Filat către Voronin: Să fie atent la ce se întâmplă la Kiev

Liderul PLDM, Vlad Filat, l-a atenționat pe Vladimir Voronin cu privire la evenimentele de la Kiev. Într-un interviu pentru Radio Europa Liberă, președintele liberal-democraților a spus că ceea ce se întâmplă în Ucraina poate servi drept un exemplu cum să nu faci.

Filat către Voronin: Să fie atent la ce se întâmplă la Kiev
Vlad Filat, Vladimir Voronin (Foto: UNIMEDIA)

„Nu poți prin decizii voluntariste, prin decizii legate de interes îngust, fie chiar și de partid, să iei decizii, dar acest lucru trebuie făcut în interesul cetăţeanului”, a spus sursa. 

Potrivit lui Filat, motivul protestelor a fost schimbarea directiei politicii externe a guvernului de la Kiev. Liderul PLDM  a condamnat măsurile represive luate de autorităţile de la Kiev.

UNIMEDIA amintește că, în preajma summit-ului de la Vilnius, desfășurat în perioada 28-29 noiembrie 2013, președintele ucrainean Viktor Ianukovici a refuzat să semneze Acordul de Asociere cu UE. În rezultat, sute de mii de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva guvernării de la Kiev. Pe 1 decembrie în capitala Ucrainei s-au vandalizat mai multe clădiri, forțele de ordine încăierându-se cu protestatarii. Ucrainenii ieșiți în stradă au cerut demisia președintelui și a Guvernului. Protestele continuă până în ziua de astăzi.

 

 

 

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub