Doliu în cultura moldovenească. S-a stins din viață Elena Fedcu, regizoare la Filarmonica Națională

Regizoarea de la Filarmonica Națională, Elena Fedcu, s-a stins astăzi din viață. Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, fără a menționa cauza morții.

Doliu în cultura moldovenească. S-a stins din viață Elena Fedcu, regizoare la Filarmonica Națională
(Foto: facebook)

Elena Fedcu s-a născut la Chișinău într-o familie cu tradiții culturale. Tatăl său, Alexandru Fedco, a fost director al Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” și al Teatrului Național de Operă și Balet, fondatorul și întemeietorul celui mai grandios eveniment cultural al țării – Festivalul Internațional de Muzică MĂRTIȘOR.

Elena Fedcu a studiat la Institutul de Arte „G.Musicescu”, ulterior face studii postuniversitare la Academia de Arte Teatrale din Moscova, clasa profesorului I. Şaroev, recunoscut regizor de estradă și manifestări publice. Şi-a început cariera profesională în anul 1975.

Pub

A montat peste 500 de concerte pe cele mai prestigioase scene din Moldova, Rusia, Ungaria, Portugalia, Belarus. Ultima perioadă activă în calitate de regizor muzical la Filarmonica Națională, conferenţiar universitar la AMTAP, catedra Regie teatru, show si manifestări publice.

A educat șapte promoţii de regizori estradă, a regizat cele mai importante concerte și manifestări cultural-artistice de importanță statală, ultimul fiind concertul de inaugurare a Festivalului Internațional de Muzică Mărțișor, ediția 2018. Din anul 2000 deţine titlul onorific de Maestru în Artă, iar din 2016 – Artist al Poporului din Republica Moldova.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub