ora: 14:29, 24 iul 2012 13880
Autor: Ana Rîmbu

Dorin Recean și Maia Sandu propuși în locul lui Roibu și Șleahtițchi! Cine sunt ei?


Dorin Recean și Maia Sandu propuși în locul lui Roibu și Șleahtițchi! Cine sunt ei?
Maia Sandu si Dorin Recean
Colaj: UNIMEDIA
Premierul Vlad Filat a propus astăzi preşedintelui ţării demiterea a doi miniştri şi totodată, două candidaturi pentru suplinirea funcţiilor.  Maia Sandu, urmează să îl înlocuiască pe ministrul Educaţiei, Mihai Şleahtiţchi. Ea are 40 de ani, este absolventă a facultăţii Management a Academiei de Studii Economice, a făcut masteratul în relaţii internaţionale la Academia de Administrare Publică şi masteratul în administraţie publică la Harvard Kennedy School of Government.

În prezent, Maia Sandu deţine funcţia de consilier al Directorului Executiv al Băncii Mondiale, Washington DC, SUA, iar anterior, a ocupat funcţiile de consultant în cadrul Ministerului Economiei, economist în cadrul Oficiului Băncii Mondiale din Chişinău, consultant pe reforma administraţiei publice centrale în cadrul Guvernului Republicii Moldova.

Noul ministru al Afacerilor Interne urmează să fie Dorin Recean, actualul viceministru al Tehnologiei Informaţiilor şi Comunicaţiilor. În vârstă de 38 de ani, acesta este absolvent al facultăţii Managementul Relaţiilor Economice Internaţionale de la Academia de Studii Economice şi masterand în administrarea business-ului la Newport University, USA, filiala Belgia.

A activat în calitate de lector la Academia de Studii Economice, din 2000 pînă în prezent este şi lector la Newport University International, Chişinău. În perioada 1995 – 2002  Dorin Recean a ocupat funcţia de consultant, Manager de Proiecte, director de Program în cadrul Agenţiei pentru Restructurarea Întreprinderilor şi Asistenţă (ARIA), iar ulterior, director executiv al Concernului MILENIUM GRUP, Servicii de Management.

UNIMEDIA precizează că Mihail Şleahtiţchi şi Alexei Roibu au fost propuşi în funcţie de Partidul Liberal Democrat.

Sursa: UNIMEDIA

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • 0 (8)
  Doua pesroane foarte capabile !!!!


  Nustiu cum face PLDM dar mereu are cei mai puternici oameni !!!

  SUSTIN !!!!!
  • +3 (7)
   Sunt sigur ca Dorin Recean va incepe curatenia la MAI !!!! Demult asteptam o persoana nu din sistemul putred de "menti" de la noi !!!


   Succese !!! Bravo Filat !!!

   Inca odata demonstrezi caracter si verticalitate !!!1
   • +1 (5)
    Moldova acuma ca nici odata are nevoie de oameni care vin cu idée inovatoare la care succesul este garantat, acesti noi ministru au studii mult prea necesare pentru aceasta functie, si sunt sigur ca moldova inca mult timp o sa ii fie multumitoare pentru faptul ca I sa acurdat o mina de ajutor nu doar tarii si intregii populatie, natiunea moldoveneasca stie doar sa vorbeasca, ei nu se uita la rezultatele ce au loc in aceasta tara in ultima perioada si anume de acum 3 ani , foarte multe sau facut si urmeaza sa se faca ! e un pas corect !
    • 0 (4)
     Moldova este o tarisoara mica cu capacitate foarte mari , comunistii 8 ani de zile au tinut acest stat ca pe un prizonier, cu cat mai multi oameni noi si tineri in conducere vor fi cu atit mai mult tara o sa progreseze !, stim cu toti ca la HARVARD nu ajunge sa isi faca studiile fiecare , trebuie mare vointa si posibilitate, se stie de mult timp ca aceasta universitate este cea mai buna din lumea si asta nu se discuta , déjà de 376 de ani aceasta universitate adduce noi eroi si genii pe pamint, asa ca eu chiar am incredere in acest pas facut astazi de guvernul republicii Moldova , domnul filat aduna o echipa tinara si energica, tarisoara noastra zilnic face realizari de neurmat , istoria o sa ii remunereze pe cei care au pus temelie in acesti ani !!
     • +2 (2)
      Vedeţi aici adevăratele motive ale demiterii lui Şleahtiţchi
      http://blogulluivalentyn.blogspot.com/2012/07/cum-stie-filat-sa-faca-remanierile.html
      • +1 (1)
       Cind vad lingaii istea cu inscrisuri de "bravo" mi-e voma...
       Pentru care merite fil e bravo? Pentru insuccesele si promisiunile goale?
       Vai de capul vostru, mai bine spus de libma voastra...
  • -1 (1)
   Si cei demisi au fost puternici?, din nimic nimic nu ese
   • +1 (1)
    Suntem reprezentanti ai diasporei Moldovenilor din Spania,vreau sa exprim atitudinea pozitiva a membrilor acestei organizatii, atitudinea fata de actiunile guvernantilor nostri, prim minstrul Filat siactiunile sale. Recunoastem ca multi dintre noi nu au votat pentru acest lider si aceasta echipa, insa ne-am convins in nenumarate rinduri ca anume aceasta echipa isi indeplineste promisiunile, pina in prezent, PLDM este unicul partid care a demis citiva ministri de-ai sai, ministri care nu isi facea bine meseria, si anume astfel si trebuie sa se faca, cei rai,trebuie inlocuiti cu altii mai buni, astfel inteleg ca este miscare, e un dinamica, una care da dovada de pragmatism,asta este atitudinea celor din PLDM,oameni energici. 
    • +1 (1)
     Speram sa continuati astfel si mai departe, speram in curind sa fie creat sistemul electronic de vot, cel putin pentru noi, cei care suntem departe de casa si copii, noi la fel dorim sa participam la procesul de decizie a sortii tarii noastre si viitorul copiilor nostri, care ne asteapta acasa.
     Sanatate si mult Noroc!
  • 0 (0)
   cum cei mai buni? pai si sleahtitzki si Roibu erau ai lui filat... pur si simplu nu vor sa fie "Istorie a romanilor"... roibu e de umplutura in cazul sleahtitski
   • 0 (0)
    Da, ROibu a fost adaugat in lista de umplutura. Filea il da afara pe Sleachtitzki pentru a atrage capital politic din partea tineretului.

    Desi capitalul va veni, acest pas arata ca este corupt si nu are de gand sa combata neregulile si coruptia din institutii ci mai degraba sa isi construiasca o imparatie in care sa se simpta "sigur"
    • +1 (3)
     niciodata nimeni nu va va intelege .. oameni prosti ..
     toti strigati in gura mare ca vreti demisia .. iar acum nu va place ..

     Bravo Filat !!! Caracter si verticalitate !!!1

     Urmeaza /... Focsa , Salaru ( cu low-sostu lui de kikat ) si Ceban ( cel mai incompetent ) !!!! dar Zubco demult trebuie !!!!
    • +1 (1)
     Tu esti creierARS, despre ce capital politic vorbesti, despre ce coruptie tot indrugi aici? I ceteaza sa scrii aceste gogomanii, fii om, fii un cetatean demn, scrie omeneste...
 • -1 (3)
  adicatelea mai mult scandale de tipul TIGARETA - 1 si 2 nu va mai fi??? -)))))))
  • 0 (0)
   Sa presupunem ca au fost cazuri de contrabanda, spune te rog oare ce pierde RM de la contrabanda care merge DIN republica dar nu IN?
 • +1 (1)
  Dl Recean nu este din sistemul politienesc si va fi capabil sa reformeze aceasta institutie! Dl Roibu ca om nu este rau dar ca ministru era prea inactiv si statea ca o "vegetatie". Aici trebuie oameni proaspeti cu gindire agera, capabili sa conduca ministerul.
 • +2 (2)
  Recean, foarte buna candidatura pentru MAI.
  • +2 (2)
   Filat intradevar a dat dovada de curaj !!!! Un exemplu demn e urmat !!!!


   Iata si o initiativa care merita tot respectul !!! Iata si vointa politica asteptata de toti !!!
 • 0 (0)
  nu stiu cine sunt ei caci nu am auzit de dinsii, poate si sunt buni dar nu inteleg de ce anume Mihai Şleahtiţchi ??????? Inteleg de ce ministrul de interne, dar mai sunt citiva care trebuie demisi ministrul culturii, ministrul sanatatii si Bumacov la fel trebuie demis.
 • 0 (0)
  poate Dorin Recean și Maia Sandu ar fi bine in functii de ministrul economiei si ministrul finantei caci ambii au studii economice
 • +1 (1)
  Mai bine inlocuea ministrul culturii beat la volan si nu se amesteca in educatie sau poate vrea sa inlocueasca "Istoria Romanilor"pe placul lui DODON si a bascanului din Comrat ..
 • +1 (1)
  E bine ca Recean nu e ment. Hai sa vedem si acest experiment. Ca nu mai stiu deja ce sa cred. Parca e blestemata tara asta. Numai cacaturi peste cacaturi.
  Vreau sa avem politie ca in Georgia.
 • 0 (0)
  Super! doua minti luminate ! succese si multa bafta !
 • 0 (0)
  dupa atatea studii si bani investi in ei cumva trebuie si ei sa recupereze investiitiile facute...Le permitem sa fure cate oleaca dar si cat de cat ordine sa fie in tara, e destul cu atatea umoruri si copii analfabeti la bacalaureate si universitati si in ministere si peste tot in tara ....
 • 0 (0)
  Investirea unui intelect (Recean) intre menti este ca si un ment intre intelectuali. Guvernare Incompetenta!!!!!!!!!!!!!!!!
 • 0 (0)
  Eu zic asa, e destul ca au terminat universitatea in state si deja e un plus mare.
 • 0 (0)
  Succes domn. minisstru.
  Urgemt Jizdan vice minisstru de numit si totul va fi OK la MAI.
  Domnule Ministru verificati unde se afla la moment automobilul Directiei Medicale. Spune lumea ca nasu lui Polihovici a plecat la odihna peste hotare cu acest automobil. Clar ca nu o sa actionati iarasi ai nostri sunt implicati, dar poate da. Daca da, atunci sunteti omul care trebue sa fiti in fruntea acestui minister. Bafta.

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA