ora: 14:49, 27 ian 2015 4142
Autor: Cristina Buzovschi

Filat: Candidatul nostru este Iurie Leancă. Vă asigur că vom avea foarte curând un Guvern


Filat: Candidatul nostru este Iurie Leancă. Vă asigur că vom avea foarte curând un Guvern
Vlad Filat, președintele PLDM
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie
Vlad Filat, după consultările purtate cu șeful statului, a reiterat că Iurie Leancă a rămas candidatul Partidului Liberal Democrat pentru funcția de prim-ministru și a dat asigurări că în foarte scurt timp Republica Moldova va avea un Guvern învestit, transmite UNIMEDIA.
 
„Așa cum am mai spus de mai multe ori public, candidatul din partea PLDM este dl Iurie Leancă

Noi ne-am expus punctul de vedere vizavi de candidatul la funcția de prim-ministru. În decizia PLDM nu a survenit modificări. În perioada următoare, trebuie să găsim asentimentul a cel puțin 51 de deputați din Parlamentul Republicii Moldova. Ca să nu avem doar un prim-ministru desemnat, ci un Guvern învestit într-o perioadă cât mai scurt posibilă. Urmează să avem discuțiile necesare”, a menționat liderul PLDM.

Filat a fost întrebat dacă PLDM are o altă candidatură pentru funcția de prim-ministru, în cazul în care candidatura lui Iurie Leancă nu va fi agreată. „Vom face tot ce ține de PLDM. Eu vreau să vă asigur că vom avea un Guvern, foarte curând. La etapa în care am ajuns, este clar că trebuie să trecem la discuții și cu cei din PL, ca să convenim asupra votului pentru învestirea Guvernului”, a menționat liberal-democratul.

De asemenea, președintele PLDM a fost întrebat de jurnaliști dacă „este loc pentru Vlad Filat în Guvern sau dacă există vreun impediment?”. „La acest moment, eu cred că este mult prea devreme să vorbim despre alte scenarii”, a răspuns Filat.

UNIMEDIA reamintește că astăzi, începând cu ora 14:00, fracțiunile parlamentare au fost convocate de către președintele țării, Nicolae Timofti, în vederea desemnării unui candidat pentru funcția de prim-ministru. Primii au fost deputații PLDM, urmează cei din PDM la ora 15.00, fracțiunea parlamentară a PCRM la ora 15.45 și cu parlamentarii PL la ora 16.30.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +6 (8)
  Hai Filat mai asumati "Responsabilitatea" de a conduce tara gasind prim ministru! Bine ca nu tiai asumat responsabilitatea cind tea auzit toata tara cum dai comenzi fiind prim ministru si facind trafic de influenta. Rusine ce faceti aku!

  Sunt cetățean activ
 • +4 (4)
  Nu cumva se pune la cale iar procurarea voturilor de aur ?
 • +3 (3)
  Alta alternativa,NU AI;foarte multe greseli ai facut dle Filat;cind nu era dl Leanca in PLD,partidul nu era in frunte acuma;tot i-ti dicta PD,cu toate ca,PD conduce cu PLD;sint deacord cu numirea lui dl Leanca la functie de prim-ministru dar,cu cine va lucra,este alta treaba si alta data.

  Sunt cetățean activ
 • +2 (2)
  Dar de ce nici voua,nici celor din PD nu va era "clar că trebuie să trecem la discuții și cu cei din PL, ca să convenim asupra votului pentru învestirea Guvernului” , atunci cind trebuia in ultimele zile sa ajungeti la o intelegere, i-ati ignotat pe cei din PL.
  Acum,cersiti voturile lor? Asa cum ati cersit voturile alegatorilor?
  Oricum, sinteti la marginea prapastiei si a inceput sfirsitul vostru politic.
 • 0 (0)
  nu ma va surprinde deloc daca insasi dl Leanca sa voteze impotriva dumisale
  nu cred ca isi mai doreste sa fie "ţapul" cuiva

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA