ora: 12:46, 12 apr 2014 5240
Autor: Cristina Buzovschi

Dosarul de corupere a deputaților. Rolul ex-adjunctului de la Interne, Ghenadie Cosovan


Dosarul de corupere a deputaților. Rolul ex-adjunctului de la Interne, Ghenadie Cosovan
Ghenadie Cosovan
Foto: europalibera.org

Persoana intermediară în dosarul de corupție a deputaților, care urma să transmită banii de la comanditari, este fostul ministru adjunct de Interne Ghenadie Cosovan, relatează UNIMEDIA.

Acesta a mărturisit în cadrul unei intervenții din emisiunea „Fabrika” de la PublikaTV că el a fost cel care oferit Centrului Naţional Anticorupţie înregistrările audio din dosar.

În dosarul în cauză, care a fost ieri deferit justiției, Cosovan are calitatea de martor și a fost preîntâmpinat să nu divulge secretul de anchetă.

Fostul ministru adjunct de Interne a confirmat faptul că el este intermediarul căruia unul din învinuiți, fostul poliţist Vitalie Burlacu, reţinut în flagrant de CNA, urma să-i transmită banii pentru deputaţi. „S-a încercat prin intermediul meu să corupă careva deputați. Acele înregistrări care au ajuns să fie publice eu le-am prezentat personal Centrului Național Anticorupție”, a menționat Cosovan.

Acesta a mai declarat că în schimb urma să primească 100 de mii de dolari, funcţii, un salariu lunar şi relaţii peste hotare. „Mi se propunea o sumă destul de bunișoară de 100 mii dolari. Mai mult, mi s-au propus funcţii la alegerea mea, plus gradul de general. Am refuzat”, a spus fostul angajat MAI.

Cât despre comanditarul acestei tranzacții, prea multe nu a putut spune: „Mi-au fost comunicate nişte nume. S-a operat cu câteva nume şi unele state care cooperează în acest caz. Mi s-a spus că dacă operaţiunea va avea succes voi avea prieteni mari peste hotare, dar şi în ţară. Nu cunosc nume concrete. Rolul meu în acest dosar este ca martor. Ce s-a făcut mai departe nu ştiu nici eu”, a precizat fostul ministru adjunct de Interne.

UNIMEDIA amintește că pe 14 februarie, doi deputați din coaliția de guvernare, Valentina Stratan (PD) și Iurie Chiorescu (PLDM) au semnalat public că în privința lor, anumite persoane au întreprins acțiuni de corupere. Parlamentarilor li s-a propus să părăsească fracțiunile și să adere la o „nouă forță politică de perspectivă”.

Atunci liberal-democratul Valeriu Streleț și democratul Marian Lupu au sugerat că în spatele acestor acțiuni ar sta Veaceslav Platon și forțe externe ostile cursului de integrare europeană.

Joi, 6 martie, organele de drept au reținut doi suspecți care ar fi încercat să corupă cu 250 mii dolari un deputat. În dosarul CNA figurează numele deputatului Anatolie Arhire, însă liberal-reformatorul a negat cu vehemență aceste acuzații.

La o săptămână, CNA a anunțat că a fost descoperită o jumătate de milion de euro, bani ce ar fi urmat să fie folosiți pentru coruperea deputaților. În imaginile făcute publice de CNA pot fi văzute ștampilele de la două bănci licențiate în Republica Moldova. Este vorba de Energbank și Moldindconbank.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +2 (4)
  Mare gondon si pidaras mai este si acesta.................
 • +1 (1)
  Prima inrebare: De ce anume pe el l-au ales sa transmita si sa corupa deputatii....? ( nu cumva stiu ca este slab la reizba si iubeste banii...? Cred ca au mai facut-o cu el...) Intrebarea doi: Nu cumva a aflat acest tip ca era sa fie doar folosit si pe urma adus pe altarul dreptatii...si el a facut doar SAH si MAT inainte...? - Daca veneau banii....nu cumva era sa taca ca piatra?
 • -3 (3)
  Cosovan a actionat corect - RESPECT!
  Se vede ca Platon a iesuat lamemtabil de data asta. Meritul este in primul rind al CNA, care a intervenit in timp real, dejincind planul lui Platon.
  Imi sta in minte si acum postarea pe facebook pe care a facut deputata Valentina Stratan, care a preintimpinat ce se punea la cale...
 • 0 (0)
  Pentru ei nu suntem oameni
  Nici nu ne văd din post înaltul.
  Noi bolim, murim de foame,
  Ei se cumpără unul pe altul.

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA