Donald Trump: Germania datorează sume imense de bani NATO

Berlinul datorează sume imense de bani NATO, a scris sâmbătă pe contul său de Twitter președintele SUA, Donald Trump.

Donald Trump: Germania datorează sume imense de bani NATO
(Foto: pro.creditwritedowns.com)

„Germania datorează sume imense de bani NATO & Statele Unite trebuie să fie plătite pentru apărarea puternică și foarte costisitoare pe care o oferă Germaniei!”, a scris Trump pe contul său, la o zi după întâlnirea pe care a avut-o la Casa Albă cu cancelarul german Angela Merkel, citează Agerpres. 

Agenția de presă germană DPA amintește că, la conferința de presă comună cu Merkel, Trump a declarat că este „foarte nedrept pentru Statele Unite” că aliații europeni profită de pe urma sumelor pe care SUA le alocă apărării. „Aceste țări trebuie să plătească ceea ce datorează”, a declarat el vineri, mulțumindu-i totodată cancelarului Merkel pentru angajamentul Germaniei de a-și spori contribuția la bugetul NATO alocând 2% din PIB pentru cheltuielile de apărare.

Pub

Într-un alt mesaj postat pe Twitter, Trump s-a referit și la întrevederea pe care a avut-o cu cancelarul Merkel. „În pofida a ceea ce ați auzit din știrile false, am avut o întrevedere grozavă cu cancelarul german Angela Merkel”, a mai scris el.

 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub