ora: 11:48, 09 iun 2014 3513
Autor: Cristina Buzovschi

Dorin Chirtoacă pregătește „Agenda 21 pentru Chișinău”


Dorin Chirtoacă pregătește „Agenda 21 pentru Chișinău”
Dorin Chirtoacă, edilul Capitalei
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie
Dorin Chirtoacă se pregătește de un nou raport anual de activitate. Săptămăna viitoare, primarul general al municipiului Chișinău urmează să facă cel de-al șaptelea bilanț din cele două mandate în fruntea Capitalei. Edilul a cerut subalternilor să pregătească rapoarte pe fiecare subdiviziune și să prioritizeze obiective pentru secolul 21, transmite UNIMEDIA.
 
„Solicit neapărat ca mâine, până la sfârșitul zilei de muncă, să fie pregătite rapoartele de activitate pentru a putea sintetiza un raport general pe care îl vom prezenta săptămâna viitoare”, a menționat Chirtoacă în cadrul ședinței săptămânale a Primăriei Chișinău.

Primarul de Chișinău și-a propus să elaboreze o „Agendă 21” care să includă proiecte de lungă durată menite să dezvolte municipiul. „Ce aș vrea să reușim pe perioada următoare: să pornim elaborarea așa-numitei „Agende 21 pentru Chișinău”. fiecare să se gândească pe domeniul său, care sunt obiectivele și să le propună pentru această agendă. Evident, vor veni propuneri și din partea societății civile. Cred că a venit timpul când noi am trebui să punem în fața tuturor această listă de obiective care să însemne agenda obiectivelor pentru secolul 21 a municipiului Chișinău. Pe lângă proiectele anuale, care sunt necesare, trebuie să fixăm și obiective de lungă durată, în așa fel ca să putem construi imaginea de ansamblu pentru cum trebuie să arate municipiul Chișinău în anii următori, pe parcursul deceniilor următoare și chiar pe parcursul secolului 21. Trebuie atinse standarde europene în toate domeniile”, a punctat Dorin Chirtoacă.
 
Pentru a fi clar despre ce tip de proiecte este vorba, edilul Capitalei a dat câteva exemple: șosea de centură, rețele de apă și canalizare în oraș și suburbii, reabilitarea infrastructurii rutiere, poduri și intersecții în două nivele, transportul public bine pus la punct, la nivel de republică conexiuni pe autostradă cu capitalele din est și din vest, stații și uzină de prelucrare a gunoiului, reabilitarea termică a blocurilor, renovarea școlilor și grădinițelor, parcuri industriale, zone pietonale, etc.
 
UNIMEDIA precizează că Dorin Chirtoacă este din 2007 în fruntea Capitalei. În 2011, acesta a obținut un nou mandat de primar al municipiului Chișinău și nu a exclus că ar putea candida și la alegerile locale din 2015.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +5 (21)
  Cum sar spune PL intra in campanie electorala.
  Domnule Chirtoaca noi deja ne-am convins de inpotenta dumnevoastra .

  Sunt cetățean activ
  • +5 (21)
   Mda.. campania incepe si iarasi Ghimpu il foloseste pe Chirtoaca .
   Numai ca de data asta acul din maineca nu mai este cel de dinaoara, a ruginit cam.
   • -1 (3)
    Imi pare rau ca unii il ridica lacer pe Chirtoaca, da a facut si ceva bun,dar e putin.
    Orasul asta e plin de murdarie si gherete la fiecare colt,constructii pe unde vrei,in fata caselor chiarin geam,in curtea scolilor ,gradinitilor.
    Mai Ca nu Avem pe unde merge. E rau de tot fratilor, o sa intelegeti asta dar o sa fie prea tirziu
 • -6 (18)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Cum s-ar spune PLDM-mistii sii dodonistii se oftika de succesele lui Dorin
 • +2 (6)
  Nu pot spune lucruri negative dar si pozitiv nu prea vad, se face ceva dar problema e ca merge totul foarte lent, de parca totul se face nu dupa un plan dar dupa voia sortii.
  • -4 (8)
   Nu e primarul doar de vină, avem consiliul municipal pestriţ, avem tot populaţia noastră care nu face nimic, aşteaptă cineva să facă, avem funcţionari leneşi, aşa e societatea, schimbarea vine greu, dar o sa fie. Dacă am avea autonomie locală şi un primar mai puternic din punct de vedere al atribuţiilor, atunci am avea schimbări mai rapide. Nu e corect să alegem un primar prin vot direct, dar să nu aibă mai multe atribuţii, cu legislaţia actuală mai logic ar fi să fie ales primarul de consiliul. Trebuie de făcut regulă în legislaţie, iar apoi să cerem mai multe.
 • -6 (8)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Încep alergiile faţă de PL la unii. Ceea ce trebuie menţionat, e că Dorin Chirtoacă a preluat Chişinăul plin de datorii şi probleme, cu întreprinderi falimenate şi fără posibilitate de finanţare externă. Au fost făcute anumite reforme, au fost schimbate multe, evident toate astea nu se observă aşa de bine acum. Însă dacă înainte se discuta doar despre datorii, faliment şi compensaţii pe care primăria nu şi le poate asuma, astăzi Chirtoacă îşi poate permite să nu mai discute de toate astea şi să se gandească la perspective mai mari, la proiecte mai grandioase, oare nu e o schimbare radicală asta. Da, unii mereu sunt nemulţumiţi, şi habar nu au despre ce atribuţii are un primar actual, şi ce nu poate face, din cauza legislaţiei, dar sperăm să avem autonomie locală după alegeri şi atunci vor fi adevăratele schimbari în oraş. Mereu se pot găsi primari mai buni ca Dorin Chirtoacă, însă deocamdată nu-i văd să apară. Dorin Chirtoacă e…
 • -2 (2)
  Slabut de tot d-le Chirtoaca, imi pare rau sa va spun asta, chiar daca am votat pentru d-ta, taaaaare slabut, se vede ca ai obosit.

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA