ora: 07:35, 17 iun 2014 5417

Efrim ripostează: Nu s-a trecut fără elemente de coruptibilitate


Efrim ripostează: Nu s-a trecut fără elemente de coruptibilitate
Oleg Efrim, ministrul Justiției
Foto: UNIMEDIA/ Igor Vrabie
Ministrul Justiției, Oleg Efrim, pune la îndoială integritatea celor două subalterne de la Direcția organizații necomerciale, care au susținut o conferință de presă alături de politicianul Renato Usatâi. Potrivit lui Efrim, ambele pot fi învinuite de admiterea conflictului de interese și suspectate de coruptibilitate, relatează UNIMEDIA.
 
Ministrul Justiției insistă că a existat temei legal pentru a refuza înregistrarea modificărilor în statutul Partidului Popular Republican și redenumirii acestuia în Partidul Nostru.
 

„Și anterior am avut suspiciuni cu privire la lipsa de integritate a acestor două colaboratoare. Astfel, încât eram nevoit să citesc personal toate actele, cap-coadă, care veneau de la ele. Așa a fost și în acest caz. O greșeală elementară, care a și fost motiv de refuz pentru înregistrarea modificărilor în statutul acestui partid, nu a fost sesizată de aceste două colaboratoare. Acum deja înțeleg că intenționat nu a fost sesizată. Eu am sesizat și le-am cerut să-mi răspundă de ce nu au văzut-o și mi-au spus că nu sunt de acord. La un moment dat le-am cerut să decidă dacă lucrează pentru minister sau pentru un anumit partid. Ați văzut astăzi că ele și-au făcut alegerea”, a subliniat Oleg Efrim în cadrul emisiunii „Ochiul Public” de la NorocTV.
 
Potrivit lui, cele două subalterne, care sunt încă angajate ale Ministerului de Justiție, au încălcat statutul de funcționar public atunci când au ieșit în fața presei alături de politicianul Renato Usatîi, dosarul căruia l-au examinat.
 
„Să ieși într-o conferință de presă alături de un politician, dosarul căruia l-a examinat fiind în serviciul public, este o gravă încălcare a legii, a statutului funcționarului public. Acest fapt ridică mari semne de întrebare cu privire la integritatea persoanelor, din cauza conflictelor de interese pe care le admit și elementelor de coruptibilitate a acestor angajați. Ele încă sunt funcționari publici, angajați ai Ministerului de Justiție, chiar dacă au depus cerere de demisie. Conflictul de interese este evident și să nu spună cineva că aici s-a trecut fără elemente de coruptibilitate”, a tăiat Efrim.
 
Ministrul a menționat cum ar fi trebuit să se comporte angajatele dacă nu erau de acord cu decizia sa. „Legea spune clar ce trebuie să facă subalternul când nu este de acord cu indicațiile șefului. Asta nu înseamnă că trebuie să accepte, ci să pună punctul său de vedere separat și să refuze să semneze actul. Responsabilitatea este în final a celui care semnează actul, nu a colaboratorilor care pregătesc actele. Decizia îmi aparține și eu am semnat pentru această decizie”, a punctat Oleg Efrim.
 
UNIMEDIA precizează că două angajate de la Ministerul Justiției l-au acuzat pe Oleg Efrim de trafic de influență, invocând că acesta ar fi dat ordin să fie refuzată înregistrarea „Partidului Nostru”. Elena Grițco, șefa Direcției organizații necomerciale, și Nina Cereteu, specialist în cadrul aceleași direcții, au ieșit în cadrul unei conferințe de presă alături de politicianul Renato Usatîi și au făcut publice acuzațiile.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +12 (16)
  Efrim, sunteți un ministru "de formă". Cu ce va ocupați dvs. acolo la minister? Ministerul dvs. trebuie desființat din motiv ca e plin de corupți și puscariabili. Și toate astea pe banii cetățenilor. Rușine!!!
  • -11 (23)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   Ambele trebuie trase la raspundere si pentru tradare tradare de patrie in favoarea agentilor kgb .
   • -11 (21)
    Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
    Rina o platit bine bablos pa fete.
    Cica ele se conduc dupa lege si so vazut numai de doua ori Cu el. ))))
    • -11 (21)
     Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
     Doamnele in cauza au cautat probabil o sursa financiara, un sprijin, ca sa-si asigure o vacanta de vis prin Republika Dominicana, ce le trebuie sa lucreze cu salariul de 3-4 mii lei daca sunt persoane care platesc mai bine.
     Este strasn8c, se vind deja moldovenii la fiecare ciine.
     • +10 (10)
      Filat a dat ordin, Efrim ca cinisorul trebuie sa indeplinesca ,Mea placut cum a zis Usatii citeva saptamini in urma sunt ambi niste pi....j
  • +10 (12)
   "...Cu ce va ocupați dvs. acolo la minister?" - face "reforme" pe bani europeni. I se adreseaza, in calitatea sa de membru CSM, cu plangere victima a represiunilor politice (de 80 ani) privitor la partinirea judecatorilor in proces cu statul ce tine de represiuni, si in loc sa ia atitudine transfera responsabilitatea la functionarii MJ. Rușine!!!
  • +7 (11)
   Stimabile Ryo, Acest Efrimash este un "aparator" sau lobyst al pdrastilor din RM, in justitie in Moldova degraba n-o sa vedem cu asha Mafioti la conducere...

   Sunt cetățean activ
 • -5 (17)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Asta e fetele sau facut gospodine peste noapte. In minister stateau cu un salariu decent dar cind lau avut la mină pe Renata. Davai poprobuem.... și a trecut
  E plină tara cu trădători
  Coloana 5-a lucrează
 • +4 (14)
  Mda a plecat Tanase si ministerul a ajuns la podea, foarte jalnic. Cit despre partid asta e o timpenie sa nul inregistrezi, chiar un chir observa ca guvernarea pune bete in roatre numai sa frineze macar cu o zi locomotiva pe care rusatii vrea so porneasca, si asta te pune la ginduri multe din ce spune despre gurvernanti e adevar.
  • -10 (22)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   Mdaaa anume Tanase a infiltrat acesti ttadatori in ministerul justitiei.
   • +7 (13)
    Bai tu, si politia/procuratura/SIS de ce dorm pe banii mei? De ce numai urla unii despre altii ca is corupti dar nu vedem nici o condamnare cu confiscare?
    Am zis-o si o mai repet, ori voi, ori propagandistii kommi sunteti la fel. Pe voi nu va duce capul nici macar sa ganditi metode de manipulare noi
    • -12 (20)
     Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
     Auzi tu cu repetatu, intreaba sis si procuratura de ce nu sunt condamnari.
     Da de cind pedristii scriu pentru Tanase?????
     • -11 (21)
      Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
      Renato Usatai, este un personal nociv pentru democratia tarii. Si partidul infiintat, si puterea Rusilor care crede ca este o realizare mare pentru el. In mare parte din bani necuveniti, au fost si sunt create concerte pentru a accede la putere si pentru a lupta direct contra Integrarii Uniunii Europene. Indiferent din ce parte vine Usatai dar stapaneste perfect dezinformarea, zvonistica, dezbinare si multa incultura si lipsa de moralitate, toate fiind in arsenalul vechii securitatii.
     • +6 (12)
      Pe mine nu ma intereseaza ca tu esti de la PLDM si intrebarile sunt pentru PD, apropos - militia nu are si ea obligatia de a lupta cu coruptia si traficul de influienta?
      Toti voi, aplaudacii AIE de pe forumul Unimedia sunteti complici la coruptia guvernantilor.
      Intelege odata, coruptia guvernantilor inseamna drumuri proaste, spitale fara dotari, invatamant mediocru si lipsa investitiilor.
      |
      Asta este viitorul care il pregatesti copiilor tai. Cand copilul tau (Doamne fereste) te va intreba de ce nu sunt manuale in scoli tu ii vei spune "traiasca Filat, Leanca si viziunea lor"?
 • -3 (13)
  Femeile, din fierbinteala, cam au dat-o in bara. Cred ca acum le pare rau ce au facut. Usatii are interesele lui financiare personale. Iar partidul lui nu cred ca va fi un adversar serios pentru celelalte partide. Cit priveste declaratiile lui Efrim - cum adica, "lucrati pentru minister sau partid ?", eu ma gindeam ca legea este mai presus de toate...
  • +10 (10)
   Legea ii pentru mine, tine si restul cetatenilor fara relatii. Ei is speciali, pentru ei Partidul si Cumatria este peste lege, si o spun cu toata sinceritatea.
   As scrie ce cred sincer despre ei, dar s-a apucat unimedia sa cenzureze :-)
 • -5 (13)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Acele "spcialiste" afirma la conferinta de presa ca "cel putin" inseamna "cel mult"! Demonstreaza sofizme! De dragul lui Usatii sau de dragul banilor? De rasul gainilor!
  • +6 (6)
   este un principiu de drept, maxima latina - A fortiori
   - qui potest plus, potest minus - Cine poate mai mult, poate si mai putin (cu atât mai mult)
 • +7 (7)
  cum e ministru asa sunt si angajatii, ministerul unde ministru personal da indicatii la niste modificari de rutina in statitul unui partid prapadit nu e minister al statului, se asamana mai mult cu un notariat, ceia ce corespunde cu aptitudinile lui Efrim
 • -6 (14)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Usatii e un tradator care face jocul Moscovei, tot de acolo vin si banii cu care cirupe leprele, inclusiv si gainile celea de la ministerul justitiei. nu zic poate Efrim nu are dreptate dar pentru citiva lei sa-ti vinzi neamul unui tradator numai un nimic poate face acest lucru.Toti vreti sa traiti bine in Moldova, cistiga unii ciar din vinzarea tarii. Vreau sa-i intreb pe tradatori, voi vinzunduva stiti ca vindeti viitorul nepotilor vostri-?, din cauza voastra isi fac mendrele tradatorii ca Usatii,Dodon, Garbuz si altii.

  Sunt cetățean activ
 • +6 (6)
  Si daca Uatii face jocul Moscovei, noi ce trebue sai avem de ministri pe niste inpotenti care se apuca chipurile sal opreasca pe Usatii iar in realitate prin prostiile ce le admit il ajuta sasi faca imagine de ,,luptator pentru norod"?
 • +2 (8)
  Problemele poporului nostru au fost si inca vor mai ramine prostiile! Numai priviti, citi prosti, dar si popcuristi sau expus la acest articol!? Si doar citiva inteleg esenta! Persoanele daca vor fi vinovate vor raspunde. Dar citi oameni risca sa procedeze cu ministrii care-i avem? Dar noi stim pe cine avem in calitate de ministri, ubii au absolvit doar "tehnicum" pe timpurile sovietice...Credca pupcuristii de aici, cei vinduti pe copeici nici nu-si inchipuie ca poti sa faci asa ceva, sa mergi la un asa risc! Dar pentru prosti. ei nu inteleg, ca cine nu ar fii acest Renato, dar din cauza lui nu trebuie sa permitem nimanui sa incalce Legea! Fie el cine nu ar fi nu trebuie sa-i dam voie cuiva sa faca asta, fiindca miine o vor face si cu mine, cu noi toti si cu tine pupcuristule! mai ales nu trebuie sa-i permitem Ministrului Justitiei, necatind ca astazi este pe nume Efrim!
 • +10 (10)
  asa riposteaza doar o marioneta !! inainte de a investiga sa raportezi ceva nedovedit ! e defapt a executa ordonantele stapinului ! rusine Demisia Efrim

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA