Dodon: Lupta între Filat şi Plahotniuc a dus Moldova în criză

Liderul Partidului Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM), Igor Dodon susține că lupta între Vlad Filat și Vlad Plahotniuc a adus Republica Moldova în această situație. Totodată, Dodon afirmă că ambii au avut posibilitatea să se oprească la timp, dar au pus interesele de partid mai presus, notează UNIMEDIA.

Dodon: Lupta între Filat şi Plahotniuc a dus Moldova în criză
Igor Dodon (Foto: UNIMEDIA/ Igor Vrabie)

În cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, liderul PSRM a vorbit și despre eventuale scenarii politice. „Eu cred că vor urma încă câteva votări din partea fracţiunilor PCRM şi PLDM pentru anularea unor proiecte, cum ar fi procurorul general, votul mixt pentru alegerile parlamentare, cred că sunt şi alte proiecte de legi sau alte legi şi hotărâri a Parlamentului”, a spus Dodon. 

În ceea ce privește reformarea majorităţii parlamentare, deputatul vede câteva formule: PD, PLDM şi o parte din neafiliaţi, sau PLDM şi deputaţi neafiliaţi, fără PL, PD şi fără PCRM. De asemenea, Dodon a menționat că în cazul în care nu se va găsi vot comun care ar avea majoritate parlamentară pentru votarea preşedintelui Parlamentului, el nu va fi.

„Nu văd nici un sens pentru PLDM sau pentru PCRM să voteze un preşedinte al Parlamentului împreună. Atunci vor fi învinuiţi de coaliţie şi de alianţă roşu-verde care nu este în favoare nici uneia dintre aceste formaţiuni. De aceea, atât timp cât se scot din funcţii e mai simplu în ceea ce ţine de voturile PCRM şi PLDM. Va fi mult mai complicat atunci când va fi necesar să numească oamenii înapoi. Aici va fi problema şi întrebarea cea mai mare”, a mai spus liderul PSRM.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub