Donald Trump acuză: Coreea de Nord se comportă rău, China a făcut puțin pentru a ajuta

Președintele SUA, Donald Trump, a acuzat vineri China că a făcut puțin pentru a stăvili ambițiile nucleare ale Coreei de Nord, la numai câteva ore după declarațiile secretarului său de stat, conform cărora opțiunea militară nu este exclusă, informează AFP.

Donald Trump acuză: Coreea de Nord se comportă rău, China a făcut puțin pentru a ajuta
(Foto: The Odyssey Online)

„Coreea de Nord se comportă rău. Ei (nord-coreenii) 'se joacă' de ani de zile cu SUA. China a făcut puțin pentru a ajuta!”, a notat Trump pe Twitter, citează Agerpres. 

La câteva zile după tirurile de rachete balistice prezentate de Phenian drept un exercițiu ce vizează bazele americane din Japonia, șeful diplomației americane Rex Tillerson, aflat în turneu în Asia, a afirmat că așa-zisa 'politică a răbdării strategice' s-a sfârșit.

Pub

'Explorăm o nouă gamă de măsuri diplomatice, securitare și economice. Toate opțiunile sunt pe masă', a declarat el.

Tillerson este așteptat sâmbătă în China, principalul aliat diplomatic și partener comercial al Phenianului.

Beijingul este îngrijorat, la fel ca Washingtonul, de programul nuclear al vecinului său, însă estimează că SUA au jucat un rol în escaladarea tensiunilor.

Situația este complicată de desfășurarea în Coreea de Sud a scutului american antirachetă Thaad. Seulul și Washingtonul asigură că acesta are o menire strict defensivă, însă Beijingul consideră că Thaad și puternicul său radar sunt susceptibile să reducă eficiența propriilor sisteme de rachete.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub