Europarlamentarul Siegfried Mureşan: Mihai Tudose a semnat cu Pavel Filip frăţia intereselor PSD – PD

Prim-ministrul României, Mihai Tudose, a semnat cu premierul de la Chișinău, Pavel Filip, frăţia intereselor PSD – PD, sfidând astfel adevăratele nevoi ale românilor de peste Prut.

Noile prevederi ale legislației electorale întorc Republica Moldova în urmă cu 10 de ani. Declaraţiile au fost făcută de europarlamentarul român Siegfried Mureşan.

Europarlamentarul Siegfried Mureşan: Mihai Tudose a semnat cu Pavel Filip frăţia intereselor PSD – PD
(Foto: UNIMEDIA)

„Prim-ministrul României, Mihai Tudose, a semnat ieri, la Chişinău, cu prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, frăţia intereselor PSD - PD. Sfidând adevăratele nevoi ale românilor de peste Prut şi ale cetăţenilor moldoveni şi recomandările instituţiilor europene şi internaţionale menite să asigure consolidarea democraţiei şi a legii în Republica Moldova, prim-ministrul Mihai Tudose, aşa cum ne-a obişnuit şi în România partidul său, PSD, a ignorat recomandările Comisiei de la Veneţia privind noile prevederi ale legislaţiei electorale şi a sfidat oamenii care chiar în acele momente protestau pe străzile Chişinăului împotriva acestor modificări”, a scris europarlamentarul pe pagina sa de socializare.

Potrivit lui Siegfried Mureşan, graba cu care actualul Parlament al Republicii Moldova a votat noile prevederi ale legislaţiei electorale, iar preşedintele filorus Igor Dodon le-a promulgat, fiind publicate, apoi, în Monitorul Oficial, practic, peste noapte, amintesc de graba cu care au fost date ordonanţele de urgenţă ale penalilor de la începutul anului prin care PSD dorea să facă scăpaţi marii corupţi ai României.

Totodată, europarlamentarul a menționat că noile prevederi ale legislației electorale întorc Republica Moldova în urmă cu 10 de ani.

 „Noile prevederi ale legislaţiei electorale întorc Republica Moldova în urmă cu zece de ani, când comuniştii stăpâneau ţara şi o prăduiau după bunul plac al unor oligarhi şi lideri străini...Spre uimirea tuturor partenerilor noştri europeni şi internaţionali din democraţiile consolidate, prim-ministrul României, Mihai Tudose, a aplaudat o astfel de iniţiativă. Cariera lui externă s-a terminat înainte să înceapă. Din păcate, asta se întâmplă pe seama sfidării intereselor românilor şi ale cetăţenilor moldoveni”, a conchis europarlamentarul.

Amintim că, tot astăzi și Liderul PAS Maia Sandu a postat un mesaj pe pagina sa de socializare, în care a menționat că aflat cu regret despre faptul că, premierul român Mihai Tudose a încurajat public adoptarea unui sistem electoral care va favoriza forțele pro-Kremlin la următoarele alegeri.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub

Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.

Dacă nu aveți un cont înregistrat pe UNIMEDIA,
înregistrați-vă AICI