Doi noi șefi de Direcții la Primăria Chișinău. Unul dintre ei a fost „cel mai generos sponsor al democraților, în 2017”

Doi noi șefi de Direcții din cadrul Primăriei au fost numiți în funcție, scrie Valeriu Munteanu.

Eugeniu Axentiev, fost comisar șef al poliției din Chișinău a fost numit în calitate de director al Î.M. Regia „Autosalubritate”.  Vladimir Maiduc, fost șef al Direcției Investigații și Securitate Internă a MAI, a fost numit în calitate de șef al Direcției Administrative a primăriei Chișinău.

Foto: advarul.md

Tudor Maniv şi-a încetat activitatea în cadrul ÎM Regia „Autosalubritate" în legătură cu expirarea contractului de management, anunță Primăria.

"Desigur unul dintre scopurile principale ale acestor numiri controversate, este înfricoșarea profundă a angajaților primăriei și obligarea acestora să servească umil, dar rezultativ binomul Plahotniuc-Dodon.

Trebuie să amintim că Eugeniu Axentiev a apărut de mai multe ori în atenția presei, cele mai mari scandaluri fiind accidentele rutiere provocate de acesta, în unul dintre acestea a decedat un copil de 12 ani. Desigur, Axentiev a demonstrat, în timp, că este nevinovat când circula beat pe contrasens și a lovit pietonii de pe trotuar.

Nici Maiduc nu a scăpat dea lungul anilor de scandaluri: în 2002, când era șef adjunct al poliției criminale a MAI, a plecat cu bucluc de la minister, când în urma unei rețineri, unde a decedat, împușcat fiind un bărbat, despre care soția a spus că în timpul reținerii fatale avea la el câteva sute de mii de dolari, bani care au dispărut și nu s-au mai găsit. În schimb Maiduc, fost consilier raional PD, a devenit ulterior un prosper om de afaceri", a scris pe Facebook liberalul Valeriu Munteanu.

Doi noi șefi de Direcții la Primăria Chișinău. Unul dintre ei a fost „cel mai generos sponsor al democraților, în 2017”

"În 2017, cel mai generos sponsor al democraților a fost Vladimir Maiduc. Anul trecut acesta „a dăruit” partidului jumătate de milion de lei. Maiduc este fondator al trei companii: Trans-Crin SRL, care prestează servicii de curățare și întreținere a clădirilor, Securitas-Grup SRL, specializată în servicii de securitate, precum și Vistina SRL, care deține complexul de odihnă „Forest Club” din s. Cărbuna, Ialoveni. Toate trei firme au aceeași adresă juridică și au raportat în 2012 venituri totale de peste șapte milioane de lei", se arăta într-o investigație a portalului anticoruptie.md.

„Nu sunt membru de partid, sunt simpatizant. Nu am nicio funcție publică în prezent, mă ocup de afaceri”, declara Vladimir Maiduc pentru anticoruptie.md.

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.