ora: 15:33, 19 noi 2014 4011 42 Autor: Ana Sîrbu

Dodon: Rusia va anula embargoul după ce va fi denunțat Acordul de Asociere


Dodon: Rusia va anula embargoul după ce va fi denunțat Acordul de Asociere
Igor Dodon, liderul PSRM
Foto: captură privesc.eu

Condiția revenirii pe piața din Federația Rusă a produselor moldovenești este de a anula Acordul de Asociere și Liber Schimb cu Uniunea Europeană. Declarația a fost făcut de către liderul PSRM, Igor Dodon, după vizita sa la Moscova în cadrul unei conferințe de presă, informează UNIMEDIA.

„Condițiile exporturilor pe piața din Rusia, și noi am fost preîntâmpinați de mai multe ori, sunt anularea acestor Acorduri. Autoritățile moldovenești confrmă că au știut cu 2 ani în urmă despre această condiție. După 30 noiembrie, condiția de bază e ca să stopăm aceste acorduri. PSRM va veni la prima ședință a Parlamentului cu o propunere în acest sens”, a declarat Dodon în cadrul unui briefing de presă.

Potrivit sursei, PSRM consideră că RM nu trebuie „să se închine în fața nimănui, nici în Vest și nici în Est”, dar din punct de vedere economic „are de câștigat mai mult fiind alături de Rusia”.

„Exporturile pot și vor fi reluate în Federația Rusă după alegerile parlamentare din 30 noiembrie. Și acest lucru depinde direct de decizia guvernării care va fi aleasă. Trebuie să înțelegem că atât timp cât Acordurile care au fost semnate cu UE nu vor fi anulate, șanse de a reveni pe piața rusă sunt mici”, a reiterat socialistul.

Igor Dodon a subliniat faptul că, după alegeri se va insista pe anularea Acordului de Asociere și Liber Schimb cu UE. „Vom restabili exportul în Federația Rusă”, a conchis sursa.

Comentarii (42)
 • +17 (23)
  Mai tradatorule de tara! Spunei Rusiei, ca acordul cu UE NU VA FI DENUNTAT NICI ODATA!!!!!
  V-om iesi pe pieata civilizata iar Rusia va ramana inchisa singura in embargourile sale!
  • +12 (22)
   Dandon o transmis ca Rusia vra denuntarea acordului...
   Maladets dandon, buna shestiorka.
   ---
   Cel putsin ai confirmat ca Rusia ne shantajeaza shi ne trateaza ca pe nishte kakacioshi - de-al de tine.
   • +7 (17)
    Dodon singur a rugat ca aceste embragouri sa fie impuse Republicii Moldova si acum umblind cu astfel de santaje vrea sa adune mai multe voturi.

    Sunt cetățean activ
    • +5 (15)
     Nu pot intelege pe cei care il sustin pe Dodon, chiar nu-i clar ca el pe ascuns creaza problemele si peurma in fata camerelor de luat vederi apare cu solutiile acesto probleme? El vrea astfel sa-si creasca propriul rating.
     • +5 (7)
      Acum si confirmarea ca Dodon i-a sfatuit pe rusi ca sa ne impuna aceste embargouri, si ca rusii promoveaza o politica externa dura, murdara, ei afirma ca nu au nimic impotriva in ceea ca noi am ales calea europeana, dar acum deschis spun ca ne-au impus embargou pentru ca am semnat acordul de asociere, si acum Dodon incearga sa prosteasca alegatorii inainte de algeri, cu aceste speculatii false, caci rusii mereu o sa-si bata joc de noi, si intodeauna o sa aplice presiuni , ca sa ne sperie, ca sa ne controleze, si sa nu putem sa ne dezvoltam!
      Dodon este un politician ticalas, care acum face contracte cu lingaii lui Putin, si se pregateste si prin metode kgb-iste sa distruga tara!
  • +2 (2)
   Unde-s procuratura si SIS-ul? Va mai trebuie Argumente? Uite ca ziua in amiaza mare acest individ chiar deschis arata pentru cine lucreaza.
 • +7 (17)
  Feei, bizonule, calicule-Caligula, extremistule zbuhuit, parsivenie insurgenta, muscicapa, simpla ta aparatie e fatala. Va fi grea cotonogeala, sa stii! Bine, ReNATO va fugi la Moskovia, capitala Terra-Terro, dar tu, paganule, unde? Poate in Coreea de Nord sau Somalia.
 • +10 (14)
  Cel mai interesant e ca acuma Bidon singur s-a ingropat spunind despre conditiile de revenire pe piata. Reiese ca nu e cauza calitatea produselor cum spuneau magarii de rusi dar indepartarea de la gindirea sovietica si aspirarea spre un viitor european.
  • +9 (9)
   Da da... Si cit s-au straduit rusii sa para mari si tari cum ca ei nu-s de vina, nu e miscare politica...bla bla bla.... si Dodonel HOP, si "toarna" totul...
   "Farti frati" dar, fundul lui politic tot e mai scump :)
   Partea buna e ca cele spuse mai sus dau dovada de panica lui Dodonel...incearca si el sa "supravietuiasca" cumva...
 • +8 (10)
  Rusii daca ar fi fost oameni nu impuneau embargoul.Macar pentru faptul ca ne-au tinut cotropiti 200 de ani,ne-au separat de fratii de peste Prut,ne-au deportat si exterminat in gulagurile rusesti,ne-au desnationalizat,au creat separatismul in stinga Nistrului,lista faptelor mirsave savirsite de ei ar fi foarte lunga...Dar acum deja e tirziu cu promisiunile lor,moldovenii si-au gasit alte piete de desfacere.Intelegem,asta e o agitatie electorala de proasta valoare a lui Dodon.
 • +5 (11)
  Stimați patrioți ai acestei tari nu va lăsați manipulați in acest hal, urmașii noști vor studia istoria si nu ne-ar sta bine sa fim printre categoria tratatorilor de neam. Istoria ne-a dovedit, iar Marele Voevod Ștefan a avut dreptate când a spus ce se va întâmpla daca vom închina tara rușilor. Este simplu de interes, de comparat nivelul nostru de viața sub ciubota de chirză, cu cel care este in tarile unde statul este pentru oameni nu oamenii pentru stat. Daca ați uitat, aduceți-vă aminte unde făceau baie buneii și părinții noști venind de pe deal, când socialismul era înfloritor. Dar ce le trebuiau lor drumuri asfaltate prin sate mi bine sa mărim producerea de caloși de rezină care si ei erau difițît. Istoria nu iartă ea scrie.
 • +8 (8)
  APOI, CE-AU MAI FUTUT CAPUL ATITA DE CALITATEA VINULUI, FRUCTELOR ETC. PROBLEMA E IN ACORD IN SFIRSIT AU RECUNOSCUT! Roshod---nadzor nu are nici o treaba cu calitatea produselor noastre.
  Oameni buni, faceti concluziile respective si nu acceptati santajul, Nu votat asa tradatori ca Dodon sau Usatii!!!
 • +9 (9)
  Numai proştii fac comerţ cu Rusia. Oamenii demult s-au convins că Rusia prezintă RISCUL GARANTAT de 100%.
  Sunt semne bune că Rusia nu va duce-o mult... Toate ţările s-au convins că Rusia trebuie destrămată.... Dodon nu observă aceasta ??? Dodon este un pericol pentru siguranţa ţării şi trebuia de mult să plătească conturile...
 • +9 (11)
  Scopul final al Rusiei este de-a distruge şi a reocupa Moldova. Poftele rusului cresc pe zi ce trece şi n-au măsură. Rusia a devenit aşa un ghemoroi pentru întreaga lume, că de data asta nu va scăpa..
  Dodon-ghemoroiul ar trebui să tragă concluziile corecte, dar iaca nu vrea s-o facă de bună voie..
 • +10 (10)
  Moldova nu are nevoie de așa un "frate mai mare" care ne șantajează și intimidează, ne impune embargouri la sfaturile lui Dondon.
  Dondon, ești un dobitoc, vânzător de țară.
 • +10 (10)
  SHANTAJ SI MANIPULARE
 • -5 (11)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Mai incercati un pic sa ginditi real ce poate ajuta economia moldovei, dar nu numai cei rus sau cei european. E clar ca toate aceste embargouri au caracter politic, la fel cum si sanctiunile contra Rusiei nu au nimic comun cu situatia din Ucraina.
  Cu ce ne poate acum ajuta Europa? sa ne dea credite pe care conducerea noastra le fura cu succes? gratuit sa ne dea bani europa? carei sensul pentru ei? toate tarile europene au datorie de stat la nivel destul de inalt, la ei is probleme de a da compensatii agricultorilor europen, da noua desigur o sa ne dea grauit si multi bani.
  Datorita acordului de asociere o sa putem exporta in europa mai ushor, dar ce sa exportam? numai produse agricole, da piata europeana si asa ii in exces de ele din cauza embargourilor. Nu e mai bine sa profitam pe termen scurt de situatie si sa intram pe piata rusa unde este dificit? iar peste citiva ani cind se vor linishti lucrurile sa alegem ce va fi mai bine in acea perioada?
 • -7 (11)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  SI inca un lucru, acum cind Rusia nu permite accesul pe piata sa pentru produsele noastre toti strigati cai rea. Dar de ce toti taceati pina amu cind noi nu aveam acces pe piata europeana? acum noi cam nu avem acces pe piata SUA de ce nu strigati ca SUA e rea?
  • +1 (1)
   Produsele moldovenesti si poloneze sunt realizate pe pietele din Romania. In Bucuresti , la halele Obor , fructe si legume din Moldova... si la pret acceptabil.
 • +8 (8)
  ... mai p..st ca Dodon, nici nu exista .... Putin deja face pasul in urma cu imbargoul la produsele alimentare .... e nevoit, in Russia preturile au crescut, este deficit de produse alimentare, rubla scade .... se teme sa nu-l ieie lume in furca ....
  • +5 (5)
   foarte corect SANCTIUNILE UE SI SUA DAU ROADE
 • +4 (6)
  Cum va place coalitia PCRM+PLDM+PDM=Vova Kremlevskii!
  Votati PL-ul si scapam de "братвауа" lu Vova Kremlevskii!
 • +7 (7)
  Mai poti,mai poti don Dodoane?
  ______
  Rusia matale nu-l va anula chiar daca renuntam la ale noastre si stii de ce?
  .... pentru ca Rusiei matale i-ar placea sa fie la noi si mai rau ca la ei.
  Niciodata nu va accepta ca in MOLDOVA sau alte state foste socialiste ale URSS sa fie mai bine ca in Rusia de aceea si incearca sa formeze Uniunea euroAsiatica si daca nu merge de buna voie baga separatisti si arme si saracie.......
 • +6 (8)
  cu porcii trebuie rupte total relatiile, rusia a adus timp de 200 de ani numai mizerie,saracie,coruptie,haos,dezbinare,zombare,needucare,tilhari,banditi si tot rahatul pe care e instare numai svinleandia rusia sa instaureze in alte tara ,iar h@ndon prezervativul tarii te-ai prins in declaratii si anume tu bidla cornut te-ai dus si ai rugat pe Futin sa impuna embargou ca RM SI TOTI cetatenii sa sufere dar din fericire nu v-a mers nici asta RM se redirectioneaza pe piata UE si nu avem nevoie de rahatul pietii russtii, porcii vor dori productie din RM dar i se v-a intoarce fundul
 • +5 (9)
  De cînd dodona a aderat la coloana a cincea ,a şi devenit purtător de cuvînt a rusiei.Vedeţi ce veste serioasă ne-a adus dodona şi greciuşca din cremlin,cică Moldova trebue să anuleze acordul de asociere şi liber schimb,ca produsele Moldoveneşti să revină pe piaţa rusiei.Dragi alegători la 30 noiembrie trebue să-l anulăm noi cei cu virtute pe acest porc din politica Moldovenească, şi pe toţi cei din coloana a cincea ,şi în primul rînd PSRM,PCRM PPCD,PAUSRATÎII.

  Sunt cetățean activ
 • +7 (7)
  chestiunea data este mult mai trista: in cazul in care se va purcede (nu da Doamne) la procedura de anulare, cu siguranta avem in tara repetarea scenariului ucrainean
 • +4 (4)
  Acest gunoi ,,patriotic,,Dodon ,pleava societatii,meschinul prostituat dupa 30 noiembrie va fi ,,parlamentar blogist,,cu norma intreaga !!Nici el si nici Usatai nu vor accede in Parlament !!Ei platesc doar SONDAJE !!!Tine-ti minte,un roman
 • +2 (8)
  Saracul de dodon,ia pus putler imbargou la creer,si nu poate folosi creerul pe care nul are...In loc de creer iau pus solutie, de a lui stalin+putler...
 • +7 (7)
  Don-don deja oficial e porta-voce a Rusiei? Sau i-a dat Putin friu liber sa decida el cu embargourile? Cand sa le bage cand sa le scoata...
  Sa si le bage in c.r si sa moara inadushit...
 • +9 (9)
  fereste-ne doamne de dondoni !

  Sunt cetățean activ
 • +6 (8)
  Дадон гнида и мать твоя пр-тутка,вешайся тварь поганная и не ставь народу условия,мразина,иначе народ тебя уничтожит. Ты предатель нации и морда у тебя свинячая!
 • +7 (7)
  Dodon Gondon. Lepadatura ce esti. Ti-ai vandut natia pentru niste bani. Am sa te prindem si o sa-ti taiem oule ca sa nu te mai inmultesti pe pamantul nostru!
  • +2 (2)
   Eu ma tem ca rogojin cind a dat tircoale pe aici a lasat niste seminte.... asa ca operatia care vrei sa-i faci lui bidon va fi fara sens.
 • +2 (2)
  MRAZI, TRADADOR NATIONAL
 • +2 (2)
  Ticalosule... inseamna ca nu merge vorba de calitatea vinului, carnii, si ator produse??? Acest ticalos trebuiea de mult...
 • 0 (0)
  Dodoane nu e atita si vei regreta pentru toata tradarea si mirsaviea pe care o versi in popor

  Sunt cetățean activ
 • 0 (0)
  Oameni buni, daca nu vreti sa apucati vreun sifilis, folositi-va de dodoane
 • +1 (1)
  Lista canditatilor PSL:
  1. Durex
  2. Masculan
  3. Billy Boy
  4. Amor
  5. Manix
  6. Dodon, etc.
  Lista completa o vedeti aici: http://www.compari.ro/prezervativ-c4154/
 • 0 (0)
  Doamne, cum îl răbzi? Chiar în așa hal să-ți umilești propriul popor și tot de la el să cerșești voturi, fără să-ți fie milă și rușine. Poți să înțelegi pe niște streini, pe ruși, dar pe el este greu de înțeles, dar sper că poporul nostru este înțelept și la 30 noiembrie va vota corect - cu unima, pro UE.

  Sunt cetățean activ
 • 0 (0)
  Ma, trebuie sa-i multumim lui Dondown!
  El ne deschide ochii ce perezinta Rassea lui Putler !

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA