Eastbook: Scandalul vânătorii din Pădurea Domnească a lovit direct în AIE

„Fără îndoială scandalul vânătorii din Pădurea Domnească a lovit în Alianța pentru Integrare Europeană și în special în Partidul Democrat și liderul acestuia, Marian Lupu, cu care, conform Acordului de coaliție, este asociat Zubco, și respectiv Procuratura Generală”.  De această părere este publicistul polonez, Tomasz Horbowski, exprimată pentru portalul eastbook.eu.
Eastbook: Scandalul vânătorii din Pădurea Domnească a lovit direct în AIE
Liderii AIE (Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

„Se spune că, Partidul Democrat nu va rămâne dator. Unii experți prezic începutul războiului în cercurile de sus ale conducerii țării, din aceste motive procurorii colectează materiale compromițătoare contra premierului Filat și partidului său, inclusiv cu privire la privatizările ambigue de după 2009”, mai scrie autorul.

Potrivit acestuia, în prezent Republica Moldova trece printr-o perioadă foarte dificilă de așteptare.

„Incidentul de la vânătoare, dar și reacția funcționarilor de rang înalt, sau, mai degrabă, lipsa acestora, ridică întrebări serioase cu privire la necesitatea unei reforme profunde a sistemului judiciar și de urmărire penală. În Ucraina, schimbările nu au putut fi realizate, fapt care a rezultat în dosarele contra lui Iulia Timoșenko și Iurie Luțenko. Doar astfel, ar putea fi stabilit fundamentul în construirea unei democrații durabile”, conchide Tomasz Horbowski.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub