Efrim ripostează: Nu s-a trecut fără elemente de coruptibilitate

Ministrul Justiției, Oleg Efrim, pune la îndoială integritatea celor două subalterne de la Direcția organizații necomerciale, care au susținut o conferință de presă alături de politicianul Renato Usatâi. Potrivit lui Efrim, ambele pot fi învinuite de admiterea conflictului de interese și suspectate de coruptibilitate, relatează UNIMEDIA.
 
Ministrul Justiției insistă că a existat temei legal pentru a refuza înregistrarea modificărilor în statutul Partidului Popular Republican și redenumirii acestuia în Partidul Nostru.
 
Efrim ripostează: Nu s-a trecut fără elemente de coruptibilitate
Oleg Efrim, ministrul Justiției (Foto: UNIMEDIA/ Igor Vrabie)

„Și anterior am avut suspiciuni cu privire la lipsa de integritate a acestor două colaboratoare. Astfel, încât eram nevoit să citesc personal toate actele, cap-coadă, care veneau de la ele. Așa a fost și în acest caz. O greșeală elementară, care a și fost motiv de refuz pentru înregistrarea modificărilor în statutul acestui partid, nu a fost sesizată de aceste două colaboratoare. Acum deja înțeleg că intenționat nu a fost sesizată. Eu am sesizat și le-am cerut să-mi răspundă de ce nu au văzut-o și mi-au spus că nu sunt de acord. La un moment dat le-am cerut să decidă dacă lucrează pentru minister sau pentru un anumit partid. Ați văzut astăzi că ele și-au făcut alegerea”, a subliniat Oleg Efrim în cadrul emisiunii „Ochiul Public” de la NorocTV.
 
Potrivit lui, cele două subalterne, care sunt încă angajate ale Ministerului de Justiție, au încălcat statutul de funcționar public atunci când au ieșit în fața presei alături de politicianul Renato Usatîi, dosarul căruia l-au examinat.
 
„Să ieși într-o conferință de presă alături de un politician, dosarul căruia l-a examinat fiind în serviciul public, este o gravă încălcare a legii, a statutului funcționarului public. Acest fapt ridică mari semne de întrebare cu privire la integritatea persoanelor, din cauza conflictelor de interese pe care le admit și elementelor de coruptibilitate a acestor angajați. Ele încă sunt funcționari publici, angajați ai Ministerului de Justiție, chiar dacă au depus cerere de demisie. Conflictul de interese este evident și să nu spună cineva că aici s-a trecut fără elemente de coruptibilitate”, a tăiat Efrim.
 
Ministrul a menționat cum ar fi trebuit să se comporte angajatele dacă nu erau de acord cu decizia sa. „Legea spune clar ce trebuie să facă subalternul când nu este de acord cu indicațiile șefului. Asta nu înseamnă că trebuie să accepte, ci să pună punctul său de vedere separat și să refuze să semneze actul. Responsabilitatea este în final a celui care semnează actul, nu a colaboratorilor care pregătesc actele. Decizia îmi aparține și eu am semnat pentru această decizie”, a punctat Oleg Efrim.
 
UNIMEDIA precizează că două angajate de la Ministerul Justiției l-au acuzat pe Oleg Efrim de trafic de influență, invocând că acesta ar fi dat ordin să fie refuzată înregistrarea „Partidului Nostru”. Elena Grițco, șefa Direcției organizații necomerciale, și Nina Cereteu, specialist în cadrul aceleași direcții, au ieșit în cadrul unei conferințe de presă alături de politicianul Renato Usatîi și au făcut publice acuzațiile.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub