ora: 07:54, 27 mai 2014 6016
Autor: Cristina Buzovschi

Filat: Deputații PLDM nu au consultat conducerea partidului înainte de a cere control la MAI


Filat: Deputații PLDM nu au consultat conducerea partidului înainte de a cere control la MAI
Recean și Filat
Foto: UNIMEDIA/ Igor Vrabie
În sânul Partidului Liberal Democrat nu a fost discutat în prealabil demersul celor 21 deputați privind efectuarea unui control financiar în cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Cel puțin asta declară liderul PLDM, Vlad Filat, care a subliniat că Dorin Recean se bucură de încrederea din partea partidului și că are toată susținerea sa personală, relevă UNIMEDIA.
 
Mai mult decât atât, președintele liberal-democraților declară că nu vede nimic ieșit din comun în această sesizare și se arată convins că Recean își îndeplinește conștiincios misiunea.

„PLDM are o construcție democratică și desigur sunt polemici. Noi avem caractere puternice în partid, cu viziuni personale, dar avem un țel comun care ne unește. Da, într-adevăr 21 de deputați au făcut un demers prin care au cerut să fie efectuat un audit la MAI. Ce rău în asta? Cu mine nici nu s-a discutat la acest subiect. Nici în partid nu am discutat la acest subiect”, a menționat Filat în cadrul emisiunii „Politica” de la TV7.
 
Potrivit lui, după finalizarea auditului, subiectul va fi discutat în cadrul formațiunii. „Ei vor primi toate răspunsurile la întrebările care le frământă în urma auditului. Vreau să vă spun doar că dl Recean desfășoară reforme serioase în cadrul MAI și desigur există mulți nemulțumiți în cadrul instituției sau din afară. Da, există și multe neînțelegeri, dar dl Recean se bucură de mandatul și încrederii din partea partidului. Dacă vreți, are și toată susținerea din partea mea. Eu sunt sigur că dl Recean este un om responsabil și își îndeplinește conștiincios misiunea”, a conchis liderul PLDM.
 
Precizăm că 21 de deputaţi, membri ai fracţiunii parlamentare a Partidului Liberal Democrat, au semnat un demers prin care a fost solicitată efectuarea inspecţiei economico-financiare în cadrul Ministerului Afacerilor Interne. În demers se solicită verificată corectitudinii „petrecerii licitațiilor în cadrul MAI”, fiind suspiciuni că contractele comerciale ar fi încheiate cu încălcări de procedură. Potrivit deputatului Ion Butmalai, inițiatorul sesizării, inspecțiile au fost deja finalizate și urmează să fie făcut public raportul final.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • -4 (14)
  ,,Filat: Deputații PLDM nu au consultat conducerea partidului înainte de a cere control la MAI......Hahaha....mai au oameni nanasi,fini,frati,cumatri,prietini......dar sa dea buzna pesti ei asa fara sa se consulte cu totii!!!!!!!!!!!
  • -5 (13)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   Fiecare cu cel doari weeeeeiiii.....Chioru de Renato Usatii iesti ocupat cu batalia portarilor.....varonin plnji dupa Tkaciuk......Dadon iesti in fibrilatie cu Federalizarea.......Ghimpu umbla dupa aiante......Leanca tremura de grija sa nu pronunte cuvantu Rusia cand vine vorba de Pridnestrovia........De parca ne ocupa martieni si tot ei au intrat si in Crimea.........................................Hahahah.....sa ni uitam pi sher weeeeeiiii.......romulani nostri din politica au incheiat recensamintu dar nu au fost numarati toti.......Hahahah asa cum ciobanu nu numara toata oile,dar presupune ca stie exact cite sint)))))La noi ca la nimeni.......vom avea rezultate la recensamint dar nu iam numarat pitati!!!!
   • +4 (10)
    Sunt chestii care nu au nevoie de hotararea partidului.
    In cazul dat, salut pasul facut de catre cei 21 de deputati, pentru ca trebuie sa fie facute anumite clarificari. Nu toate in minister depind de ministru. In special, intr-un minister complex ca MAI.
    • +2 (10)
     PLDM, dupa toate aparentele, este cel mmai bine structurat partid, pentru ca cu Filat altfel nu se poate, dansul fiind un lider bun, artagos si dur.
     Dar, vazand cum este interpretata aceasta situatie, am impresia ca se doreste destramarea partidului, pentru ca este un partid puternic, care sta in calea multor forte cu scopuri... dubioase si cam neclare.
     • +2 (10)
      Nu stiu, poate si sunt careva lucruri neclare, dar, vazand schimbarile, pot spune ca Recean si Maia Sandu sunt singurii care au facut, intr-adevar, reforme serioase.
      Acum, politistii vor purta si camere la piept - schimbare care va reduce semnificativ din numarul cazurilor de coruptie.
      • +2 (10)
       Ar fi bine ca si celelalte partide sa ia exemplu!
       • +4 (10)
        Nu-i nimic rau, control trebuie sa fie permanent in toate strcturile statului, e ceva normal, aici vad ca nu-i tiranie , cum o spus boss-ul asa sa fie ,intradevar vedem libertatea cuvintului , libertatea initiativei.
        Ma bucur ca mai exista asemenea partide.
        • +3 (9)
         A face audit asta inca nu inseamna ca s-a intimplat ceva grav.
         E ceva normal, transparenta trebuie sa fie peste tot.
         • +3 (9)
          Pe măsură ce ne apropiem de Europa, integrarea trece din zona politicii externe în zona politicii interne. MAI a fost responsabil de majoritatea acțiunilor pe planul de liberalizare a regimului de vize și comisia de evaluare a UE a dat o notă pozitivă felului în care s-a reușit acest lucru. Moldova este liderul recunoscut al Parteneriatului Estic și asta este o realizare enormă a guvernelor Filat și Leancă.
          • +2 (6)
           Exemplu de politica , in care exista libertate, democratie, ordine, lege, transparenta...
           Sa nu facem din tintar harmasar, e o chestie normal, asa si trebuie sa fie.
          • +4 (8)
           A face un control intrun minister ,asta nu nsemna ca sa intimplat ceva grav.PLDM doreste ca in ministere sale sa fie ordine si sa fie totul expus la ochil cetatenului ,sa nu existe ceva care sa fie ascuns de cetaten
          • -2 (2)
           Ar fi foarte bine ca fiecare partid sa ea ezemplu de la PLDM ,si sfi controleze subalteri ca sa scoata toate neregulile din sistem.CEi din PLDM au initiat aceste controale pentru a demonstra cetatenilor,ca ministere conduse de ei este ordine
          • -2 (2)
           PLDM este o echipa unita ,dar este necesar si de efectuat careva controlae pentru a demonstra inca o data ca PLDM activeaza conform normelor fara incalcari ,cum sunt intilnite in celelate ministere a oponentilor politici
        • +4 (10)
         Asta a dat dovada ca in PLDM se tine cont de opinie proprie nu de dictatura pe care o face liderul ca in cazul PL PCRM PD.
        • +4 (10)

         Recean este un reformator, dând afară mai multe persoane dăunătoare acestei țări, care aveau legaturi interlope. Tot Recean a reformat Poliția de Frontieră, Poliția Rutieră și Inspectoratele de Poliție, dând afară analfabeții și corupții .
         Anul 2013 a fost un an în care poliția a reușit în mare măsură să răspundă așteptărilor cetățenilor și că încrederea cetățenilor în poliție a crescut cu 7%.
      • +3 (7)
       Ar fi pacat sa spunem ca Recean face reforme proaste. Dar nici aceste neclaritati nu pot fi tolerate. Cred ca ne vom putea expune pe marginea subiectului dat dupa ce vom vedea rezultatele verificarii.
       Cert este ca pasul facut de catre PLDM este unul curajos. Oare celelalte partide de la guvernare au curajul sa faca la fel cu ministerele lor?!
   • -5 (19)
    Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
    In general e un semn bun cand in interiorul unui partid apar initiative "neconsultate" cu conducerea. Insa controalele de acest gen pot fi eficiente doar daca sant inopinate (spontane, fara instiintare prealabila). La cat e de mediatizat evenimentul, mai degraba seamana cu o miscare de PR. Dar trebuie sa recunosc ca e o miscare buna si... noua pentru politehnologia pldmista. Sant curios cum se vor justifica acei 21 deputati, dupa ce "controalele" vor arata ca "totul e ok".
  • +5 (11)
   Deputatii nu ar fi initiat acest demers, daca nu erau sa fie careva aspecte concrete.
   Asteptam rezultatele, atunci, lucrurile s-ar face mai clare.
  • +4 (10)
   Chiar foarte bine ca nu e dictatura in PLDM ca cum e in PCRM sau PL,unde sefu hotaraste tot,ca pe timpul lui Stalin...Dupa mine au procedat corect,suntem o tara democratica,si astfel de controale sunt binevenite in toate domeniile,nu dor la MAI!!!

   Sunt cetățean activ
 • -3 (19)
  si ce e rau la MAI intru-un control ? au ceva de ascuns ? mai ales ca stiu dinainte
 • -7 (13)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Guvernul,condus de prim-ministrul Leanca,trebue sa se grabeasca si sa faca tot posibil,sa construeasca cit mai repede,Penitentiarul proectat nou nout.Pentru,Miscarea Antimafie(socot ca,la urmatoarele alegeri vor fi in Parlament),Partidul Liberal si unii deutati din PDLM,face-ti toate calculile ca,pina la urmatoarele alegeri Parlamentare din 30 noembrie,sa fie clar,cine si in care celula,sa-si petreaca anii pentru greselile grave facute,asupra poporului din Moldova.Eu,nu pot intelege un lucru-in tarile civilizate,orgale de resort,i-si fac datoria,in fata poporului si Constitutiei,fara sa intrebe pe nimeni apsolut(am in vedere partidele de la guvernare).De aceasta,parlamentarii din PLDM,vor sa faca o lege a Procuraturii,sa nu fie supusa la un partid ori altul.In PLDM,sint parlamentari care,vor sa innainteze o lege a Procuraturii si Justitiei,asa cum functioneaza in tarile civilizatiei mondiale.Jos palariea si mergeti innainte ca,mergeti pe calea cea dreapta si justa,stimati parlamentari.

  Sunt cetățean activ
  • +5 (11)
   Nimic concret,dovedit,doar minciuni gogonate...Asta e o mare problema a moldovenilor,sa creada toate minciunile vorbite de babe...

   Sunt cetățean activ
 • -3 (13)
  Nu pot imparti monopolul pe export de spirt pe care il are Recean!
  FILAT: Recean? Spirt? Nu nu am auzit!
 • +4 (8)
  PLDM este partidul format din oameni carturari ..ei tin cont de parerile proprii....ei sunt cei care au mereu solutii pentru toate problemele,sunt cei care merita sa fie la cirma tarii
  • -3 (13)
   Scoate limba din curul lui Filat!!!
 • -3 (11)
  l-o fript întrun loc că, nu l-au consultat ,auziţi scumpi cetăţeni !!!
 • +5 (5)
  Dar ce parca pisica n-ar fi acasa,de au inceput soarecii a juca pe masa?Sau Filat nu mai costa nimic ca lider?????


  Sunt cetățean activ
 • -2 (4)
  habar nu am ce comentarii sunt mai sus, dar e cert un lucru - Recean e ministru bun. Vorbiti cu politistii si o sa vedeti ca sunt suparati pe actuala conducere de la MAI. Daca o sa intrebati motivele supararilor lor (eu am riscat si am intrebat), o sa vedeti ca sunt stupide si aberante. Sunt suparati ca nu i lase sa fure si ii tine de oua zdravan de tat.

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA