ora: 17:25, 26 noi 2014 11130

Dodon regretă tentativa de excludere a partidului „Patria” din cursa electorală


Dodon regretă tentativa de excludere a partidului „Patria” din cursa electorală
Igor Dodon, lider PSRM
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie

Igor Dodon, președintele Partidului Socialiștilor, regretă tentativa de excludere a partidului „Patria” din cursa electorală. Politicianul spune că formațiunea condusă de Renato Usatîi este un potențial partener pentru PSRM, transmite UNIMEDIA.

„Suntem uluiți de ce poate întreprinde o guvernare care se află în agonie. Regretăm tentativa de excludere a partidului „Patria” din cursa electorală. Este un regret sincer, fiindcă acest partid este potențialul nostru partener de coaliție parlamentara. Împreună, am fi putut realiza mai ușor obiectivele noastre politice pentru electoratul de stânga”, scrie Dodon pe Facebook.

Socialistul spune că ceea ce se întâmplă este grav. „Nu e vorba doar de o reglare de conturi dintre Filat și Usatîi. Să privim mai profund lucrurile. Avem temeiul să bănuim că excluderea lui Renato Usatîi din campanie a fost un fel de „plată în avans” pentru Voronin, ca acesta să fie mulțumit și să accepte și mai ușor formarea unei noi guvernări proeuropene, cu participarea PCRM. Deci, excluderea lui Usatîi este un cadou pentru Voronin. Deși marele cadou pentru el ar fi fost excluderea socialiștilor. De asemenea, e posibil că prin neparticiparea alegătorilor lui Usatîi la vot, să fie modificat considerabil raportul ieșirii la vot și procentajul electoral în favoarea partidelor de dreapta, care ar putea forma de unele singure (chiar și fără PCRM) o majoritate simplă”, afirmă Dodon.

În opinia acestuia, excluderea lui Usatîi are mize electorale foarte serioase. Nu e vorba doar de răzbunare, e vorba de calcule cinice ale eurounioniștilor și comuniștilor. „.Astăzi a fost creat un precedent extrem de periculos. Dar în baza acestui precedent, pe viitor, vor putea fi excluse din campania electorală partidele unioniste-extremiste”, conchide liderul PSRM.

Amintim că organul electoral a decis să propună Curții de Apel să anuleze decizia de înregistrare a Partidului „Patria”, iar mijloacele bănești încasate de formațiunea în cauză, pe durata campaniei electorale să fie confiscate în folosul statului. Cazul va fi examinat mâine de către instanța de judecată.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +9 (11)
  nici situatia matale nu e chiar roz
  • +5 (5)
   Ce smecher. Zice asta deoarece vrea sa aline electoratul lui Usatai ca sa-i vina lui voturile.
   Logic ca nu regreta, ca Usatai e concurentul lui direct cu care trebuie sa imparta voturile.
   • +3 (9)
    Rergeti pentru ca ambii suteti din aceeasi grupare fsb-shnica!
    Ambii ati dat cuvintul sa slujiti Kremlinului,ambii suteti gata sa vindeti onoare tarii,sit to ce are pe rubla ruseasca si putere!
    Dar sa nu te bucuri ca pragul nu cred sa-l treci!
  • +5 (5)
   Додонушка,
   Ты сильно не регрет-ируй! Ты лучше о свой дерьмо-партии позаботься...Твои деньги оттуда-же поступают, откуда и деньги Усатого!
   Так что, ты следующий!
  • +4 (6)
   Dodon se face a uita vinerile negre din timpul guvernării comuniste? Când erau arestați liderii opoziției și alți oameni incomozi?!
 • +16 (18)
  Vine si randul tau, Dodoane, stai linistit ca nu te uitam!
 • +14 (16)
  Dodon regreta pentru ca partidul lui Usatii pleaca, dar si eu regret ca numai Usatii pleaca, as fi bucuros daca ar pleca si partidul lui Dodon ca si el e finantat de Moscova si nimic bun pentru Moldova nu va face.

  Sunt cetățean activ
 • +5 (9)
  Propunerea de excludere din cursa electorala a fost facuta in baza sesizarii IGP, care presupune ca Partulul "Patria" ar fi finantat din exterior, si nu din considerente de orientare pro-rusa. Mi se pare normal sa se ia atitudine din moment ce exista probe. Altfel, orice partid ar putea face ce doreste, iar incercarea de a-l supune legii ar fi numita constrangere la comanda politica.
 • +11 (11)
  Acest bolfos cu nume dodon regreta de eliminarea p.patria...Dar noi regretam ca asa berbedei ca urinatu usatii,dodon,voronin,misin,si.a...ne spurca Basarabia-Moldava...Care fara sa vree a devenit RM...
 • +3 (3)
  don Dodon face pe seama cuzei lui R.Usatii companie electorala ca toti votantii aceluia sa-i aleaga pe acestea ....
  _____________ mare profitor mai este acesta,
  ну "правильно" compania electorala merge mai departe
 • +4 (12)
  Tu urmezi,omul lui Putin..
  • +3 (3)
   Ahmet, fii mai concret:
   "...Tu urmezi,prezervativul lui Putin.. " !
 • +4 (4)
  Unimedia intrebatil pe dodon,dupa alegeri unde isi va baga nasul dodon???
 • +8 (8)
  Curvele rusesti trebuie sa fie la puscarie,tradatori inputiti
 • +1 (11)
  ei tuț regretul mătii. nafic s pleaja si pe asta. tradatoriiiiiiiii

  Sunt cetățean activ
 • +5 (7)
  Iată și Dodon cu coada strînsă între picioare. Și-a pus pofta-n cui referitor cu coaliția cu Usatîi. Acum alegătorii ”Patriei” își vor schimba părerea față de ”Adevărul lui Usatîi” și sper să aleagă partea dreaptă a viitorului republicii. Oameni, dragi concetățeni, VĂ ROG nu vă amăgiți, votați Partidul Liberal. Votați Mihai Ghimpu!

  Sunt cetățean activ
 • -4 (4)
  Comentariul a fost șters de redacție.
 • -1 (9)
  Tarisoara e in pericol! Doresc din tot sufletul ca judecatorii, procurorii, magistratii, asa corupti si ignoranti cum sunt, sa faca un bine Tarii. Castrata sa fie Hydra asta! Ca, de nu, vor plati cu capul chiar ei!
 • +3 (7)
  Acelas lucru te asteapta si pe tine Bidonel .Toata murdaria ruseasca trebuie îngropată de pe acest pământ românesc .
  Să ne luminăm mințile , să ieșim la vot , să salvam Moldova.
  Votez Mihai Ghimpu , PL !!!
 • +2 (4)
  care parere de rau sau regret cind celorlalti le pare bine ca va fi minus un personaj corupt din aceasta lista electorala! lumea cauta pacea si libertatea care le este garantata din partea la NATO ! de aceea votam pentru o guvernare proeuropeana! Votez PL !
 • +6 (6)
  Dandon regretă că n-a fost şi el arestat azi dimineaţă !!!!!!!!
  Băieţi, satisface-ţii dorinţa şi la acest kolorad.
 • +3 (3)
  Mai Dodon -bidon , matinca ti sa terminat sarea din cur , spunei lui Voronin cati mai baga ,nici tu nu esti mai departe de Usatii , tu primul la geletina treb sa fii!!!
 • +4 (4)
  Adica acest dobitoc regreta ca de pe arena a disparut un potlogar care e gata sa imparta tara in 2 .....sa deie domnul pina la alegeri sa dispara si partidul tau. Lasatine sa traim in pace nu aduceti razpoi in MOLDOVA.
 • +4 (4)
  Ba, Dondown, de ai sti tu cat regreta toata Moldova ca nu esti si tu scos din campania de alegeri, mai ales de ce nu stai la Pruncul pentru activitatea ta antimoldoveneasca !
 • +3 (3)
  Dodon regreta armele confiscate azi de SIS. Avea nevoie si de ele si de partidul Usatii-Petrenco.
 • +2 (2)
  Asta cu steagul Rusiei la conferinta de rpesa, sa fie pus pe aceeasi lista. Aici e Moldova
 • 0 (4)
  Dodona regretă tentativa de exludere a unui , prtid din coloana a cincea din cursa elactorală dar nu regretă că acest partid ,are tentative antistataliste ,antimoldoveni,antimoldovenizm finanţat din aceaş sursă din care e finanţat PSRăul.Nimeni nu-l întreabă pe dodona ,ce -s cu fotografiile cele cu putin ,ce putin candidează pe listele acestui partid la funcţiea de deputat in parlamentul Moldovei ?Mulţi,pe care ea turmentat dodona o să regreteze după 30 noembrie,şi cît încă nu e tîrziu aveţi şansa să nu regretaţi dacă veţi schimba vectorul spre realitate şi nu spre un mit neexistent.

  Sunt cetățean activ
 • +1 (1)
  Nici Bidon nu poate justifica banii pt.campania electorala,este in opozitie si nici un membru nu vine cu bani de acasa sa finanteze partidul!!!Acei membri de partid de unde castiga bani,daca nu sint sponsorizati de Moscova,pt.activitati meschine !!Si capul lui Dodon in vrem !!!!
 • +1 (1)
  Rau ca nu a fost eliminat si tradatorul de Dodon atunci ar fi fost cadou nu pentru Voronin sau alte partide ci cadou pentru Republica Moldova.

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA