Dodon: Republica Moldova ar trebui să renunțe la acordurile energetice semnate cu UE

Guvernul Republicii Moldova trebuie să renunțe la acordurile energetice semnate cu Uniunea Europeană și să încheie un contract de furnizare a gazelor naturale cu „Gazprom” pe termen lung în condiții favorabile pentru consumatorii din Republica Moldova. Declarația a fost făcută de preşedintele Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, Igor Dodon, în cadrul unui interviu pentru nr2.ru.
Dodon: Republica Moldova ar trebui să renunțe la acordurile energetice semnate cu UE
Igor Dodon (Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

„În cazul în care autoritățile de la Chișinău vor continua să aplice și să implementeze cel de-al treilea pachet energetic european, cunoscând din timp că o astfel de poziție îi va pune într-o situație extrem de nefavorabilă pe actualii noștri furnizori de energie, prețurile la gazele naturale, în viitorul apropiat, ar putea deveni „europene”. Asta va duce la majorarea tarifelor pentru consumatorii din Moldova”, a declarat Igor Dodon.

„Moldova importă resursele energetice din Est, iar angajamentele strategice le semnează cu Occidentul. Aceste acțiuni sunt condamnabile”, este de părere liderul Socialiştilor din Republica Moldova.

Potrivit acestuia, ambițiile pro-europene ale Chișinăului pot duce la pragmatismul geopolitic din partea Moscovei. „Iar asta înseamnă că Rusia în orice moment poate să ne amintească de datoriile acumulate, inclusiv de Transnistria, și să reitereze faptul că țara care se consideră „europeană” ar trebui să achite energia consumată la prețuri europene”, a conchis Igor Dodon.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub