ora: 07:09, 14 noi 2013 4046 2 Autor: Victoria Dumbravă

Fără note în clasele primare


Fără note în clasele primare
foto simbol
Foto: ziuaveche.ro

Ministerul Educației vrea să renunțe la procedura de a acorda note elevilor claselor primare. O preveder în acest sens este stipulate în proiectul de modificare a Codului Învățământului. Potrivit ministrului Educației, Maia Sandu, prcatica de notare a elevilor din primele clase creează anumite așteptări care nu sunt benefice, relevă UNIMEDIA.

„La noi în țară, există cultul notelor. Plus ne confruntăm cu o problemă că există prea multe discipline în cilcul primar și acest lucru nu vine de la Minister. Acest lucru se întâmplă pentru că anumiți învățători încearcă să atingă anumite preformanțe. Practicile și teroriile contemporane spun că este mai bine să începem să notăm copilul mai târziu. Acest lucru creează niște așteptări care nu sunt neapărat corecte”, a declarat Maia Sandu, în cadrul emisiunii „Politica” de la TV7. 

Totodată, autoritățile își propun să crească durata obligatorie a învățământului, până la 18 ani. „Noi nu considerăm că tinerii pot fi competitivi doar cu o pregătire de gimnaziu. Deci, ar urma ca ei să meargă fie la liceu fie la o școală profesională”, a menționat Sandu. 

De asemenea, Ministerul Educației propune ca statul să finanțeze toate instituțiile de învățământ obligatoriu, indiferent de forma acestora. „Asta ar însemna că și instituțiile private au dreptul la alocații de la stat”, a adăugat oficialul. 

UNIMEDIA menționează că autoritățile au definitivat proiectul de modificare a Codului Educației și ieri, 13 noiembrie, l-a propus pentru dezbateri publice.   

Comentarii (2)
  • 0 (0)
    Referitor la practica de notare a elevilor... Sa nu uitati d-na Sandu ca copilul este OM. Micut dar OM. Evident, copiii (elevii claselor primare) necesita o atentie sporita din partea parintilor. E necesar sa observam la ce disciplina, sau la ce tema copilul nu a inteles ceva, sa-i explicam, deoarece, profesorul nu reuseste evident sa atraga atentia tuturora zilnic. Sa fie notat cu "inimioare", "furnicute", mai stiu eu ce... Si cum sa-i explic eu copilului meu, care deja are 10 ani (clasa 4), ca uite asa, ai primit 3,5 ani note de 8,9,10, dar acum, la finele anului 4, ve-i sustine examenele cu "furnicuta"!? D-na Sandu - e ridicol! Dar ala mic, peste un an merge la scoala, evident sper ca va dori sa ia exemplul fratelui mai mare. Acest proiect de lege poate fi sustinut numai de parintii, ai caror copii stau "IN ULTIMA BANCA".
  • 0 (0)
    Clasa 4 e primara? Nu cred ca vor baga zambete pentru copii de 10 ani. Non sens.
    Suntem in Elvetia si copilul a primit zambete pana la 7 anisori (Scoala e de la 3 ani aici).
    De la 8 ani primeste in mod normal note.

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru

×
Social
 
Căutare
Login
Top taguri