ora: 09:39, 26 ian 2014 11391

Filat către Voronin: Să fie atent la ce se întâmplă la Kiev


Filat către Voronin: Să fie atent la ce se întâmplă la Kiev
Vlad Filat, Vladimir Voronin
Foto: UNIMEDIA

Liderul PLDM, Vlad Filat, l-a atenționat pe Vladimir Voronin cu privire la evenimentele de la Kiev. Într-un interviu pentru Radio Europa Liberă, președintele liberal-democraților a spus că ceea ce se întâmplă în Ucraina poate servi drept un exemplu cum să nu faci.

„Nu poți prin decizii voluntariste, prin decizii legate de interes îngust, fie chiar și de partid, să iei decizii, dar acest lucru trebuie făcut în interesul cetăţeanului”, a spus sursa. 

Potrivit lui Filat, motivul protestelor a fost schimbarea directiei politicii externe a guvernului de la Kiev. Liderul PLDM  a condamnat măsurile represive luate de autorităţile de la Kiev.

UNIMEDIA amintește că, în preajma summit-ului de la Vilnius, desfășurat în perioada 28-29 noiembrie 2013, președintele ucrainean Viktor Ianukovici a refuzat să semneze Acordul de Asociere cu UE. În rezultat, sute de mii de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva guvernării de la Kiev. Pe 1 decembrie în capitala Ucrainei s-au vandalizat mai multe clădiri, forțele de ordine încăierându-se cu protestatarii. Ucrainenii ieșiți în stradă au cerut demisia președintelui și a Guvernului. Protestele continuă până în ziua de astăzi.

 

 

 

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +20 (36)
  Filat+PLDM acces liber spre UE
  • -19 (35)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   Filat+PLDM, ei cu luxul noi cu mUE
   • +23 (33)
    Corect zice Filat, Voronin a procedat exact cum procedeaza acum Ianukovici.
    Va amintiti de momentele in care Voronin se dadea mare european si era trup si suflet pentru integrarea europeana a Republicii Moldova, acum ce spune, ca trebuie sa mergem in Uniunea Vamala?!
    E clar pentru ce a spus ca vrea in UE - pentru campanie!
    • +21 (31)
     Este clar ca cea mai grava situatie intr-un stat este atunci cind poporul nu este de acord cu guvernarea. Cam asta era situatia 8 ani de zile, timp in care erau comunistii la guvernare.
     Voronin este un dictator, de care nu avem nevoie nicidecum in fruntea statului.
     Va dati seama cite lucruri frumoase puteau fi facute in 8 ani de catre actuala guvernare?!
     • -21 (29)
      Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
      http://ru.scribd.com/doc/4647461/Cartea-interzisa-PPCD-Contra-Coruptiei
      Chipusor, Dar Filea n-o distrus Moldova ??????????
      • +19 (29)
       Moldova IN Realitate, imi pare rau ca il asculti pe unul ca Rosca, care, este un lucru bine cunoscut, a tradat de nenumarate ori.
       Filat, in comparatie cu multi altii, nu si-a cumparat locul in politica, ci a muncit mult, pentru a-si crea o imagine, pentru a-si crea un partid puternic.
       Este sustinut de catre europeni si fii sigur, europenii nu sustin persoanele compromise.
       Nu e nici Filat inger, insa, unii sunt deja banali cu niste acuzatii nefondate. Crezi ca, daca cele enuntate de tine mai sus erau sa fie veridice, Filat nu era sa fie tras la raspundere?!
       • +22 (28)
        Voronin ar fi gata sa verse mai mult singe doar pentru asi ajunge scopul )))
        • +18 (26)
         Nu e nici Filat inger, dar nu vad un alt lider ce s-ar descurca mai bine la guvernare.
         • -9 (13)
          Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
          unimedia plina in comentarii de dalbaioji verzi!

          Sunt cetățean activ
         • +1 (1)
          http://ru.scribd.com/doc/4647461/Cartea-interzisa-PPCD-Contra-Coruptiei
          Chipusor, Dar Filea n-o distrus Moldova ??????????
       • -10 (20)
        Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
        Chipusor ,ma faci sa rid...
        Ai uitat cum Mafia LizberaloPDasta o ajus din nou la putere...
        Au amagit lumea ca Comisii sunt fundul iadului, si ca comisii au pradat tara, la alegeri au facut falsificari...
        Ai auzit macar de vreun comic Inchis ??????????
        Filat, ori Voronin, sau Diacov e aceiasi Mafie care se spala una pe alta...
      • +14 (22)
       De data asta ii dau dreptate lui Filat,nu trebuie sa ne intoarcem cu spatele la UE asa cum a facuto Ucraina,urmarile sunt foarte grave...

       Sunt cetățean activ
       • -7 (15)
        Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
        cum stai cu botul in fundul lui filat, ii poti da dreptate la orice prostie care o spune.

        Sunt cetățean activ
     • +19 (29)
      Frumos il pune la punct Filat pe Voronin!
      Majoritatea cetatenilor Republicii Moldova doresc sa ne integram in Uniunea Europeana si, dupa cum a mai spus-o Filat, trebuie sa ne uneasca pe toti acest obiectiv, indiferent de partid, indiferent viziunile politic, trebuie sa muncim, pentru ca o facem tot pentru binele nostru!
      Personal, il sustin pe Filat, pentru ca face lucruri frumoase.
      In ceea ce tine de Voronin, nu cred ca mai are sanse sa revina la guvernare. Cetatenii vad diferenta dintre guvernarea comunista si cea pro-europeana!
     • +21 (23)
      Este demonstrat ca atunci cind interesele poporului si a guvernarii se contrazic, se incep revolutii, ca exemplu servesc toate revolutiile de pina acum, incepind cu cea franceza, ba chiar si mai inainte in Anglia Medievala.
      • -13 (17)
       Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
       prostii!!!!tu vreai sa zici ca 8 ani de zile poporul a fost deacord cu politica dusa de pcrm?sigur ca nu,insa in acesti 8 ani,abia da se aduna uneori cite un flash mob.intrebarea este dece lumea nu sa rasculat daca traia tot mai greu?iar eu am raspunsul....PENTRU CA RASCOALA/REVOLUTIA/PROTESTELE,NU SE FAC DE O GLOATA DE OAMENI FURIOSI!revolutia este un act asemanator cu declaratia de razboi.iar pe timp de razboi,daca armata isi pierde generalul,se transforma intr-un trup fara cap.asa e si cu revolutia....omul simplu cu furca in mina nu va reusi nici odata sa infringa puterea,daca nu va fi cineva "destept"care sa-l arate ce sa faca si cum.
       deci or ce revolutie se incepe nu de la popor ci de la interese personale/politice ale unor oameni puternici si influenti.poporul insa este doar arma de care cel din afara puterii/guvernului se foloseste pentru asi atinge scopurile.
       • -13 (19)
        Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
        in ucraina insa situatia e putin mai complicata....pentru ca eu nu sint sigur ca daca opozitia ar chema la lineste si impacare,lumea s-ar fi "cumintit"!pentru ca la ei (cum inteleg eu)nu opozitia este motorul revolutiei.....am spuso si cu alte ocazii,cel mai probabil in revolutia din ucraina sint implicate serviciile secrete ale sua....care cu corpul si viata ucrainenilor vor sai de rusiei o lectie de bun simt.sa ma indrepte cineva daca gresesc.
     • -8 (14)
      Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
      Filat cu Lupu la fel trebuie sa urmareasca cu mare atentie ce se intimpla in Ukraina, acolo sint maturate de la conducere toate slugile jigoase a rusilor. Lupta de eliberare nationala de sub copita ruseasca si la noi a sa inceapa degraba,cit de frumos n-ar cinta tradatorii neamului Filat,Lupu,Leanca,Mocanu,talibanii lui Voronin oamenii in 20 de ani s-au invatat sa deosebeasca adevarul de minciuna.Bataia de joc nu poate sa continue fara sfirsit
    • +15 (25)
     Mda,un exemplu foarte bun,dar nu cred sa ajungem si noi la asa ceva,noi avem la guvernare oameni competenti din PLDM si datorita lor nu se va intimpla asa ceva,merge inainte,mergem spre UE!Comunistii sa suga degetul!!!

     Sunt cetățean activ
    • -7 (15)
     Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
     Mai curlingau, contrabandistul tau e acum la guvernare, pe el trebuie de atentionat :)

     Sunt cetățean activ
    • -8 (16)
     Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
     filat este un bandit care trebuie inchis la puscarie

     Sunt cetățean activ
   • +18 (30)
    Filat sa exprimat foarte coresct si la persona corecta .Comunistii stiu doar sa faca circ si sa protesteze prin piata.protestele de la Kiev sau escat de la samitul de la Vilniu ,si Comunisti pe tinpul parafari acordului au inceput cu revolutia de catifea,mai bine sar ogoi si sa nu incepa vreo prostie sa faca
    • +17 (27)
     Comunisti sunt niste persoane retrogradate care astepta sa faa ceva rau in RM,vor sa strice toate relatiile care leau facut PLDM cu UE.dar nu cred ca le va reusii,PLDM este un partid puternic si va lupta pentru binele RM
   • +16 (22)
    Voronin trebuie sa ea in consideratie si evenimentele ce sau intimplat pe 7 aprilie 2009,cred ca tot e un exemplu destul de bun ca Moldova a ales UE,a ales un viitor mai bun si mai prosper pentru tara si toti cetatenii ei!!!Comunismul a ramas in istorie!!!

    Sunt cetățean activ
   • -15 (21)
    Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
    n-ar strica si Filat cu Lupu sa se uite ce se intimpla in Ukraina.Acolo toate slugile rusilor sint maturate.E timpul si la noi sa scapam de capcaunii acestea
   • +1 (3)
    Filat cu Lupu la fel trebuie sa fie atent ce se intimpla in Ukraina, fiindca si la noi slugile jigoase rusesti au sa fie maturate.
    Minciunile,smecheriile si plasele trase de Kremlin cu ajutorul Tradatorilor de neam: Roska,Filat,Lupu,Hadirka,Mokanu azi nu mai trec. Aste toti sint creaturile KGBiste;pentru sa ne tina sub copita ocupantilor rusi; Ei trebuie fugariti,daca dorim sa schimbam ceva spre bine; asa cum fac ukrainenii azi
  • +16 (24)
   M-am convins ca nu putem avea incredere in comunisti. In urma guvernarii comuniste, Republica Moldova ocupa ultimele locuri in ceea ce tine de dezvoltare, datoriile externe erau foarte mari, comparativ cu datoriile pe care le avem acum, si ei mai au glas sa critice?!
   In anul 2005 datoria externă s-a majorat cu 10,4%, în anul 2006 - cu încă 21,4%, în 2007 - s-a înregistrat un procent de creştere record, cu 32,6%, şi în anul 2008 - datoria externă a crescut cu încă 22,4% faţă de cea atestată în 2007. Cine era la guvernare in perioada data?!
  • +10 (14)
   Pacat ca suntem intr-o caruta cu PCRM si PD dar nu avem incotro tre sa mergem inainte
 • -22 (30)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Formula corecta :PDM+PLDM+PCRM+PSRM +PLRM = PR

  Sunt cetățean activ
  • +18 (20)
   Mai corect era daca scriai si + PL.Asa arati subiectivismul tau...
 • +23 (25)
  Desigur, protestatarii ucranieni merita tot respectul ! Ei au o reactie la la cea mai grandioasa minciuna guvernamantala. Ianuk-bei&K* au mintit toata Europa, si mai tare pe cetatenii lor! Ca sa vezi, ca minciuna sa fie mai gogonata, parlamentul a adoptat si o lege de aderare, pe care Ianuk si prim-ministru o scuipa si realizeaza ce au planuit in taina cu Putin - sa tina Ucraina in tarcul imperialist numit de multi: AziaJopia lui Putin!
  Aproppo! Multi experti spun ca in dependenta cum va evalua situatia in Ucraina, s-ar putea sa fie trasa la xerox si la noi. Noi, vom avea curajul sa ne luptam ca ucranienii ?
 • -16 (26)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  PARTIDELE POLITICE ÎN SCRUTIN
  Zăpăcesc atâta lume
  Prin cruzimea încăierării
  Gata sunt să se sugrume
  Pentru-n loc la ...treuca ţării.
 • +25 (27)
  Toti indivizii rapciugosi ar trebui sa ia aminte! Libertatea ne apartine noua, generatiei tinere, si nimic nu poate sa o ingradeasca, nici PCRiMInalii, nici Kardaslakarii gaozari, nicio alta vanturatura insalubra. Sconcxu Boronila e un borsit libidinos. Prea multa marlanie isi permite, prea multe isi inchipuie, prea multa intoxicare orchestrata de Han-Tatar imprastie. La geriatrie, canalie de militi-anus, ca ti-a ramas doar peticul!
 • -24 (28)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Филя, как давно член плахи вынул из рта?)))
  • +23 (27)
   @Cska-Moska !
   Эти любимые занятия в вашей Азио-Жопии ! Терзайте, далеко пойдете !
   • -30 (30)
    Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
    Вообще то в в России не поощряют гомосятину, в отличие от Европы .
    • +23 (29)
     De fapt, Rasha, in comparatie cu UE, e plina de homosexual, gay, lesbiene, de mame surogat.
     • +22 (28)
      Rusia e plina de homosexuali, doar ca se ascund de lume, fii sigur de asta!
      • -27 (27)
       Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
       Так кто спорит, что их меньше . Но там им не разрешают усыновлять детей, однополые браки и т.д
       • +23 (25)
        Da, Rasha pagana e plina de musulmani (peste 5 milioane),
       • 0 (0)
        @Moska
        У вас не простые гомики, а пьяные в "дупель"! - поэтоиу они гораздо опаснее еврогомиков !
     • 0 (0)
      poate dar nu uita ka numai yn UE se afisheaza legal kasatorii lesbi shi homo tu ai da yn tutele un kopil unui kuplu homo swau lesbi??
    • +22 (26)
     Не криви душой, в России очень даже поощряют гомосятину.
     Посмотри сколько педерастов в вашей думе..
     Народ даже придумал им формулировку : Пидары с традиционной ориентацией.
     ---
     И поверь мне, вреда они наносят несопоставимо больше чем те с нетрадиционной..
     Они имеют всю страну.
    • -12 (24)
     Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
     В россии не поощиряется слово гомосятинство, потому что там ето действие имеет другое название Путнятинство ( когда все идут к Путину на „прием”) к стати там ето очень хорошо поощьряется к примеру: Абрамович, и другие. Есть и те которые имеют традиционную ориентацию и не становятся раком перед Путиным. Вторые поощрение не удостаиваются, и кончают плочевно, к примеру: Ходорковский, Березовский, и другие. Вот как строится в Пидороссии демократия через ЖОПУ.
    • -12 (12)
     Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
     http://subscribe.ru/group/razumno-o-svoem-i-nabolevshem/3855640/
 • -17 (31)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  FILEA!!!! Voi TOTI trebuie sa fiti atenti la Kiev!!! IN PRIMUL RAND VOI, acei de la guvernare!! Bosorogul nu prea poate face mare lucru..DECIZIA E A VOASTRA!!!
  • +20 (32)
   Auzi, Ionele, Ghimpu al tau, cit a fost la guvernare, a uitat de angajamentele asumate?! Umbla si fura, ameninta, numea in functii inalte persoane incompetente si acum s-a gasit sa critice?!
   Fii sigur, Filat face exact ceea de ce au nevoie cetatenii! Cetatenii doresc sa mearga in UE fara vize, Filat a mobilizat actuala coalitie si au indeplinit in terme record toate obligatiunile, pentru a obtine liberalizarea regimului de vize!
   Avem nevoie de reforme in institutiile de varf, si iata ca se fac. Se pot observa clar rezultatele reformelor ce s-au facut si se fac, in continuare, in MAI, in Ministerul Finantelor, in Ministerul Agriculturii, Ministerul Educatiei, Minsiterul Sanatatii!
   Mergem clar pe scara dezvoltarii!
   • -18 (28)
    Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
    Nu vreau sa intru cu tine in polemica,caci n-are nici un rost.. Tu doar nu scrii lucruri de care esti convins, ci scrii lucruri pentru care esti platit sa le scrii:(:( Sper ca nu bate TARE vantul la etajul 6 :):) TE SALUT,spiridusule :):)
 • -18 (26)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Se pare ca Filea se asteapta sa piarda alegerile la toamna, altfel la ce il avertizaza pe Voronin sa nu schimbe parcursul eoropean al tarii?
  • +19 (25)
   Ai facut o constatare foarte proasta,la fel ca tine...De unde ai luat ca va reveni comunismul la putere?Stii un om sanatos care va vota comunistii???

   Sunt cetățean activ
 • -19 (27)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Filat si pldm au facut o mare gresala ca nu au fost de acord sa sustina propunerea a PL de a fi sustrasa imunitatea parlamentara a lui voronin si tras la raspundere...Filat strga Moldova fara voronin si fara comunisti...Voi spuneti ca voronin era proeoropean asta era viclenia lui de comunist mincinos ...Sa vorbesti una si sa faci alta...El a spus mai intii ne integram in uv uea urss-2 ne modernizam si pe urma ne integram in UE...Voi ati vazut un stat modernizat in imperiul moscovit Baschiria Udmurtia Icutia care dracu este...

  Sunt cetățean activ
 • -18 (28)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  PuLeDeMe - abia astept alegerile! Chiar vreau sa vad cata lume mai crede in stejarul ista bahlit... Contrabandistu draclui.... am vrut sa spun Patriotul Moldovei!
  • -12 (20)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   Pierre, Filat nu e Patriot, el e Lash care a Umilit Moldova in fata Separatistului Rus...
   http://www.rgnpress.ro/rgn_12/categorii/politic/7018-de-frica-sa-nu-supere-pe-separatistul-pro-rus-de-la-tiraspol-filat-a-ascuns-de-evciuk-stema-republicii-moldova-.html
 • -11 (21)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  domnule filat!comunistii nu guverneaza acum,deci anume d-strs si cu toti lingaii de la guvernare ar trebui sa bagati seama la ce se intimpla acolo.ori guvernarea actuala de la noi nu e cu nimic mai buna de cit cea comunista si cea di ucraina.mai mult....as zice ca sinteti facuti de o mama(rusia).deci nu arata la paiul din ochiul altuia pina nu va scoateti birna din proprii ochi.
 • -12 (20)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  "L-a atentionat"? Dar el ce a facut cat timp a fost prim ministru? Ca prea departe nu e MD de Ucraina. As putea sa spun ca e cu mult in urma UA. Abia in Septembrie MD AR PUTEA fi in locul Ucrainei in postura de a semna acordul.
  Tot o adunatura de snapani si filatii astia. E drum lung pana sa-si dea seama populatia despre ce este vorba.
 • -9 (17)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Se zice ca curva apuca prajina! Ori ii prost cu totul SEFU, ori pune ultimatime tampite!
 • -11 (15)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Mic revoluționar Filat
  și mici voalate amenințări
  • 0 (2)
   Mic revoluționar Filat
   și mici voalate amenințări
 • -8 (14)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Off ce-i de cicacios acest Filat... cum poti sa atentioneazi pe cineva din opozitie cind esti la guvernare... prostalan.

  Sunt cetățean activ
  • -2 (2)
   Ba, va duce pluta sau ce e cu voi?
   E mai rezonabil, sa-l preintampini, decat sa-l lasi sa faca porcarii! Fiind atentionat, Cioronin (durak-durakom, cum este) isi poate pune intrebarea la ce am sa ajung?
 • -8 (16)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Va debili-verzi de comentatori, coruptul vostru de Filat nu poate atentiona pe cineva din opozitie fiind el la guvernare si avind puterea in miini.

  Sunt cetățean activ
 • -1 (5)
  sustin interesle lui Filat, indiferent de clasa noastra sociala, cred ca trebuie impreuna sa lupta, si sa luam decizii in ceea ce priveste viitorul tarii noastre, inainte, spre Europa!
 • +5 (5)
  Filat, nici tu nu trebuie sa treci cu vederea ce se intimpla la Kiev si sa fii atent!!! Ianucovici tot a venit in politica rapid ca o resetare a politicului iar oamenii de buna credinta l-au sustinut, cum ati venit si voi defapt ca o resetare a politicului si noi oamenii de buna credinta vam sustinut, insa si Ianucovici, si voi (filat si plahotniuc) v-ati dovedit a fi niste hoti in lege. Asa ca Filat, si tu ca si Voronin, fii atent ce se intimpla la Kiev!!!!
  P.S. Dosarul 7 aprilie l-ati aruncat in arhiva, astfel vati sters picioarele de cei care au murit atunci suspect, de cei care au fost batuti in coridoarele mortii, si de toti cei care vau sustinut cu adevarat. Vati sters picioarele de cei care vau adus la putere. Noi am asteptat dreptatea care ne-ati promis-o. Nu ne-ati dat posibilitatea sa alegem direct presedintele. Voi ne-ati tradat. Nu asteptati sustinere din nou. Cautam alta solutie politica.

  Sunt cetățean activ

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA