Ex-deputatul democrat Iurie Bolboceanu ar fi învinuit de spionaj și trădare de Patrie

Ex-deputatul Iurie Bolboceanu a fost reţinut de organele de drept din Moldova. Potrivit sursei citate, reţinerea a avut loc pe 17 martie, atunci când au avut loc percheziţii la domiciliul acestui, scrie portalul Newsmaker.

Ex-deputatul democrat Iurie Bolboceanu ar fi învinuit de spionaj și trădare de Patrie
(Foto: newsmaker.md)

Sursa citată mai scrie că din decizia Procuraturii reiese că fostul membru al Partidului Democrat figurează într-un dosar penal privind spionaj şi trădare de Patrie.

Nu este clar statutul fostului deputat dar în decizia Procuraturii din 25 februarie 2017 de efectuare a unor percheziţii este indicat că dosarul a fost iniţiat încă în vara anului 2016 pe articolul 337 – Trădarea de Patrie, şi articolul 338 – Spionaj, precizează publicaţia.

Pub

Mai exact, este vorba despre eventuala legătură a lui Bolboceanu cu ajutorul ataşatului militar al Rusiei în Moldova, Alexandr Grudin. În decizie se arată că, în timpul întâlnirilor Grudin şi Bolboceanu „luau măsuri stricte de precauţie”.

„Luând în consideraţie evenimentele din Ucraina, nu se exclude o eventuală participare a ofiţerilor serviciilor speciale ruseşti în organizarea  sau susţinerea unor acţiuni direcţionate spre destabilizarea situaţiei social-politice în ţară”, se arată în documentul procuraturii.

În martie 2014, Bolboceanu a anunţat în şedinţa în plen a Parlamentului, că se retrage din grupul parlamentar al PD şi chiar din partid: „Din stimă şi respect faţă de colegii din teritoriu“.

De notat că Iurie Bolboceanu a figurat în celebrul dosar de corupere a deputaţilor din parlamentul Moldovei, cunoscut şi ca „Bani de la Ambasada Rusiei pentru cumpărarea deputaților din Moldova”.

Textul integral al articolului poate fi citit aici

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub