Filat: Deputații PLDM nu au consultat conducerea partidului înainte de a cere control la MAI

În sânul Partidului Liberal Democrat nu a fost discutat în prealabil demersul celor 21 deputați privind efectuarea unui control financiar în cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Cel puțin asta declară liderul PLDM, Vlad Filat, care a subliniat că Dorin Recean se bucură de încrederea din partea partidului și că are toată susținerea sa personală, relevă UNIMEDIA.
 
Mai mult decât atât, președintele liberal-democraților declară că nu vede nimic ieșit din comun în această sesizare și se arată convins că Recean își îndeplinește conștiincios misiunea.
Filat: Deputații PLDM nu au consultat conducerea partidului înainte de a cere control la MAI
Recean și Filat (Foto: UNIMEDIA/ Igor Vrabie)

„PLDM are o construcție democratică și desigur sunt polemici. Noi avem caractere puternice în partid, cu viziuni personale, dar avem un țel comun care ne unește. Da, într-adevăr 21 de deputați au făcut un demers prin care au cerut să fie efectuat un audit la MAI. Ce rău în asta? Cu mine nici nu s-a discutat la acest subiect. Nici în partid nu am discutat la acest subiect”, a menționat Filat în cadrul emisiunii „Politica” de la TV7.
 
Potrivit lui, după finalizarea auditului, subiectul va fi discutat în cadrul formațiunii. „Ei vor primi toate răspunsurile la întrebările care le frământă în urma auditului. Vreau să vă spun doar că dl Recean desfășoară reforme serioase în cadrul MAI și desigur există mulți nemulțumiți în cadrul instituției sau din afară. Da, există și multe neînțelegeri, dar dl Recean se bucură de mandatul și încrederii din partea partidului. Dacă vreți, are și toată susținerea din partea mea. Eu sunt sigur că dl Recean este un om responsabil și își îndeplinește conștiincios misiunea”, a conchis liderul PLDM.
 
Precizăm că 21 de deputaţi, membri ai fracţiunii parlamentare a Partidului Liberal Democrat, au semnat un demers prin care a fost solicitată efectuarea inspecţiei economico-financiare în cadrul Ministerului Afacerilor Interne. În demers se solicită verificată corectitudinii „petrecerii licitațiilor în cadrul MAI”, fiind suspiciuni că contractele comerciale ar fi încheiate cu încălcări de procedură. Potrivit deputatului Ion Butmalai, inițiatorul sesizării, inspecțiile au fost deja finalizate și urmează să fie făcut public raportul final.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub