Filat face aluzii în adresa PL: Delegaţii celui care acum este în opoziţie vor fi schimbați

Liderul PLDM, Vlad Filat spune că, indiferent de decizia Curții Constituționale, șeful Agenției de stat „Molsilva” va fi înlocuit. Fostul premier a lăsat să se înțeleagă că în toate instituțiile guvernamentale unde delegările au fost făcute de Partidul Liberal vor avea loc schimbări.

Politicianul a făcut aceste declarații în cadrul unui interviu pentru europalibera.org, transmite UNIMEDIA.
Filat face aluzii în adresa PL: Delegaţii celui care acum este în opoziţie vor fi schimbați
Vlad Filat, preşedintele PLDM (Foto: UNIMEDIA / Igor Vrabie)

„Categoric, în instituţiile guvernamentale, nu vor rămâne cei care au fost delegaţi de către cel care este acum în opoziţie. Ceea ce ţine de Serviciul de Informaţii şi Securitate, noi nu am avut discuţii, deoarece este o instituţie care nu poate fi partajată sau nu poate fi discutată, sub  aspectul partajărilor politice. Pe noi ne interesează ca această instituţie să fie una funcţională. Şi, în cazul SIS, avem nevoie de reformă. Va fi făcută evaluarea necesară, vor fi purtate discuţiile necesare cu conducerea acestor instituţii şi vom lua decizii”, a subliniat Filat.

Șeful liberal-democraților a mai adăugat că lucrurile stau altfel în cazul șefului de la Molsilva. „Va fi înlocuit. De această dată eu nu văd motive pentru care Curtea Constituţională să intervină şi să decidă, în locul Executivului, cine să fie conducător în această instituţie. Şi, eu în general, sper că instituţiile statului vor activa, pornind de la reglementările legale, nedepăşind atribuţiile funcţionale. Pentru că, în caz contrar, noi vom intra iarăşi într-o zonă de incertitudine şi va trebui categoric să intervenim în a readuce unele instituţii, în cazul dat, vorbim de Curtea Constituţională, în albia constituţionalităţii”, a mai adăugat fostul prim-ministru.

UNIMEDIA amintește că, la mijlocul lunii mai, șeful Agenției de stat „Moldsilva”, Ion Cebanu, delegat de Partidul Liberal, a fost demis printr-o decizie de Guvern. Câteva zile mai târziu Curtea Constituțională a calificat, însă, hotărârea drept neconstituțională.  

Ion Cebanu a fost numit în fruntea Agenției „Moldsilva” la 27 februarie, după ce fostul șef Ion Lupu a demisionat ca urmare a incidentului din Pădurea Domnească, unde, în timpul unei partide de vânătoare, omul de afaceri Sorin Paciu a fost împușcat din imprudență.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub