ora: 08:28, 22 ian 2013 3157 4 Autor: Radu Burdujan

Eastbook: Scandalul vânătorii din Pădurea Domnească a lovit direct în AIE


Eastbook: Scandalul vânătorii din Pădurea Domnească a lovit direct în AIE
Liderii AIE
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie
„Fără îndoială scandalul vânătorii din Pădurea Domnească a lovit în Alianța pentru Integrare Europeană și în special în Partidul Democrat și liderul acestuia, Marian Lupu, cu care, conform Acordului de coaliție, este asociat Zubco, și respectiv Procuratura Generală”.  De această părere este publicistul polonez, Tomasz Horbowski, exprimată pentru portalul eastbook.eu.

„Se spune că, Partidul Democrat nu va rămâne dator. Unii experți prezic începutul războiului în cercurile de sus ale conducerii țării, din aceste motive procurorii colectează materiale compromițătoare contra premierului Filat și partidului său, inclusiv cu privire la privatizările ambigue de după 2009”, mai scrie autorul.

Potrivit acestuia, în prezent Republica Moldova trece printr-o perioadă foarte dificilă de așteptare.

„Incidentul de la vânătoare, dar și reacția funcționarilor de rang înalt, sau, mai degrabă, lipsa acestora, ridică întrebări serioase cu privire la necesitatea unei reforme profunde a sistemului judiciar și de urmărire penală. În Ucraina, schimbările nu au putut fi realizate, fapt care a rezultat în dosarele contra lui Iulia Timoșenko și Iurie Luțenko. Doar astfel, ar putea fi stabilit fundamentul în construirea unei democrații durabile”, conchide Tomasz Horbowski.

Comentarii (4)
 • -1 (3)
  Pai si normal, aici si va fi sfirsitul aliantei mafiote, in care toti s-au dezamagit
  • +3 (3)
   Acum, la început de 2013, un an crucial pentru parcusul european al Moldovei, avem un alt atac la unul din elementele de bază ale democrației din Moldova. E oare legea pentru cetățeni, sau pentru cei care au nevoie de lege pentru a se justifica. Se face cum trebuie, sau se face ca la noi.
   • +3 (3)
    Iar dacă Moldova a ajuns și la urechile oficialilor europeni cu aşa un caz, atunci nu e de bine. Toți pașii strategici pe care i-a făcut Moldova și prin intermediul Ministerului de Externe, sunt anulați.
    • +5 (5)
     Si atunci ne punem întrebarea: Oare avem nevoie de Plahotniuc în vîrful Parlamentului, cel ce la care se pornesc toate necazurile?

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru

×
MD în presa străină
 
Căutare
Login
Top taguri