ora: 09:33, 24 mai 2014 6158
Autor: Radu Burdujan

Filat: În Moldova se observă activitatea crescândă a serviciilor de informații ruse


Filat: În Moldova se observă activitatea crescândă a serviciilor de informații ruse
Vlad Filat
Foto: UNIMEDIA/ Igor Vrabie

„Observăm în ultimul timp activitatea crescândă a serviciilor de informații rusești în Republica Moldova”. Declarația a fost făcută de fostul premier al Republicii Moldova, Vladimir Filat, într-un interviu pentru publicaţia americană The Daily Beast, transmite UNIMEDIA.

Potrivit lui Filat, serviciile de informații rusești acționează în Republica Moldova în diverse moduri. Ele sunt infiltrate în partide politice, organizații non-guvernamentale, dar și în mass-media pro-ruse, care 24 ore pe zi propagă în rândul moldovenilor vorbitori de limbă rusă, punctul de vedere al Kremlinului.

„Ele toate au un singur obiectiv: destabilizare, în scopul de a „pregăti” opinia publică pentru alegerile din toamnă”, a spus liderul liberal-democrat.

Totodată, Vlad Filat s-a arătat îngrijorat că Vladimir Putin ar avea intenția de a anexa Transnistria. „La moment, rușii au declarat public că nu există nicio similitudine între Transnistria și Crimeea, dar, desigur, această idee rămâne în suspans și are doar un singur scop, să lase regiunea într-o presiune permanent”, a spus sursa.

Întrebat dacă Republica Moldova ar trebui să adere la NATO, Filat a răspuns, „De ce nu?”.

„Suntem în această regiune și avem nevoie de securitate”, a adăugat fostul premier. „După evenimentele din Crimeea, totul s-a schimbat. Sistemul internațional de garanție bazat pe legislația internațională a scăzut”, s-a arătat convins Filat.

MD în presa străină
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA