ora: 19:37, 19 mar 2017 20070

Ex-deputatul democrat Iurie Bolboceanu ar fi învinuit de spionaj și trădare de Patrie


Ex-deputatul democrat Iurie Bolboceanu ar fi învinuit de spionaj și trădare de Patrie
Foto: newsmaker.md

Ex-deputatul Iurie Bolboceanu a fost reţinut de organele de drept din Moldova. Potrivit sursei citate, reţinerea a avut loc pe 17 martie, atunci când au avut loc percheziţii la domiciliul acestui, scrie portalul Newsmaker.

Sursa citată mai scrie că din decizia Procuraturii reiese că fostul membru al Partidului Democrat figurează într-un dosar penal privind spionaj şi trădare de Patrie.

Nu este clar statutul fostului deputat dar în decizia Procuraturii din 25 februarie 2017 de efectuare a unor percheziţii este indicat că dosarul a fost iniţiat încă în vara anului 2016 pe articolul 337 – Trădarea de Patrie, şi articolul 338 – Spionaj, precizează publicaţia.

Mai exact, este vorba despre eventuala legătură a lui Bolboceanu cu ajutorul ataşatului militar al Rusiei în Moldova, Alexandr Grudin. În decizie se arată că, în timpul întâlnirilor Grudin şi Bolboceanu „luau măsuri stricte de precauţie”.

„Luând în consideraţie evenimentele din Ucraina, nu se exclude o eventuală participare a ofiţerilor serviciilor speciale ruseşti în organizarea  sau susţinerea unor acţiuni direcţionate spre destabilizarea situaţiei social-politice în ţară”, se arată în documentul procuraturii.

În martie 2014, Bolboceanu a anunţat în şedinţa în plen a Parlamentului, că se retrage din grupul parlamentar al PD şi chiar din partid: „Din stimă şi respect faţă de colegii din teritoriu“.

De notat că Iurie Bolboceanu a figurat în celebrul dosar de corupere a deputaţilor din parlamentul Moldovei, cunoscut şi ca „Bani de la Ambasada Rusiei pentru cumpărarea deputaților din Moldova”.

Textul integral al articolului poate fi citit aici

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +2 (2)
  Aratati un deputat PD care nu e implicat in asta???
 • +4 (6)
  Din moment ce s-a retras "din stima fata de colegi" pahanu i-a tras mata pe spate. O sa scoata ce au din el, dupa in stilul lui Talmaci va fi eliberat. Cu siguranta trece pe o treaba interesanta pentru pahan.
  Apropo, asa si nu am auzit de la Unimedia cu ce diagnostic a fost internat Talmaci in reanimare. Ce trebuie eu sa rascolesc pe la spital sau e munca voastra sa (dez)informati? Eu ard de nerabdare sa-i trag o hlizatura la diagnosticul reanimatiei, da voi tot taraganati. Vad ca si de Talmaci parca au si uitat toti. Ce se aude pe caz? Sau gata, truhaneala pahanului s-a terminat?
  Parca traim in epoca NKVD, numai ca nu impusca pe nimeni. Arestari la o bucata de noapte, direct din Parlament (cazul Filat). Kino si nemtsy...
 • -4 (4)
  in situatia de azi a Moldovei,aceasta lege trebue anulata,ori de pus la inchisoare undeva 70% din populatie,in primul rind din politic. cineva in favoarea Rusiei,cineva in favoarea Romaniei, SUA ,s.a. tari. tot depinde de cine si cum este tratat fiecare caz in parte.
  • +3 (3)
   mars bai de aici, 70% din populatie are acces la secrete de stat sau date care tin de siguranta nationala?
 • +5 (5)
  rusia și curvele sale!
 • +4 (4)
  Referindu-ma la articol. Nu vi se pare ca tipalaii si trebadusii ce merg atit de des la Putin, cit si acei ce is atit de increzuti in deturnarea cursului Europian nu fac parte din grupul de spionaj racolat de KGB?

  Sunt cetățean activ
 • +3 (3)
  Igor Dodon este cel mai mare trădător actual din Republica Moldova. Este un agent secret rus pe fata, vizibil. Cazul Iurie Bolboceanu sper sa conducă repede la dovezi clare care sa permită arestarea lui Dodon.
 • +2 (2)
  daca se dovedeste sa fie vinovat pe acest individ trebue de plasat la puscarie pe 30 de ani
 • 0 (0)
  Da, acest Bolboceanu are mari susţineri în spălare de bani în sistemul judecătoresc. Este mare prieten şi adept în toate cu Ghenadie Morozan, judecător la Curtea de Apel Chişinău.
 • 0 (0)
  Cristi,da tu stii cei acela secret de stat?

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA