes intrarea in UE si pe mai departe. Nu va creati iluzia ca intrarea voastra in UE se poate face ocolind Romania !!Ea se poate realiza numai prin Romania. Care nu puteti intelege acest adevar foarte simplu si nu-l puteti deslusi de ce,rugati-i pe cei care stiu , sa va explice !! De aceea nici nu inteleg pentru ce va este atat de frica pentru alegerile anticipate. Solutiile sunt mai multe si succesul sigur, daca elecoratul stie si cum sa voteze in cunoastinta de cauza. Daca nu, nu! Degeaba va mai chinuiti, ca nu o sa iasa nimic.
 • +1 (11)
  totul s-a intors impotriva lui filea, si cerurile tot. Precum scrie in biblie:
  “Mândria merge înaintea distrugerii și un duh îngâmfat înaintea căderii” (Proverbe 16:18).
 • +1 (11)
  Decât cu așa conducere de kkt - mai bine alegeri anticipate - să vă trimitem pe toți coțcarii la scos kiatră ! 3,14darașilor, măi !
 • +4 (10)
  ................. uite ce mielusel curatel si frumusel a rasarit din partidul verde. tovarasu Filat, se vede de la o posta ca ceva nui curat la mijloc. toti au fost la guvernare acest timp si filat doar acum a opservat ca cei cu care a lucrat sunt niste banditi. acuma eu nui apar pe ceilalti da oare numai acum a opservat premierul???
  undei curajul cu care umplea media cu declaratii de tot felul?? de ce acum tace?? sau cei cu care a lucrat iau aratat ceva ce nu trebue sa ajunga in mas media???
  sau cei care au adus in presa convorbirile telefonice ale lui filat au ceva mai serios impotriva lui?? tace ca chiticul cum sar spune, fatarnic si mincinos,............ nu cred o vorba .... As verea mult sa fiu gresit si sa fie el omul caruia i sa trezit constiinta si vrea sa scoata tara din nebunia pe care tot ei multi ani la rind au facuto, dar ma tem ca este si el inca un mincinos care doar profita de oameni.
 • +10 (14)
  Dodon va fi foarte mare prostalan daca va vota destituirea lui filat...
  In sinea sa Dodon stie ca alegerile anticipate sunt prea aproape... el nu a reusit inca sa-si promoveze partidul si ii mai trebuie cel putin 1 an... Daca voteaza ...isi sapa groapa (dar daca nu voteaza si filat e oricum destituit...isi sapa o groapa si mai mare... batul e cu doua capete)... De fapt asta e si motivul pentru care a votat pentru presedinte... Daca aveau loc atunci alegeri anticipate apoi dodon ramanea pe bordura si in 4 ani uitau toti de el...
  Da Pilat o face acu pe mortu in papusoi... trebuia sa mai rabde macar pana la semnarea acordului de asociere... dar asa a compromis totul...
  Ghimpu e prost... dar acum ii dau dreptate cand zicea"Rabd pentru ca nu am cu cine altii sa ating acest scop..." (cu toate ca Ghimpu e la fel de hotz ca si restul (asta sa nu credeti ca ii tin parte.... sunt contra tuturor acum))
 • +3 (15)
  O face Filat pe clarvazatorul, pe "tatal nostru"...in esenta este un hot ordinar, un parvenit, un smecher si un cotcar ca si "colegii lui de alianta". Afara din politica, potlogarilor corupti si manipulatorilor josnici!
  • 0 (6)
   Filat e sefu daca vreti sa traiti mai bine si integrare europeana, demnitarii europeni vin in vizita la Filat si nu la Lupu si cu atit mai mult la Ghimpu!!! Daca e vorba sa alegem intre Europa si Russia eu aleg Europa, prietenii si cunoscutii care activeaza in UE s-au aranjat demult cu familii, copii si case, in fiecare an vin cu ceva nou, cei ce lucreaza la Moscova - cum au lucrat 10 ani in urma tot asa au ramas "gastarbaiteri" si vin acasa cu mina-n "cur". Uitativa cum traieste lumea in UE si cum in Russia - alegerea va apartine chiar daca sunteti adepti ai Rusiei alegeti un viitor bun pentru urmasii vostri sau credeti ca no sa ajunga "gastarbaiteri"?
 • -6 (12)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Давай досвидания!
  • -3 (15)
   Не "до свидания", а прощайте навеки, ворюги.
 • +1 (11)
  Asta nu e alianta, e o parodie si o batjocura. Carati-va naibii din politica, bisnitarilor, fascistilor, care ati umilit si ati saracit o tara intreaga!
  • +1 (3)
   Si cine vine in locul lui Filat sau va-ti intristat de inlaturarea lui Plohotniuc incompatibilul din prezidemul parlamentuului
   "După întrevederea cu Lupu, Barroso a evitat orice comentariu, iar preşedintele Parlamentului părea că a ieşit puternic şifonat de la întâlnirea cu înaltul demnitar european."
   Deci problema nu este Filat ci PD,Plohotniuc incompatibil,coruptia minciuna din Padurea Domneasca,procuratura generala ,justitia ..Cum vreti sa semnam la Vilnus acordul avind astfel de persoane care ne compromit intrega societate,doar dorim si noi sa ne integram in UE si nu la VEST.
 • +1 (11)
  Filat a facut rahatul si acum mai are si conditii? Acest fazan inghimfat merita un shut in fund si sa fie propus un alt prim-ministru de PLDM. Nu mai pot vedea mutra lui shafu!
  • +1 (7)
   Comentariul a fost șters de redacție.
   • +2 (4)
    Comentariul a fost șters de redacție.
   • +1 (3)
    Comentariul a fost șters de redacție.
    • +1 (1)
     ((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
     ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
     “”” Comentariul a fost șters de redacție.”// NOROCKLOUNICKOMEDIAPORT.MD/
     ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
     )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
  • 0 (0)
   refac:In UE si nu la EST!!!
   • -1 (3)
    HA HA HA mai fraiere vezi ca ai uitat sa schimb la loc NIK-ul cu care ai facut primul comentariu RomaGS/IOn N..ma da blegi sunteti , va plateste filat degeaba..
    • +1 (3)
     da tu de cine esti platit MUDA..ULE??? sau esti "по жизни" asa? ai propria parere? sau stii sa latri ca grivei la roata carutii?
  • 0 (0)
   ((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
   ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
   “”” Comentariul a fost șters de redacție.”// NOROCKLOUNIKOMEDIAPORT.MD/
   ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
   )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
 • +4 (4)
  Politicenii îs în război...
  Pentru ei suntem gunoi.
  Dar ce putem să facem noi?
  Câte-un picor în fund la toţi
  Să scăpăm ţara de hoţi
  Şi de falşii patrioţi.
  Care este acum ieşirea?
  Să fim sănătoşi cu firea
  Şi să-nfăptuim UNIREA...
 • +3 (7)
  Jos "alianta"! Jos contrabandistul! Jos raiderul! Jos canalia liberala! Jos lingaul si iobagul Lupu!
  • +1 (7)
   Si mai departe ce ? Traiasca comunistii si stabilitatea in cimitire ?
   • +4 (6)
    Traiasca societatea civila, care le va tine sub control pe aceste "slugi ale poporului" si la prima manevra gresita, o sa le taxeze, expulzandu-le din politica, bagandu-le sub ancheta si la puscarie.
 • 0 (6)
  In principiu, o guvernare de alianta nu este un lucru rau. Citeva forte politice astfel se controleaza una pe alta. Da, exista neintelegeri, dar in aceste neintelegeri si polemici se naste adevarul. Oamenii afla cine si ce este cu adevarat. Aduceti-va aminte cind erau comunistii la putere si detineau absolut toata puterea ! Oare a fost pe vreun ministru intentat dosar ? Oare au fost date publicitatii porcariile facute de ei ? Sunteti atit de naivi sa credeti ca pe timpul comunistilor nu erau ministri corupti, judecatori si procurori corupti, nu se duceau ei la vinatoare si nu impuscau oameni ? Mi se pare ca situatia cu coruperea era mai grava atunci, dar nimeni nu stia amanuntele.
  • +1 (7)
   Tu vrei amanunte despre coruptie sau vrei un trai decent pentru tine si pentru apropiatii tai? La ce te ajuta scandalurile de coruptie de acum? Se amelioreaza cumva bunastarea ta , pe fundalul palatelor si milioanelor de euro furate de la tine, de la mine, de la noi toti ?
   • +3 (9)
    Cum a fost traiul pe vremea comunistilor, asa si a ramas, esential nu s-a schimbat nimic. Predomina doar interesul personal si financiar. Totodata, nu vad persoane demne de a conduce acest stat, nici in alianta, nici in opozitie.
    • 0 (8)
     Comunistii cu dictatura lor, cu ideologia lor perimata si agresiva, fiind la fel de corupti si hoti ca si guvernantii de azi, au pus accentele corecte pe sfera sociala - cu toate scrematurile si palavragelile lor, au ridicat permanent pensiile, indemnizatiile, au tinut sub control preturile si tarifele. Debandada si dezmatul de azi, denota un diletantism cras, o impotenta atroce, o lipsa de profesionalism si de responsabilitate. Guvernatii, care paraziteaza pe granturi, transe, pe conducte si linii se imbogatesc galopant, in timp, ce cetatenii tarii sunt practic nimiciti prin aplicarea unei politici de genocid a poporiilor cetateni.
     • +1 (7)
      Care control la preturi si tarife ? Sunt niste aberatii.
      • +2 (6)
       Poate erai minor pe atunci si habar nu aveai cat achitau parintii tai pe facturi si pe mancare. Sfera sociala este baza, programul de reusita si succes al oricarui partid. Asta e platforma si scopul - bunastarea oamenilor. Toate integrarile, granturile, vizitele, preferintele - sunt fleacuri, in comparatie cu viata unui om.
       • 0 (8)
        Nu eram minor, si tin minte cum stateam in rind pentru o bucata de cirnat (nu salam) ca pentru ciine. Vreau sa-ti spun una - cine munceste si gindeste are bani pentru un trai cit de cit decent, acesta este un principiu al economiei libere. Cred ca nu ai fost niciodata in Europa sau SUA, ca sa vezi cum e traiul acolo, in tarile cu economie libera, unde nu sunt si nu au fost la guvernare comunistii.
        • +1 (7)
         Ai stat in rind in perioada guvernarii dictatorului Voronin dupa o bucata de carnat ? Nu te cred. Am fost si in Europa si in SUA si daca ai fost si tu pe colo, apoi trebuie sa stii si sa recunosti, ca o societate cu adevarat democratica, acorda sprijin maxim paturilor social vulnerabile. La noi, ligheralul Ghimpu, nu poate trai din salariul de deputat de 11200 lei, pentru ca nu-i ajunge, in timp ce pensionarii, invalizii, somerii sunt OBLIGATI sa se descurce cu 500-600 de lei si nimanui nu-i pasa.
         • +1 (7)
          Voronin si Olejka sunt aceeasi oligarhi ca si Plahotniuk, doar numai ca si-au pus denumirea de "comunisti" ca sa atraga voturile naivilor batrini, care sunt majoritatea populatiei in tara din cauza evadarii tinerilor peste hotare. Cum pot fi ridicate pensiile, daca la un tinar lucrator din RM revin in prezent vreo 3-4 batrini pensionari ?
          • +2 (6)
           Filat, Lazar, Stati, Ionita, Urechean, Ghimpu, Salaru, Lupu, Diacov, Reidman, Tcaciuc, Dodon si altii de teapa lor, nu sunt oligarhi ? S-au imbracat in straie de "liberali", "democrati", "socialisti", "comunisti", dar de fap,t sunt niste canalii corupte, avide de putere si bani, care jefuiesc tara si cetatenii. Acesti bisnitari nu investesc in economia tarii, nu creaza locuri de munca pentru tineret. Ei transfera banii furati in conturi off shore, elibereaza de impozite companiile si firmele neamurilor lor, care au profit de miliarde de lei. Stii cati concetateni de-ai nostri sclavesc prin straini si transfera bani in RM ?
       • +1 (5)
        Cauta pe net povestea lui Prikoke (de planeta Moldova) si vei intelege un gind, asemanator cu traiul oamenilor in URSS
        • +2 (2)
         Ai uitat sa pui in lista pe Voronin, Olejka, Plahotniuk ?
         • +2 (2)
          N-am uitat. Astia-s "by default" impreuna cu Colisnicenco, Misin, Titinovskii, Grinspun, Bilinchis, leibovici, Titov etc. :)
     • +1 (7)
      Majorarea pensiilor pe seama granturilor tot este o sinucidere a economiei. Oare pe vremea comunistilor s-a majorat PIB-ul, a crescut economia, s-au deschis multe uzine, fabrici, afaceri noi ? Doar numai la Olejka. Cred ca principalul accent trebuie pus pe investitii straine, trebuie urgent de creat conditii pentru crearea industriei in RM. Cu parere de rau, aceasta nu s-a intimplat si nu se intimpla in prezent.
      • +4 (4)
       Cine e nebun sa investeasca intr-o tara salbatica , zguduita de scandaluri de coruptie, partajari a sferelor de influenta, monopol oligarhic ?
  • +3 (3)
   sa stii ca ai perfecta dreptate si totusi intr-o coalitie e greu si totoodata interesant sa guvernezi .pentru asta trebuie sa ai intelepciunea si iscusinta de a lucra in echipa , in una si nu doua si nu trei , dar trebuie sa stii si sa simti lucrul asta.in coalitie aroganta ,trebuie inlocuita cu conlucrarea , corectitudine si dorinta mare de a face ceva bun pentru poporul aste necajit.
   Acum nu e moment avertizarilor si amenintarilor , ci mai degraba e timpul cand trebuie non-stop pana in data de 5 martie de negociat , de gasit un numitor comun pentru readucerea cu picioarele pe pamant a tuturor liderilor AIE , in caz contrar trebuie sa plece toti.
  • +1 (7)
   Ati uitat cum ne uitam la stiri doar la orele 20.00 la Protv - unica sursa de stiri autentice pe vremea comunistilor ?
   • +1 (5)
    Comentariul a fost șters de redacție.
 • 0 (4)
  Sa speram ca va coincide!!!Si va demisiona Filat!!
 • +2 (4)
  Filat e sefu daca vreti sa traiti mai bine si integrare europeana, demnitarii europeni vin in vizita la Filat si nu la Lupu si cu atit mai mult la Ghimpu!!! Daca e vorba sa alegem intre Europa si Russia eu aleg Europa, prietenii si cunoscutii care activeaza in UE s-au aranjat demult cu familii, copii si case, in fiecare an vin cu ceva nou, cei ce lucreaza la Moscova - cum au lucrat 10 ani in urma tot asa au ramas "gastarbaiteri" si vin acasa cu mina-n "cur". Uitativa cum traieste lumea in UE si cum in Russia - alegerea va apartine chiar daca sunteti adepti ai Rusiei alegeti un viitor bun pentru urmasii vostri sau credeti ca no sa ajunga "gastarbaiteri"?
  • 0 (6)
   Rusia - tara banditilor
  • +5 (7)
   sunt de acord cu tine, inafara de prima fraza.Cei din UE nu vin la Filat , vin RM , vin sa viziteze si sa ne sustina.Daca nu era AIE , nu era nici Filat ,e bine de stiut acest lucru .Daca s-a facut ceva bun atunci datorita aliantei , daca negi acest lucru atunci nu ai dreptate.Plus la asta ,in perioada asta chiar nu avem nevoie sa tulburam apele si asa foarte murdare.
 • +1 (7)
  Oare cum crezi..? Veneau in vizita la Chsinau Jose Manuel BarrosoDaca si
  Angela Merkel la invitatia lui PLOHOTNIUC-incompatibil ..Cred,ca nu acceptau ca sa se compromita cu astfel de persoana corupta si incompatibil in parlamet.
  • +6 (6)
   Plohotniuc a ajuns in acea functie accidental si cu ajutorul lui Filat , de acolo a pornit tot , nu trebuia acceptat in acea functie .Intr-o alianta sunt lucruri bune si mai putin bune , dar trebuie facut totul pentru a mentine aceasta alianta , iar daca noi si acum lovim in PL si PD , atunci chiar nu inteleg ce vor PLDM-ul ? Vor sa mearga cu comunistii? Daca da sa spuna , daca nu ,atunci sa actioneze in baza intelegerilor acordului AIE .Daca au ceva de descutat trebuia s-o faca cu usile inchise.Ar fi bine sa stiti ca democratii au mai facut o greseala in 1997 si-au dat demisia ,dupa care au venit comunistii.Daca vin comunistii Filat nu va mai fi prim-ministru si atunci oare vor mai veni liderii UE in vizita la el? Trebuie sa fim rezonabili si sa ne uitam un pic in fata , ce ne asteapta.Sa bagam capul intr-o galeata cu apa rece , asta trebuie sa faca , daca nu , sa plece toti trei.
 • 0 (6)
  OAMENI BUNI,V-ATI PUS VRE-O DATA INTREBAREA DE CE AU PLECAT DE LA PLDM TANASE,GODEA,NAGACEVSCHI,VIERU? FILUSA E UN TIRAN SI UN SACAL CARE I-SI DORESTE SA AJUNGA UN DICTATOR IN TARA ASTA BLESTEMATA. PRIVITI CUM SPUNE MINCIUNI,MUTRA CEA OBRAZNICA I-L TRADEAZA.
  • -2 (6)
   Miscarea d-ului Tanase la Curtea Constitutionala este ff buna si are si un viitor pe masura.
   Nagacevschi a indragit mai mult banii dechit -politica.
   Godea-care a scris ,a formulat, Motiunea de cenzura,ca dealtfel pe comunisti nui ajungeau capul ,i-si doreste sa fie el sefu ,pentru a avea partid in alegerile viitoare.
  • +3 (3)
   In Roma antica pentru iesirea din criza se instaura un Monarh (dictator). cred ca la noi e aceiasi situatie insa avem de ales intre doi "dictatori" Filat si Voronin, sincer sa fiu nu as alege un pensionar sa-mi dicteze ce sa fac si sa ma mai trezesc cu afacerea furata.
 • -1 (7)
  Filat este o persoana recunoscuta si in SUA si in Europa de cele mai inalte foruri internationale ,datorita lui si ministrului Leanca,d-na Gherman, intregului MAE avem sansa sa semnam in toamna la Vilnus acordul de asociere dintre R Moldova si UE.
 • +4 (4)
  vezi Ioane ca avem sanse sa nu semnam acordul cu asa aroganti , imi pare rau sa-ti spun dar si cei din UE stiu care e problema.Problema noastra nu e numai Plohotniuc , e problema coruptiei din toate institutiile ,evaziune fiscala , contrabanda , omoruri la comanda .Oare cine e vinovat ?Liderii aliantei fac lucrul celor de la comunisti , ei vor ajunge la putere fara sa fac nimic , astea se vor sfasia intrei ei , iar comunistilor nu le va ramane decat sa urce in fotolii .Halal de asa conducatori , i-am ales pentru a ne duce in UE , iar ei ne duc in ripa.
 • -2 (2)
  JOS FAZANU,CURCANU,TIRANU,CONTRABANDISTU SI VAMPIRU POPORULUI
 • +1 (5)
  filat este un individ rudimentar , incult un neanderthal politic.Acest lucru e cel mai bine ilustrat din conversatiile lui cu diversi colaboratori surprinse in inregistrarile de pomina date in mass media.apucaturi de tip stalinist mafiotic un altfel de Voronin .RM nu are nevoie de asa ceva sa fie eternizat la putere.TREBUIE SCHIMBAT URGENT!
  • +3 (5)
   da plohatniuc e cult,invatat si progresiv??? Imi pare ca esti o maimuta ce se priveste in oglinda... Problema acum sta in urmatorul: ce sa alegem - dictatura lui plohotniuc care dirijeaza din umbra sau dictatura lui filat care cit de cit e mai laic??? Garantat ca vor fi tirani ambii,dar care e raul mai mic? Una mi-e clar,Filat e mai atent la opinia publica pe cind plohotniuc se sterge cu ea la cur! Dar daca sincer apoi ambii merita o "insula Elba", si intretinere din contul statului, dietica...
   • -1 (1)
    plahotniuc nu e seful Guvernului,Plahotniuc e un mic borfas cu care Filat se razboieste ca prostovanii maldavani sa nu observe ca de fapt el va duce spre Moscova.
  • +1 (3)
   daca il punem pe cintar cu Voronin atunci ne dam seama ca Voronin e un microb parazit fara intelegenta mai ales dupa publicarea Wikileaks a raportului fostului ambasador al SUA dupa discutia cu ExPresedintele Voronin! si daca propui Filat sa fie schimbat atunci cu cine???
 • 0 (2)
  DE PARCA NU MAI EXISTA MINTI LUMINATE IN TERISOARA ASTA...ORI TOTUL SE REDUCE LA MAFIOTUL PLAHOTNIUC SI CONTRABANDISTUL FILAT
 • +1 (3)
  Pana acum comunistii erau vinovati, ceilalti erau cu manile curatele...uite ca a aparut pe langa comunisti ca si PD e cu manile murdare...peste putin timp va mai iesi cineva murdar, doar Filat ramine curat...zice ca daca demisioneaza va fi haos in tara. Pai in 2009 a fost asa de mare haos oare? Pai la noi e haos din '91. Doar pe timpul lui Voronin au fost inkisi principalii criminali (iar cei din alianta iau eliberat) si a dainuit putina liniste in societate. Cineva arăta cu degetul la comunisti, acum arată si la PD ca cica au pus bariere in cartierele elitei. Pai sarmanul Filat numai el e mai sarac se plimba cu "Zaporojetul" si nu are nevoie de bariere. Intotdeauna am zis: TOTI CEI DE LA PUTERE SUNT TOTUNA. Nu-i mai impartit va rog mult in saraci si bogati...

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA