Dodon: Leancă vrea să combată sărăcia prin diplomaţie

Guvernul Leancă împlineşte, astăzi, 50 de zile de la învestire, iar șeful Executivului va prezenta un raport cu privire la realizările de până acum ale Cabinetului de miniştri. Cu această ocazie, liderul PSRM, Igor Dodon, spune că în plan economic şi social, Guvernul Leancă e un dezastru, notează UNIMEDIA.
Dodon: Leancă vrea să combată sărăcia prin diplomaţie
Liderul PSRM, Igor Dodon (Foto: UNIMEDIA/ Cristina Aramă)

„Rezultatele unei guvernări se apreciază de obicei după 100 de zile de activitate. Leancă a decis să-şi facă prima autoevaluare după 50 de zile. Înţeleg de ce face acest lucru – vara e mai simplu să dai darea de seamă decât toamna sau iarna. Va spune că roada creşte, creditele vin, iar moldovenii care pot pleca în vacanţe sunt mulţumiţi de viaţă. Iar noi, socialiştii, îi spunem că Leancă a transformat întregul Guvern în Minister de Externe. El vrea să combată sărăcia prin diplomaţie”, a scris Dodon pe rețeaua de socializare Facebook.

În acest context, sursa a subliniat că Republica Moldova a fost umilită public prin intermediul vizitei la Chișinău a președintelui României, Traian Băsescu. „A venit un Băsescu şi a declarat că moldovenii să ceară unire şi el le-o va da. În altă ţară, pentru asemenea cuvinte, Băsescu ar fi fost luat de subţiori, urcat în avion şi trimis de unde a venit. Iar la noi conducerea ţării tace mâlc, iar din partea Ministerului de Externe nu a urmat nicio notă de reproş în adresa României”,  a spus liderul PSRM.

La final, Dodon a menționat că premierul Leancă în cele 50 de zile a demonstrat că nu are caracter şi că îndeplineşte comenzile de la partid. „Leancă e un umil, care s-a deprins să se închine şi peste hotare şi acasă. Ţara se ţine pe credite, impozite şi banii trimişi de moldovenii de peste hotare. Guvernul nu are niciun merit”, a conchis sursa.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub