ora: 14:57, 22 apr 2017 10489
Autor: Eugen Durbala

Dorin Chirtoacă: Avem nevoie de aproape un an ca să înlăturăm consecinţele


Dorin Chirtoacă: Avem nevoie de aproape un an ca să înlăturăm consecinţele
Foto: UNIMEDIA

Dorin Chirtoacă, primarul de Chişinău, spune că autorităţile locale vor avea nevoie de aproape un an pentru înlăturarea consecinţelor dezastrului provocat de ninsoarea târzie din aprilie. Declaraţia a fost făcută în cadrul emisiunii „În PROfunzime”, la postul de televiziune PRO TV Chişinău, transmite IPN.

„Ca să facem ordine vom avea nevoie de câteva săptămâni. Dar ca să lichidăm toate consecinţele, ne vom strădui ca până în toamnă să reuşim, dar cred că vom lucra până la sfârşitul anului”, a precizat edilul.

Dorin Chirtoacă s-a plâns că întreprinderea municipală „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi” are prea puţini angajaţi din cauza bugetului mic. „Întreprinderea are vreo 300 de angajaţi, dar ar trebui 3000. De când eu sunt primar, de vreo două ori le-am majorat bugetul. Nu avem posibilitate, dar trebuie să le majorăm bugetul, iar numărul angajaţilor să fie măcar de cinci ori mai mare. La fel şi cu dotarea tehnică. Dar acum acest număr de angajaţi nu reuşeşte să facă faţă”, a remarcat edilul.
  
Dorin Chirtoacă a îndemnat locuitorii capitalei, după ce se va face ordine prin curți, să participe și la înverzirea capitalei. „Oraşul este ca după război. Numărul de arbori distruşi este de cel puţin şapte mii, dar cred că se ridică la zece mii. Acum fiecare dintre noi va trebui să sădească câte un arbore”, a îndemnat primarul de Chişinău.

Dorin Chirtoacă a mai spus că situaţia revine la normal şi că autorităţile au făcut faţă situației excepționale.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
  • 0 (4)
    nu de timp aveti nevoie, domnule primar, ci de dorinta si demnitate! Trebuie sa atribuiti contracte de munca companiilor care nu ai legaturi cu Dvs. sau subalternii vostri, ci companii care exista de zeci de ani si au o reputatie in industria lucrarilor de constructie. Trebuie sa contractati companii care au capital social de minim 5 - 10 milioane lei, care sa fie in stare sa poarta o raspundere materiala in caz de lucrari defectuase. Toate lucrarile de reparatii a drumurilor si trotuarelor, care s-au facut din banii publici de cind sunteti la conducere, nu rezista mai mult de citeva saptamini, in timp ce garantia ar trebui sa fie minim 10 ani! Spalati banii publici, nimic mai mult!!!! RUSINE!!!

×
Social
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA