ora: 12:15, 10 ian 2017 12573 33

Dodon va cere revocarea ambasadorului RM de la București: A cam uitat cărui stat servește


Dodon va cere revocarea ambasadorului RM de la București: A cam uitat cărui stat servește
Foto: adevarul.ro

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, se arată deranjat de declarațiile ambasadorului moldovean de la București. Acesta susține că va cere Guvernului revocarea lui Mihai Gribincea și înlocuirea lui cu „o persoană care înțelege mai bine atât competențele diplomatice, cât și interesele statului Republica Moldova”.

„Sunt surprins că descopăr că unii ambasadori au devenit avocați ai unor politicieni din țara de reședință și au cam uitat cărui stat servesc. E și mai grav când aceștia fac comentarii politice în raport cu autoritățile statului care i-a trimis în misiune. Aceasta vorbește fie despre calificarea proastă profesională a respectivului ambasador, fie despre angajamentele lui politice în detrimentul propriului stat și a conducerii acestuia”, a scris Dodon pe o rețea de socializare. 

UNIMEDIA precizează că Mihai Gribincea a declarat că disputa din jurul cetăţeniei lui Traian Băsescu nu poate zdruncina ansamblul relaţiei bilaterale dintre România și Moldova, iar decretul semnat de preşedintele Igor Dodon ar putea fi declarat neconstituţional.

Politic
 
Căutare
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA