ora: 17:30, 02 dec 2014 13534

Dodon vrea alegeri parlamentare anticipate


Dodon vrea alegeri parlamentare anticipate
Foto: psrm.md

Igor Dodon, preşedintele Partidului Socialiştilor, spune că va insista asupra organizării alegerilor parlamentare anticipate în termene restrânse. Declarații în acest sens au fost făcute de către socialist în cadrul unei întrevederi cu ambasadorul Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Farit Muhametşin, potrivit serviciului de presă al formațiunii, transmite UNIMEDIA.

Igor Dodon împreună cu mai mulţi colegi de partid a avut o întrevedere cu Farit Muhametşin. În cadrul discuţiei părţile au făcut un schimb de opinii pe marginea rezultatelor alegerilor parlamentare din 30 noiembrie şi perspectiva relaţiilor de colaborare moldo-ruse.

Igor Dodon a menţionat că alegerile s-au desfăşurat cu grave încălcări. Liderul PSRM s-a referit la „excluderea din cursa electorală a partidului „Patria”, la organizarea proastă a procesului de vot în Federaţia Rusă unde mii de oamenii aşa şi nu au putut să-şi îndeplinească datoria civică ş.a”. Pentru aceste încălcări socialiştii solicită demisia întregului complet al CEC, precum şi a conducerii Ministerului Afacerilor Externe şi a Integrării Europene.

Totodată, ţinând cont de toate fraudele, precum şi de faptul că majoritatea cetăţenilor au optat pentru vectorul estic de dezvoltare al ţării, Igor Dodon a spus că PSRM va insista asupra organizării alegerilor parlamentare anticipate în termene restrînse.

La rândul său, Farit Muhametşin ar fi felicitat echipa PSRM pentru succesele obţinute în alegeri. Ambasadorul şi-a exprimat opinia că cele 5 secţii de votare în Moscova au fost cu adevărat prea puţine pentru votare, exprimându-şi speranţa că la următoarele alegeri guvernarea va ţine cont de această experienţă şi va crea condiţiii ca toţi cetăţenii Moldovei să poată să-şi exercite dreptul la vot.

UNIMEDIA precizează că potrivit datelor prealabile, PSRM a acumulat circa 21% din voturi, ceea ce va permite formațiunii să obțină circa 25 de mandate în viitorul Parlament.

 

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +7 (9)
  Vad ca la Porcusorul nostru "Dodon" probleme cu matematica, care majoritate ?? Faptul ca 20 de % din populatia zombata au votat cu Socialistii nu inseamna "majoritatea". Sau pentru tine Sadova e majoritatea populatiei tarii ? Nici Voronin nu opteaza pentru vectorul estic dupa cite am vazut in declaratiile de astazi si iati te rog lucrurile si mars la "stroika" in "Rodina-Rusia", daca vrei asa "bunastare".
  De cind ambasadorii altor tari se implica in politica Moldovei ?? Sclavul Kremlinului ce esti.
  • 0 (0)
   În Sadova au votat pentru el numai neamurile.Consilierii din satul natal Sadova, raionul Călărași, au semnat o declarație prin care condamnă separatismul care a apărut în ultimele luni, dar și încurajează cursul european al Republicii Moldova. Declarația a fost semnată de către opt consilieri locali din Sadova. El și neamul lui nu este stimat nici în satul lui natal, și chiar î-l urăsc.
 • +6 (10)
  ”...Dodon a menţionat că alegerile s-au desfăşurat cu grave încălcări” !
  Desigur, cea mai mare incalcare a fost permesiunea ta de a participa la alegeri cu intoxicare și invrăjbire pe banii lui Putler !
  • +2 (2)
   E gata Dodon să-i dea voturile preluate lui Usatâi? Cât ar lua Dodon, 6%?
   Nu mai vrea anticipate acest ipocrit, doar tulbură apele.
 • +5 (7)
  Primul raport in fata sefului
 • +7 (9)
  Dodon, fă la vale...

  Sunt cetățean activ
 • +6 (8)
  Dodon ,de ce tu esti impotriva integrariiEuropiene ,noi timp de 24 de ani cu cine am fost....Nu cu Rusia...Da ,guvernarea aceasta are multe carente,poate si alegerile.La odihna te duci in Europa.De plimbat te plimbi cu atomobil europian.De ce nu preferi o lada calina......Putler al tau s-a plimblat toata Rusia,dar a incalicat un BMV......
 • +4 (6)
  Popor..este o chestiune serioasa...Dondon cerea referendum cu privire la vectorul politicii externe, ca si-n Gagauzia, "paralela" moscovita, acum in fata ambasadorului rus , solicita alegeri anticipate.... e dus cu totul, asta e clar. Iar Muha, sa fie declarat persoana non-grata.
 • +4 (4)
  La Rusia doresc cei care doresc sa se urineze in viceuri de lem chirligate ,sa bea vodca na sharom, shi cei care le place sa pupe calaul lor in fund.
 • +2 (2)
  o papusa gonflabila nu vrea?
  • +3 (3)
   Nu vad in acest personaj nici pic de demnitate...
   ___________
   don Dodon cele mai inalte functii le-ai avut fiind in pcrm si gata...
   la ceva mai mult nu spera soarele matale a apus
 • +2 (4)
  Provocatorul Boțan de la emisiunea„Politica” cântă în unison cu Dodon. Cu Dodon totul e clar, e un trădător de neam, dar cine îl finanțează pe Boțan cs să-ifacă jocul acestui nemernic. Fizician după profesie, s-a transformat în analist politic în gelimele. Cu spumă în gură aruncă învinuiri forțelor democratice, asumându-și rolul de procuror și de judecător.Feriți-vă, oameni buni, de acest șarpe veninos.

  Sunt cetățean activ
 • +4 (4)
  am impresia ca dondon simte pe cap o coroana enorma, alioo dodoane revina pe pamant, care alegeri anticipate chiar daca vor fi nu o sa negocieze nimeni cu tine nici comunistii nici aie, simplul fapt ca ai 20% o datorezi lui rusatii, de-si multi lau votat chiar daca a fost sustras majoritatea au ales urmatorul lingau a kremlinului.
 • +3 (3)
  Il primesti in casa, iar apoi ti se urca pe masa...ce inseamna sa fii porc!
 • +3 (3)
  Mai dodon spunei acestui mongoloid, farit muhametsin,ca timperiul ugro-mongoloid-moscovit fals numit rusia, si inca federatie, a incalcat Constitutia RM, ocupind Transnistria,si ca trebue sa-si indeplineasca angajamentile de retragere a armatei a 14a...De restul incalcarilor ne lamurim noi fara mongoloizi...psrm,pcrm pentru colaborare cu ocupantii trebue pedepsiti conform legii...Si acum vreau sa stii ca eu am peste 100 mii de ruble sovetice in fosta banca a urss,care aajuns 1000 ruble-sovetice=cu un leu-moldovenesc...uv,uea ce fel de ruble vor avea???Rubla ruseasca a ajuns la nivelul valutelor tarilor africane...Caput cu falsa rusie...dodon mars in Cizil-orda cu misin si alte maimute-mongolide...
 • +2 (2)
  E TUPEIST BAIATUL ACESTA - CU ASA NUME SA TE BAGI IN POLITICA!...MDA...
 • 0 (0)
  Bidoane vei ramane in continuare Vice-Presedinte pe internet(blogul personal)!!!Stai calm totul ti-e pregatit !!!Voce si Vuvuzele Sanatoase !!!
 • +2 (2)
  Mai, da ce chear nu avem in tara asta nici o lege, ori nici o solutie cum linistim acest dobitoc!? Rusia a devenit o tara fascista in sensul direct al cuvantului iar acesta e mana dreapta a lui terorostului nr.1 - Putin in Moldova!
  Cat se poate sa acceptam astfel de paraziti?! Ori dorim ca acest parazit sa ne aduca razboi in tara, asa cum a facut-o o catelul lui Putin - Ianucovich in Ukraina!
  Ar trebuii de luat masuri mai dure cu astfel de persoane, ca de altfel, o sa ajungem sa fugim din aceasta tara!

  Sunt cetățean activ
 • 0 (0)
  Mai pune-ti pofta'n cui Dodon.
 • +1 (1)
  dai gan*on Dodon aista, trebuie de luat măsuri aspre împotriva trădătorilor ca el...Îi un prost de rage și el și acela care la ales. Продажная Шкура

  Sunt cetățean activ
 • 0 (0)
  https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/236x/35/d0/07/35d007bb9af65a35bd9a42d8b86ecb5e.jpg
 • 0 (0)
  da un picoir in fund, valiza subtioara, etinerarul trenului din 49 in miina si ''zadacea'' de a analiza profund posibilitatile de supravetuire in Siberia ruseasca, nu ar vrea?
 • 0 (0)
  UNUI POLITICIAN
  Se crede insul cumpătat,
  Când amăgeşte şi-i avar,
  Dar nimeni nu e respectat
  Pentru talent de ... potlogar.
 • 0 (0)
  În satul Sadova, satul natal a lui dgondon 66.65 % au votat împotriva acestei mîrşav. Pentru el a votat bălţul, taraclia şi uta.gagania care sunt împotriva acestei ţări şi acestui popor, şi nu sunt mulţi –sunt vre-o două sute de mii, şi moldoveanul paşnic îi lasă să se suie în cap, dar şi cîtevai băbuţe rătăcite prin holurile lui kolea kantarean-e rău, dar acestai rezultatul păgupos şi datorită oamenilor indiferenţi. Acest rezultat ar trebui să fie un signal pentru AIE, şă facă concluziile cuvenite şi să nu să se joace de-a baba anika, fiind-că 4 ani imediat fug. Prostia şi îngîmfările ce ni le-au demonstrat pe parcursul guvernării de eri să le lese acasă la soţii. Să le ajute bunul Dumnezeu.

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA