ora: 13:51, 07 dec 2012 4310 19 Autor: Cristina Buzovschi

Efrim: „Situația la CSJ s-a îmbunătățit după schimbarea conducerii”


Efrim: „Situația la CSJ s-a îmbunătățit după schimbarea conducerii”
Oleg Efrim, ministrul Justiției
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie
În pofida criticii pe care a făcut-o președintele Curții Supreme de Justiție, Mihai Poalelugi, pachetului anti-corupție elaborat de Ministerul Justiției, Oleg Efrim recunoaște că starea de lucruri la CSJ s-a îmbunătățit după venirea primului în fruntea instituției, notează UNIMEDIA.

„Lucrurile s-au schimbat spre bine, nu așa cum mi-aș dori eu în calitate de ministrul al Justiției sau așa cum așteaptă cetățenii. Sunt anumite schimbări, dar nu vreau să mă opresc la conducătorul CSJ, ci la reprezentanții sistemului judecătoresc. Au fost deschise câteva urmăriri penale pe numele judecătorilor CSJ care nu și-au declarat averile. Un început de reforme deja îl avem, mă refer la competențele acestei instanțe și ajustarea numărului de judecători”, a menționat Oleg Efrim în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4. 

„Din păcate, nu cred că avem agenți ai schimbării în sistemul judecătoresc. Tot ce ne propunem să implementăm -  trebuie să forțăm, să împingem, să luptăm. Majoritatea inițiativelor noastre trec complicat. Întâmpinăm rezistență. Însă, noi nu ne vom opri. Eu știu exact ce trebuie să fac”, a adăugat ministrul Justiției. 

Totuși, sursa a mărturisit că a găsit un sprijin în persoana președintelui CSJ, Mihai Poalelungi, în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii.

Politic
 
Căutare
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA