ora: 14:39, 13 aug 2017 8981

Dosarul lui Chiril Lucinschi: cererea de încetare a procesului penal a fost respinsă


Dosarul lui Chiril Lucinschi: cererea de încetare a procesului penal a fost respinsă
Foto: UNIMEDIA

Instanța a respins "în mod neîntemeiat" cererea apărării lui Chiril Lucinshi de a înceta procesul penal, se scrie în comunicatul avocaților fostului deputat. Noua ședință preiliminară în cauza penală a avut loc pe 11 august curent. 

"Totodată, partea apărării a înaintat o cerere prin care a solicitat instanței de judecată să se adreseze prin intermediul Ministerului Justiției autorităților jurisdicționale din Liechtenstein, în vederea ridicării și remiterii documentelor confirmative a unui transfer bancar, probă care susține poziția de nevinovăție a lui Chiril Lucinschi".

Instanța ar fi respins cererea, iar potrivit avocaților lui Lucinschi, aceasta este o încălcare "a dreptului de apărare al inculpatului, garantat prin art. 26 al Constituției R. Moldova, cât și prin Convenția CEDO, prin prisma art. 6".

De asemenea, s-a înaintat și o cerere de administrare a probelor prin care instanța de judecată să solicite de la o instituție financiară eliberare a unor informații, cerere care a fost admisă integral.

Următoarea ședință de judecată a fost stabilită pentru data de 17 octombrie 2017, ora 14.00. Caracterul public al şedinţei a fost una din solicitările lui Chiril Lucinschi şi a avocaţilor săi, se mai transmite în comunicat. 

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
  • +2 (2)
    tata lui a dat pamintul nostru gagautilor
  • 0 (0)
    Se stie de toti oamenii, ca Lucinshi a vandut pamanturile noastre la gagauji, cand el era la putere, la fel ca o curva s-a purtat cu oamenii de la tara, le-a dat cite o caldare ca sa-l voteze si astea fara minte au votat pentru el
  • 0 (0)
    Plahotniuc trebuie cumva sa arate europenilor ca lupta cu coruptia, si cum sa o faci mai bine, decit deschezindule dosare penale coruptilor, care ii mai sunt si dusmani personali? Ue papă asemenea catlete, iar Plaha ride de prostimea lor.

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA