ora: 12:28, 30 dec 2014 17546

Dodon se justifică, după ce era „glorios” în campanie


Video se incarcă ...
Dodon se justifică, după ce era „glorios” în campanie
Igor Dodon, lider PSRM
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie
„Serviciul Federal de Migraţie al Federaţiei Ruse a luat o decizie istorică, prin care migranţii muncitori moldoveni, care au asupra lor încălcări ale legislaţiei migraţioniste a FR, vor putea reveni în Moldova în perioada 5-30 noiembrie curent, după care se pot întoarce liber în Rusia pentru a-şi începe activitatea de muncă liber, fără careva restricţii, fiind anulate toate sancţiunile anterioare”. Acest anunț l-a făcut în mod victorios liderul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, în plină campanie electorală pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie, transmite UNIMEDIA.
 
Cetățenii moldoveni au crezut în socialistul Igor Dodon şi au revenit acasă din Rusia, unde se aflau la muncă, dar acum nu se mai pot întoarce. Potrivit DW, peste 9000 de moldoveni nu au putut să se întoarcă în Federaţia Rusă.

„Angajamentul nostru a fost ca acei moldoveni revin acasă din data de 5 noiembrie până pe data de 30 noiembrie și au încălcări a regimului federal migrațional al Federației Ruse pot să revină după data de 1 decembrie în Federația Rusă. În această perioadă, în Republica Moldova s-au întors acasă pentru a profita de această înlesnire 4781 de persoane. Știu exact pentru că m-am documentat. Aceste persoane trebuie divizate în două categorii: 3999 nu au avut interziceri anterioare de a intra în Federația Rusă și fără nicio problemă revin acolo. Sunt 782 de persoane care aveau deja încălcări și interziceri. Ei se aflau în Federația Rusă după ce intrau prin Kazahstan, Belarus, etc. Pentru aceste 782 de persoane, chiar săptămâna trecută când am fost la Moscova, am rezolvat problema. Gata, cu ăștia ne-am clarificat”, a explicat Igor Dodon în cadrul emisiunii „ÎnProfunzime” de la ProTV Chișinău.
 
Liderul PSRM recunoaște că nu a rezolvat problema definitiv. „În afară de această sunt câteva zeci de mii de cetățeni ai Republicii Moldova care au interzicere de a intra în Federația Rusă. Aceștia se adresează în oficiile Partidului Socialiștilor. Am convenit cu Serviciul Federal de Migrație al Rusiei că la solicitarea mea această interzicere va fi ridicată. Începând cu luna decembrie până în ziua de astăzi eu am semnat circa 250 de solicitări în adresa directorului Serviciului Migrațional al Rusiei cu solicitarea de a rezolva situația. Pentru a rezolva sistemic și complex, trebuie să fie semnat acordul interguvernamental care este pregătit deja de doi ani. Nu înțeleg din ce considerente Republica Moldova nu dorește să semneze acest acord. Partea rusă este gata să semneze în orice moment”, a adăugat socialistul.
 
Pe teritoriul Federației Ruse, potrivit PSRM, se află aproximativ 600 de mii de cetățeni moldoveni. Dintre care circa 190 de mii au permis de muncă, 78 de mii au venit în Rusia cu alte scopuri, 232 mii de persoane fac parte din așa-numitul „grup de risc” – cetățeni care încalcă legislația rusă privind migrația, se află în Rusia mai mult de 90 zile fără a permis de ședere. 60 mii de moldoveni se află în Rusia, mai mult de un an cu încălcări ale legislației privind migrația.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +22 (34)
  Dodon lasa impresia ca ar apara mai mult Rusia de moldoveni, decat Moldova de rusi.
  • +11 (11)
   Dodon apără Moldova de moldoveni, de aceea are așa mare grijă ca ei să plece în Rusia
   • +8 (8)
    HEHEHEHE....dar noi de la un asha mincions nu asteptam nimica bun.
    Dar el ca ministru al economiei tot spune ca a inflorit Moldova....
    Daca ai dezvoltat Moldova....unde esti dezvoltarea weeeeiiii Dadon???
    Doar tu si triburile sovietice vad asha ceva....La Sadova numai de cumparat paminturile oamenilor te ti.....dar ce fel de socialist esti tu cand de fapt boier vrei sa hi?????Dodon =MINCINOS,TRADATOR,CORUPT,VANDURT RUSIEI
  • +2 (2)
   gata, moldovenii pot pleca in izrail fara vize pe jumate de an. acolo 1/3 din populatie vorbeste rusa si 1/5 romana. nu mai tre dondon la nimeni.
   • +4 (4)
    Am lucrat in Israel.
    10 % din populatie vorbeste romana -- NU 20% .
    Si 15 % -- vorbesc rusa , adica 1/6 -- NU 1/3.
    Asta-i statistica oficiala din Israel.
    LA LUCRU IN ISRAEL SE PLEACA FOARTE SIMPLU ----- ADRESATI-VA
    LA BURSA MUNCII (eu am vorbit la bursa muncii din Chisinau de pe Mitropolit Dosoftei -- linga cinematograful ODEON -- fostul BIRUINTA .
    Pentru a pleca trebue sa fii constructor, trebue sa ai virsta mai mica de 50 de ani si trebue sa NU fi lucrat mai inainte in Israel.
    DAR, CHIAR DACA N-AR FI POSIBILITATEA DE A PLECA IN ISRAEL, NOI NU TREBUE SA NE VINDEM TARA , ADUCIND LA GUVERNARE AGENTII RUSIEI .
 • +15 (27)
  O teapa ceva ca pe timpurile lui Vlad Tepes? Avem si auditoriu pe masura: tocmai 9000 de spectatori care cu siguranta vor veni la asa manifestatie publica. PNAM este tocmai adecvat, si loc suficient este. Fenomenul dodonism este inca o pagina rusinoasa in istoria acestei tari. Insa cum si alte fenomene similare s-au perindat prin tara, asa si asta va fi uitat curind. Ciinii latra, caravana merge inainte.
  La Multi Ani Moldova! Si poate totusi n-ai sa bei si n-ai sa maninci atit de mult cum o faceai anii trecuti?
  • +15 (27)
   Sunt aici!!! Si daca-l prind pe risul ista ii vir teapa drept in c.. ochi! :))) La multi ani si sa ne apere Domnul de prosti si tradatori!
 • +14 (26)
  "Pe teritoriul Federației Ruse, potrivit PSRM, se află aproximativ 600 de mii de cetățeni moldoveni."
  Poate mai faceti si un pic de jurnalism, Unimedia si ne prezentati si niste date OFICIALE, nu doar ce spun slugile astea ?
  600 000 ? un Chisinau intreg s-a mutat chiar la Moscova (Rusia) ?! sa fim seriosi si sa mai taiem coada pestelui!

  Sunt cetățean activ
 • +16 (28)
  Domnule Dodon, dumneta crezi ca in R. Moldoa oamenii is asa de prosti cum crezi dumneta? Oare crezi ca ei nu inteleg ca dumneta esti un tradator de neam si tara, u profitor si delapedator de bani care in curind vei da seama si vei fi judecat ca Iulea Timosenco pentru dezastrul economi pe care l-ai provocat in urma negocierilor cu Federatia Rusa privind pretul gazului care a fost si a ramas cel mai mare pret

  Sunt cetățean activ
  • +6 (6)
   va fi judecat ca Yulia Thimoshenko...da nu va ajunge sa conduca nici primaria Chisinau...Un tradator ca el nici primar la sadova nu esti primit
 • +14 (26)
  Prosti dar multi!! Noapte buna moldoveni, si visati la СССР mai departe.
 • +15 (27)
  In tari normale guvernantii se justifica cu deschiderea de noi locuri de munca in tara ai nostri se justifica cu locuri de munca peste hotare
  Ii bun, ii bun
  • +14 (26)
   Daca nu se investeste serios in invatamint si specialisti ceruti pe piata RM va fi cea mai saraca inca multe decenii inainte pina nu ne vom alipi vreunui stat mai puternic.
   In 20 ani cei plecati o parte vor uita de RM o parte imbatrinita vor roade posmagi, viitorul tineret plecat nu vor mai investi in evroremont, acolo vor ramine.
   • +4 (4)
    Subscriu. Invatamantul este piatra de temelie pentru o tara dezvoltata. Atata timp cat scolile noastre выпускают одних ПТУшников, iar diploma de specialist o poate cumpara orice neghiob, nu vom avea viitor.
    • +2 (2)
     Problema e ca populatia nici nu constientizeaza ca are nevoie de reforme in invatamant, nu realizeaza ca asta (oarecum) pune baza unor "principii si valori" (Lupu 2009) in căpșianul celor mici. Bac-ul ar urma sa aiba ponderea si importanta pe care o are acum in occident, iar copiatul si mita vor fi privite ca niste crime. Dar asta inevitabil duce la reducerea numarului profesorilor in universitati si licee- o alta problema a ministerului.
     Astazi, chiar daca stii ca vei pleca laetalea- iai bac-ul: "dap toti au bac, eu si.. is prostul satului?"
     • +3 (3)
      Problema este , ca BAC-ul trebueste "luat" si nu CUMPARAT -- cred ca este essential !
      • +2 (2)
       Si nu numai BACul. Si licenta, si masterul si orice adeverinta de studii si de grad trebuie muncite si meritate. In Moldova, din pacate, orice prost poate deveni prost cu studii superioare. Dupa care merge la carat nisip pe santierele din Soci sau "la Italia",pentru ca avand diploma nu are si cunostintele in cauza.
 • +12 (24)
  tre sa fii mare ciainic sa crezi si sa votezi pe dodoncik
 • +18 (20)
  Trebuie de făcut o lege, ca să facă imposibilă pătrunderea în Parlament a agenturii ruseşti de alde compania lui Dodon. Ori se ştie bine că Rusia a organizat şi a efectuat cu Armata a 14 o lovitură de stat în stânga Nistrului, este vinovată de uciderea a sute de ostaşi moldoveni, iar trădători scârnavi alde Dodon le reprezintă interesele imperiale în Parlament.... Cât poate să dureze aşa bătaie de joc ?????
  Trebuie pus capăt la asta şi alde Dodon să stea la închisoare - nu în Parlament şi să primească salariu de la poporul pe care î-l vinde duşmanilor în robie...
 • +7 (9)
  pe teritoriul FR nici cînd nu au fost 600 000 - dacă erau, atunci astăzi jigodia de dgondon guverna. Tot timpul sa vorbit de cifra 240 000 - poate să fie da, dar nu mai mult. Cifra de 600 ooo au îmflato dgondon şi partenerii săi pentru ai nebuni cu totul pe cei dondoni la cap...însă i sa primit o pu--li--cică, deoarece în acestă ţară de alt de cei ce a prezidat eri prima şedinţă a legislativului rămîn tot mai puţini şi mai puţini... РФ амнистирует 240 тыс. молдавских нелегалов ради своих новых «партнеров» в Молдавии .......http://www.regnum.ru/news/polit/1863122.html
 • +4 (6)
  ЛПП
  adica cei care au avut incalcari, se vor intoarce fara probleme de pe 1 decembrie, dar tucmai saptamina trecuta deja tipa spune ca o rezolvat, dar altii zeci de mii - nu au incalcari, ei au interdictie de intrare, asa ca nica bidonchik nu va face,,, numai ca el in loc sasi ceara scuza ca io naibit, fute capu cu tot felu de cuvinte de umplutura, alte promisiuni goale, pune tot felu de conditii
 • +4 (6)
  influent om e acest dodon. daca da indicatii serviciului federal migrational din federatia rusa!!!?? vreo 3 ca asta si nu ne trebuie institutii de stat... cum e posibil asa ceva?? cum am ajuns in asa hal? el merele nu vre s ne vinda la telefon?
 • +5 (7)
  Curva aceasta marsava ruseasca trebuie judecata pentru tradare de tara,spurcatu
 • +4 (4)
  Tradatorii de neam si de tara, care voteaza agentii FSB-ului rus in tara noastra vor fi mereu rasplatiti cu "justificari dondoniste" -- ESTE TOT LA CE POT SPERA si alta recompense pentru tradare nu le trebue !!!
 • +4 (6)
  Din cei de peste 9000 de migranti ,acces de a se intoarce in Rusiea a avut numai ,R.Usatii, caruea in Moldova ia ramas numai morda si cele doua degete victorioase pe panouri si lozincele, ca puterea e in minciuna.

  Sunt cetățean activ
 • +5 (5)
  O tara plina de politicieni orbi si foarte orgoliosi. Lui tovarasul GGG...don nu iar strica sasi scoata ochelarii de cal, pe care ii poarta si sa vada ce se mai face prin lume. Nu iar strica sa se consulte la psihiatru, pot si recomand unul.a
 • +5 (5)
  DE ce acest individ inca este in libertate ? As avea o mare placere sai vad intro camera in zona pe Dodon,Ploha,Filea,Lupu,Diacov,Vorona,Candu.
 • +5 (5)
  dute măi în mama dracului că ne-am săturat de tine !!!
 • +2 (4)
  El nu a rezolvat problema difinitiv,ea nici nu trebue rezolvata ,Igoras Dodon,stie ce face ,si ce sa spuna.Cei citiva zeci de mii de cetateni ai RM,care au interzicere de a intra in FR,se vor adresa in oficiile PS ,SI CONTRA PLATA problema migrantilor se tranforma in cheltueli.Sa nu va bateti capul PS a capatat o noua sursa de finantare a partidului.Igoras economistul stie ce face si ce sa spuna ,Moldova vrea altceva, cea ce vrea Dodon si toata coloana a cincea de pe teritoriul Moldovei controlat din umbra.de acesti statalisti fatarnici.

  Sunt cetățean activ
 • +2 (2)
  Dodoncik ia uite te rog la face-ul taiojnului SSoiuz
  www.youtube.com/watch?v=iCoVTeoGs4Q
 • +6 (6)
  De unde minte la Maldaveni plecati in Rusia. Au plecat acolo la "zarobotca" nu sa faca studii. Sa-l ia cu ei pe dobitocul asta de dodon si sa faca in Rusia Tara Maldaveneasca. Noi ne vom descurca si fara ei.
 • +4 (4)
  Inteleg asa: 1) din 10.000 a solicitat ridicarea interdictiei pentru 250, ceea ce reprezinta 2,5%. 2) Pentru a rezolva problema este nevoie de un acord interguvernamental. Pai ce plm mai urla atunci ca problema e rezolvata? Inseamna ca a promis ceva, ce nu era in competenta lui!
  Mai votati-l si data viitoare, prostilor!
 • +2 (4)
  Comentariul a fost șters de redacție.
 • +2 (2)
  Dodon e dumnezeul socialiştilor şi apare în faţa lumii în trei ipostaze: coadă de topor, coadă de câine şi potcoavă de pe călcâiul cizmei cotropitorului rus. Să fii ,Iudă, blestemat pe veci!
 • +2 (2)
  Apropo de Usatii,mi s-a parut ciudat ca oamenii care au asteptat ore in sir sa voteze in fata ambasadei R.M la Moscova n-au fost deranjati ca Usatii a intrat in fata lor si a votat fara sa mai stea la coada,ca orice cetatean,prin asta Usatii a demonstrat cat de mult "respecta" el pe cei carora le solicita votul,si mai ciudat e ca oamenii astia care l-au votat nu s-au simtit jigniti de gestul lui,un gest de dispret,toti astia care spun ca lupta pentru drepturile celor multi si sarmani sunt primii care se urca in avion la clasa business si scuipa seminte in capul prostimii credule,Dodon face parte si el din aceeasi categorie...
 • 0 (0)
  Moldovenii care se afla la munca in timperiul ugro-mongoloid-moscovit, fals numit rusia,nu sunt protejati de nimeni,sunt umiliti,batjocoriti,si numiti,<moldavschie-ciurchi> de politia-fascista-mongoloida-imperiala,fals numita federala...Acest dodon este o fisiica-besinica a imperialistilor din cremlin, si degraba va fi alaturi de ynukovici,in cremlin in camera ecaterinei a2a si calariti de harmasari...
 • 0 (0)
  Minte, minte porceşte . Am privit aciastă emisiune...şi minte mă, fără să clipească din ochi, or să roşiască. Daaaaaaaaaaaa, aşa nu fiecare poate. Paradoxul e, că sunt oameni care cred aceste pălăvrăgeli.

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA