ora: 12:59, 20 sep 2017 29426

După ce a fost demis, fostul șef al Moldatsa a fost repus în funcție. Veaceslav Frunze va asigura interimatul funcție


După ce a fost demis, fostul șef al Moldatsa a fost repus în funcție. Veaceslav Frunze va asigura interimatul funcție
Foto: jurnal.md

Fostul șef al Întreprinderii de Stat „Moldatsa”, Veaceslav Frunze, a fost repus în funcție. Acesta va asigura interimatul funcție, până când va fi ales un nou director.

Solicitat de UNIMEDIA, consilierul ministrului Economiei și Infrastructurii, Valeriu Rusu, ne-a comunicat că decizia a fost luată imediat cum fostul șef, Vadim Gugea, a fost eliberat din funcție.

La moment se pregătesc toate actele pentru a desfășura un nou concurs pentru desemnarea șefului Î.S. Moldatsa.

Menționăm că Veaceslav Frunze a fost demis din funcție în septembrie 2015 de către ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor de atunci, Iurie Chirinciuc. Demisia a fost motivată prin faptul că este parte integrantă a procesului de reorganizare a MoldATSA. Chirinciuc s-a arătat atunci indignat de faptul că pentru controlorii întreprinderii au fost diminuați, neîntemeiat, coeficienții de complexitate, în timp ce pentru administrația întreprinderii aceștia continuau să fie aplicați ilegal. 

Frunze a fost repus în funcție după ce șeful Întreprinderii de Stat „Moldatsa”, Vadim Gugea, a fost eliberat din funcție printr-un ordin al Ministrului Economiei și Infrastructurii care a fost semnat la 15 septembrie curent, motivând „decizia a fost luată în scopul executării Hotărârii Judecătoriei Chișinău din septembrie 2017, având în vedere declararea nulă a Ordinului Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor din 14 martie 2017, condus la acea dată de Iurie Chirinciuc”, se arată unui comunicat de presă emis de Minister.

UNIMEDIA amintește că Ziarul de Gardă a scris recent mașina de serviciu a administratorului Întreprinderii de Stat „MoldATSA” , Vadim Gugea, ar fi fost implicată într-un accident rutier.

Ulterior ZdG a scris că Gulea ar fi consumat „substanțe stupefiante”, făcând referire la un demers semnat de compania de asigurări „Transelit”, la care este asigurată mașina.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA