Dorin Recean și Maia Sandu propuși în locul lui Roibu și Șleahtițchi! Cine sunt ei?

Premierul Vlad Filat a propus astăzi preşedintelui ţării demiterea a doi miniştri şi totodată, două candidaturi pentru suplinirea funcţiilor.  Maia Sandu, urmează să îl înlocuiască pe ministrul Educaţiei, Mihai Şleahtiţchi. Ea are 40 de ani, este absolventă a facultăţii Management a Academiei de Studii Economice, a făcut masteratul în relaţii internaţionale la Academia de Administrare Publică şi masteratul în administraţie publică la Harvard Kennedy School of Government.
Dorin Recean și Maia Sandu propuși în locul lui Roibu și Șleahtițchi! Cine sunt ei?
Maia Sandu si Dorin Recean (Colaj: UNIMEDIA)

În prezent, Maia Sandu deţine funcţia de consilier al Directorului Executiv al Băncii Mondiale, Washington DC, SUA, iar anterior, a ocupat funcţiile de consultant în cadrul Ministerului Economiei, economist în cadrul Oficiului Băncii Mondiale din Chişinău, consultant pe reforma administraţiei publice centrale în cadrul Guvernului Republicii Moldova.

Noul ministru al Afacerilor Interne urmează să fie Dorin Recean, actualul viceministru al Tehnologiei Informaţiilor şi Comunicaţiilor. În vârstă de 38 de ani, acesta este absolvent al facultăţii Managementul Relaţiilor Economice Internaţionale de la Academia de Studii Economice şi masterand în administrarea business-ului la Newport University, USA, filiala Belgia.

A activat în calitate de lector la Academia de Studii Economice, din 2000 pînă în prezent este şi lector la Newport University International, Chişinău. În perioada 1995 – 2002  Dorin Recean a ocupat funcţia de consultant, Manager de Proiecte, director de Program în cadrul Agenţiei pentru Restructurarea Întreprinderilor şi Asistenţă (ARIA), iar ulterior, director executiv al Concernului MILENIUM GRUP, Servicii de Management.

UNIMEDIA precizează că Mihail Şleahtiţchi şi Alexei Roibu au fost propuşi în funcţie de Partidul Liberal Democrat.

Sursa: UNIMEDIA

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub