ora: 12:51, 18 ian 2013 4793 28 Autor: Cristina Buzovschi

Dodon: Propunerea lui Plahotniuc este întârziată


Dodon: Propunerea lui Plahotniuc este întârziată
Igor Dodon, președinte PSRM
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie
„Partidul Socialiștilor încă în primăvara anului trecut a propus să fie votată Legea Opoziției, care prevedea că partidelor din opoziție să le revină unele organe de control pentru monitorizarea activității guvernării. Era vorba în primul rînd, despre Curtea de Conturi și Comisia Electorală Centrală. Inițiativa de astăzi a unor lideri din AIE vine, fie și cu întârziere, să răspundă solicitării opoziției”.

Declarația aparține liderului PSRM, Igor Dodon, și a fost postată pe pagina politicianului de Facebook.

„Să vedem doar dacă această inițiativă nu este un truc politic ieftin. Procuratura trebuie să fie apolitică, de aceea, dacă Procuratura va reveni, de exemplu, Partidului Socialiștilor, noi vom organiza un concurs transparent, cu participarea inclusiv a societății civile, pentru alegerea unui procuror general tehnocrat și liber de orice angajament politic”, mai spune Dodon.

Precizăăm că vicepreședintele PD, Vlad Plahotniuc, a înregistrat la Parlament o inițiativă legislativă care prevede  ca procurorul general, președintele Curții de Conturi și președintele Comisiei Electorale Centrale să fie numiți de opoziție.

Comentarii (28)
 • -10 (16)
  Comentariul a fost șters de redacție.
  • +10 (14)
   Dondon nu te fa de ris. Toti stiu ca iei parte in jocurile murdare ale lui Plahotniuc si cind va veni momentul primul o sa-i sari in brate.
   • +10 (12)
    Wei Dodoane chiar crezi ca cineva iti va incredinta astfel de institutii ca mai apoi sa le dai pe mina oligarhului Ploha.
    • +10 (12)
     imi vine a ride cind aud opiniia lui Dodon , face si el piar , vrea sa se evidentieze in presa fara a avea vreo atributie vine si el cu opiniia de sa
    • +4 (4)
     Plahotniuc a crezut ca-i va reusi sa-l scoata pe Zubco basma curata din acest caz!!!
     Sint sigur ca demiterea lui Zubco va schimba multe, dar nu este sufiecient, trebuie demis si Plahotniuc!!!
    • +3 (3)
     Ce se mai farima si Dodoncik daca stim cu totii ca este ciinele lui
     Ploha.
     Fce piar de doi bani .opozitia nu mai este de mult democrata si transparenta, Plohatniuc a avut grija de toti le-a asigurta la toti un viitor banos numai ca sa faca ceea ce doreste el.
     Asa ca Dodn degeaba te farimi ,oricum nimeni nu te ia inseamna, ti-a trecut timpul tau, asai cu tradatorii indifernet de unde vin , indiferent pe cine ia tradat oricum tradatori sunt care mereu sunt gata sa-ti vire un cutit in spate.
  • -6 (12)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   partidul socialistilor are numai de castigat, iar plahotniuc de ce s-a gandit asa de mult inainte sa vina cu aceasta initiativa
 • +9 (15)
  Comentariul a fost șters de redacție.
  • -7 (13)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   e timpul pentru schimbari
   • -5 (13)
    Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
    in sfarsit a spus si plahotniuc ceva ca lumea
   • -7 (13)
    Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
    dodon ar fi potrivit pentru functia de procuror...degeaba spune el...de fapt el este pregatot si ar face fata cu tuturir functiilor
    • -5 (11)
     Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
     intotdeaun ace spune dodod asa si se intampla
     • +4 (4)
      Da-da, Dodon pentru voi este caracatita prezicatoare! :)))))))
    • 0 (0)
     Mai baieti , mai! Cum dumnezeu puteti avea pareri atat de limitate politic?! Fara suparare o spun!! Nu se poate obtine o justitie independenta politic, daca se acorda fiecarui partid politic aflat in parlament , cate o bucatica din sistemul juridic!! ESTE IMPOSIBIL SI NU SE VA PUTEA REALIZA NICIODATA!! JUSTITIA IN INTREGUL EI CA SISTEM TREBUIE SA FIE INAFARA ORICAREI IMIXTIUNI POLITICE!! MODIFICATI CONSTITUTIA! PRINCIPIUL CARE TREBUIE ADOPTAT ESTE AL SEPARATIEI TOTALE A PUTERILOR IN STAT!!
     Nimeni nu va spune treurile stea??? Scheubel nu spune nimic?? Intreaga Europa se conduce dupa acest principiu al separatiei puterilor in stat!!
     FARA POLITICA IN JUSTITIE!! POLITICA SE FACE IN PARLAMENT SI ACOLO SE FAC SI LEGILE(BUNE RELE , CUM SE FAC ASA SUNT!) jUSTITIA APLICA LEGILE!
   • -7 (9)
    Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
    acuma s-au creat numai divergente, trage fiecare ce poate la sine
  • -6 (12)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   Daca cei din opozitie vor ocupa unele functii din procuratura s-a zis cu AIE pe vecie
  • -7 (11)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   tare mi-as dori careva schimbari macar acuma
   • +6 (8)
    Regele trebueste daca doresti schimbari .
    De la vladica si pana la opinca - toti egali in fata legii.
    Cine CONTROLEAZA indeplinirea legii in R. Moldova??? Cei care o elaboreaza si o incalca, cum pe timpul soveticilor.
    • 0 (0)
     Justitia trebuie sa fie total inafara politicii!! Niciun partid nu trebuie sa aiba nicio putere asupra justitiei!! Parlamentul(partidele parlamentare) face legi, (bune, rele - e alta poveste!) dar nu le aplica ;pentru aplicarea legilor facute in Parlament exista justitia
 • +6 (10)
  dodon chiron....stai pe buci si nu fa bulbuci ca pute cind deschizi gura
 • +2 (10)
  acuam Alianta se destrama. Iata asa
 • -4 (14)
  sunt numai pentru. partidul socialistilor a âdemonstrat ca este o pozitie perfecta si merita sa stapaneasca toate cele trei institutii
 • -4 (4)
  http://www.youtube.com/watch?v=u3Io4SCdK-U
 • +4 (6)
  dodon suge cucu
 • 0 (0)
  Cita desteptaciune poate sa incapa intr-o singura persoana pe nume Dodon!VA imaginati?Inca anul trecut un partid,care exista doar in mintea lui bolsevica,a propus sa repartizeze anumite functii opozitiei.Va informez,stimati vizitatori ai Unimedia,ca opozitia in conceptia lui Dodon este el,tovarasa Grecianii si...o parte din Abramciuc.Dar tov.Dodon,feericul Dumitale partid pe atunci a propus ca feerica Dumintale colega sa fie aleasa Presedinte de tara.Nici mai mult,dar nici mai putin.Spuneti-mi si mie unui cineva ,care se mai considera si homo sapiens,adica fiinta ,care gindeste.avind in Parlament doar 3 voturi(trei)i-ar putea trece prin minte asa ceva?Raspuns.Daca in capul cela bintuie furtunos minte bolsevica,atunci cele mai desuchiate ginduri sunt binevenite.
 • 0 (0)
  Da aista de unde so trezit... dute ma si te culca ca lumea face politica si fara tine..
 • 0 (0)
  In Romania se da in prezent o lupta pe viata si pe moarte pentru acapararea justitiei de catre partidele politice!! De aceea s-a ajuns la situatia care s-a ajuns inca din vara!!! Nu permiteti repetarea acestei greseli imense si in Basarabia!!Nu veti avea niciodata liniste si nicio garantie ca puteti sa excludeti coruptia din viata voastra!!!

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA