ora: 17:18, 09 apr 2015 7950

Filat, despre declarațiile lui Leancă cu privire la decizia Guvernului: Este o abordare fariseică


Filat, despre declarațiile lui Leancă cu privire la decizia Guvernului: Este o abordare fariseică
Foto: UNIMEDIA

Liderul Partidului Liberal Democrat califică declarațiile fostului prim-ministru, Iurie Leancă, cu privire la decizia Guvernului de a-și asuma răspunderea asupra unor proiecte de lege, drept „fariseice”.

Filat spune că asumarea răspunderii de către Guvern este un exercițiu pe care fostul premier Leancă l-a folosit de nu mai puțin de 3 ori, iar declarațiile făcute de acesta sunt „cinice”, informează UNIMEDIA.

„La asemenea acțiuni s-a mai recurs și anterior. Și Guvernul pe care am avut ocazia să-l conduc, dar și cel condus de predecesorul actualului prim-ministru (n.r. Iurie Leancă) a recurs la acest exercițiu. Pe mine mă miră cinismul și această abordare fariseică. Să aduci acuze pe un exercițiu pe care l-ai avut în administrare de trei ori în timpul exercitării mandatului”, a declarat liderul PLDM.  

UNIMEDIA precizează că fostul premier, Iurie Leancă, a declarat astăzi că acțiunea Guvernului de a-și asuma răspunderea asupra Bugetului de Stat demonstrează criza în care se află PLDM și PD și faptul că cele două partide depind de PCRM.  

„Metoda aleasa de cei care se afla la guvernare este defectuasă. Nu este nevoie ca cel mai important document, care vine cu soluții pentru problemele stringente să fie decis de către membrii Guvernului. Metoda aleasă de cei de la guvernare demonstrează criza în care se află. Demonstrează cât de dependenți sunt de comuniști”, a declarat Leancă. 

UNIMEDIA precizează că ieri Guvernul Republicii Moldova şi-a asumat răspunderea pentru aprobarea Bugetului de Stat, Bugetului Asigurărilor Sociale şi Bugetului Asigurărilor Medicale pentru 2015, iar astăzi prim-ministrul, Chiril Gaburici, a prezentat hotărârile luate, în Parlament. 

Dacă timp de 72 de ore nu va fi depusă vreo moţiune de cenzură împotriva Guvernului, proiectele de lege asumate de Executiv vor fi transmise Preşedintelui ţării pentru promulgare. Acestea vor intra în vigoare imediat după publicarea în Monitorul Oficial, fără a mai fi dezbătute de Parlament. 

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +6 (6)
  Fii curajos Filea, citeaza textul in intregime, nu doar ce-ti place tie: Leanca a zis: Nu este voie ca cel mai important document, in baza caruia traieste o tara, sa fie decis de cativa ministri. http://inprofunzime.md/stiri/politic/leanca-critica-decizia-guvernului-de-a-si-asuma-responsabilitatea---927361.html
  (bine ca mai sint surse media de informare, pacat ca s-a politizat Unimedia filatista...)
 • +6 (6)
  Iata ca a sosit momentul ca liberalii sa fie inclusi la guvernare, pur si simplu e necesar un vot pentru asta. De acum inainte PLDM si PD au sa se comporte omeneste cu ei, fiindca fara liberali ei nu pot guverna. Nu ratati sansa, domnilor liberali.Populatia o sa va sustina,chiar o sa va laude,fiindca e necesar de facut acest pas pentru popor,nu pentru voi personal.
 • +2 (6)
  Daca PL nu voteaza motiuneade cenzura, e clar cu patriotizmul lor!
  • -3 (7)
   А какой смысл в этом ,все равно коммунисты не проголосуют ,а если либералы и социалисты вместе проголосуют (даже если два депутата с Лянкэ проголосуют) у них не хватит голосов . Так зачем же либералам такая подстава ? А подстава явно исходит от его друга из парламента . 25+13+2=40 ,как минимум нужны еще 11 человек . Ирина Влах уже сказала что не проголосует.
   • +1 (5)
    Ba asta cu heroglife slavone,pleaca in salupa mea pe site/urile moscovite ca Vocea Rusiei sau Sputnik,daca dupa 24 de ani de la Declaratia de Independenta tu ,,patriot,,nu ai invatat limba ROMANA!Da-te-n sloboz,de troll!!!!
    • +1 (1)
     Боже ,хотел чтобы этот ресурс читали и русскоговорящие молдавские граждане находящиеся сейчас на заработках в России ,да и некоторые местные русскоговорящие посетители ,вот и все .
     Nu stiu unde ai invatat baiete ,da din partea mea ,nota doi in catalog - In doua fraze si jumatate zece greseli serioase / Si inca un lucru important ,nu e de ajuns ca esti nazi ,dar si in alfabete nu te pricepi .
 • +4 (4)
  BRAVO LEANCA, filea INTELEGE C'AI ZERO FATA DE LEANCA, DE ASTA SI IL GRUZESTE !!!
 • +4 (4)
  Asumarea raspunderii de catre guvern intradevar a mai fost si in trecut,dar atunci nu era vorba despre Legea Bugetului.Nu cred ca Filat nu intelege diferenta.

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA