ora: 10:40, 17 mai 2017 10528
Autor: Redactia UNIMEDIA

Dosarul Traian Băsescu vs Igor Dodon. Judecătorul, recuzat la cererea lui Dodon


Dosarul Traian Băsescu vs Igor Dodon. Judecătorul, recuzat la cererea lui Dodon
Colaj: UNIMEDIA

Prima înfăţişare în procesul pe care Traian Băsescu i l-a intentat lui Igor Dodon privind anularea cetăţeniei moldoveneşti a fost marcată de o cerere de recuzare formulată de Dodon, care a dus la înlocuirea magistratului Viorica Puică, a declarat, pentru Mediafax, avocatul fostului președinte român, Andrei Bivol.

"La 16 mai 2017, a avut loc prima şedinţă de judecată în cauza intentată de Traian Băsescu împotriva lui Igor Dodon privind anularea decretului de retragere a cetăţeniei Republicii Moldova. În şedinţa de judecată reprezentantul lui Igor Dodon a înaintat o cerere de recuzare a magistratului de caz, Viorica Puică", a declarat Andrei Bivol, avocatul fostului preşedinte Traian Băsescu, la solicitarea Mediafax.

Igor Dodon a invocat că prin admiterea cererii de suspendare a decretului care anula cetăţenia moldovească judecătorul s-a antepronunţat asupra fondului cauzei.

"Pârâtul a invocat faptul că prin admiterea cererii de suspendare a decretului, la 20 martie 2017, judecătorul de caz s-ar fi antepronunţat asupra fondului cauzei. De asemenea, au fost reclamante anumite încălcări la primirea în procedură a cererii fiind anexată şi o plângere adresată în acest sens CSM-ului de către Preşedintele Igor Dodon", a afirmat Andrei Bivol.

Deşi instanţa a respins toate argumentele pârâtului, aceasta a concluzionat că situaţia creată între judecător şi părţile procesului este de natură să afecteze percepţia imparţialităţii judecătorului de caz şi a admis cererea de recuzare, a precizat avocatul lui Traian Băsescu, adăugând că încheierea nu se supune nici unei căi de atac.

Cererea de recuzare a fost examinată de un alt magistrat al Judecătoriei Chişinău, Tatiana Avasiloaie, potrivit sursei citate.

"Considerăm că recuzarea magistratului Viorica Puică a fost admisă într-un mod abuziv şi neîntemeiat. Or, nu a fost întrunit nici unul dintre temeiurile de recuzare prevăzute de lege", a susţinut Andrei Bivol.

Cauza urmează a fi repartizată spre examinare unui alt magistrat care va stabili următorul termen de judecată în procesul dintre Traian Băsescu şi preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

UNIMEDIA amintește că președintele Igor Dodon a semnat la 3 ianuarie curent decretul privind retragerea cetăţeniei Republicii Moldova domnului Traian Băsescu. Ulterior, la 21 martie, Judecătoria Chișinău a luat parte fostului președinte al României.

Ex-președintele Traian Băsescu a devenit cetățean al Republicii Moldova cu acte în regulă la data de 20 octombrie 2016.

Pe 3 noiembrie, Traian Băsescu și soția sa au depus jurământul. Ulterior, Igor Dodon declarase că nu este de acord cu acest decret și că îl va anula. 

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +1 (1)
  Cine n-ar fi Napoleon, el întotdeauna va avea dreptate, fiindcă așa e justiția în această țară.
 • -9 (13)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Aveti bre grija ca Basescu ista e periculos rau.. vrea sa va dea salarii si pensii de 3 ori mai mari si sa va bage in UE facand Re-unirea cu Romania.. e periculos rau Basescu !

  https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_European_countries_by_average_wage

  Salar mediu net in mana 2017

  Suedia - 2465 euro
  Germania – 2265 euro
  Franta – 2157 euro
  Anglia – 2070 euro
  Italia – 1725 euro
  Spania – 1718 euro
  Portugalia – 984 euro
  Polonia – 752 euro
  Ungaria – 589 euro
  Romania – 515 euro !!!!!!!!!!!!!
  Rusia - 501 euro
  Bulgaria – 413 euro
  Serbia - 379 euro
  Kasakhstan – 314 euro 
  Belarus - 310 euro 
  Rep Moldova – 230 euro !!!!!!!!!!!!!
  Ucraina – 188 euro
  • +3 (3)
   De la un timp Basescu e prieten cu PSD-ul mafiot,nu mai e cel pe care-l stiam candva.
 • +2 (2)
  Nu intimplator Gondon cere recuzarea judecatoarei Viorica Puica, este cunoscuta pentru atitudinea ei impartiala si corecta pe orice dosar, nu se supune decit legii si nu da hotarirea pe care cineva ii va dictao prin "telefon".
  Sa vedem cum se va judeca recuzarea? Din practica recuzarile intemeiate nu se admit, daca se va admite, e clar ca dosarul va nimeri la un judecator " ascultator".
  P.S. Respect pentru judecatoarea V. Puica.
 • -8 (10)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Romania este buna numai sa dea, sa dea, sa dea! Pasapoarte, gradinite, mii de copii scoliti pe degeaba, etc
  Pentru ca Romania nu uita ca Basarabia este rupta din trupul ei! Si continua sa singereze rana!
  Da imi racesc gura degeaba .
  Ce CSI?! ( Aberatiile lui Ivan Turbinca = Dodon) Directia noastra este una, UE!
 • 0 (0)
  Se pare ca Dodic triseaza.

×
MD în presa străină
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA