ora: 10:46, 21 mai 2014 2065 29

Dodon insistă pe ideea organizării unui referendum


Dodon insistă pe ideea organizării unui referendum
Igor Dodon, lider PSRM
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie

Pe 27 iunie curent, Republica Moldova urmează să semneze Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană. Partidul Socialiștilor consideră că guvernarea nu are nici un drept moral și juridic să semneze Acordul. Igor Dodon cheamă opoziția să fie consolidată și să aibă o poziție comună în privința acestor chestiuni, relatează UNIMEDIA.

Astfel, socialiștii insistă pe ideea organizării unui referendum național pentru ca cetățenii să decidă asupra oportunității semnării Acordului de Asociere.
 
„Astăzi, deja pe parcursul a 6 săptămâni au fost colectate peste 412 mii semnături. Zilnic această cifră depășește 10.000 de semnături. Această dinamică și tendințe, confirmă rezultatele sondajelor care nu sunt plătite de actuala guvernare sau de către stăpânii lor de peste hotare, în care majoritatea cetățenilor Republicii Moldova vor integrarea țării în Uniunea Vamală, și nu în UE”, declară Igor Dodon.
 
Dacă actuala conducere a țării nu va stopa imediat toate acțiunile ce țin de semnarea Acordului cu Uniunea Europeană, PSRM va ieși la proteste.
 
„Partidul Comuniștilor din Republica Moldova care în continuare se comportă ca un „titirez politic” oscilând și rotindu-se în ambele direcții – atât spre Vest, cât și spre Est. Este o încercare clasică de a ședea pe două scaune concomitent. (...) Cunoaștem foarte bine faptul că cea mai mare parte a simpatizanților și membrilor PCRM își doresc integrarea în Uniunea Vamală. În acest sens, facem apel către toți susținătorii comuniștilor să facă presiuni continuie asupra conducerii partidului pentru a-i determina să se dezică de jocul periculos în ambele direcții”, a mai declarat Dodon.
 
UNIMEDIA precizează că Acordul de Asociere cu UE, inclusiv Acordul de Liber Schimb, va elimina barierele de comerț și va moderniza economia Republicii Moldova. Potrivit experților economici, semnarea celor două acorduri va genera o creştere economică pe termen lung, creșteri ale exporturile și scădere a prețurile la produsele de consum, va crește competitivitatea producătorilor autohtoni și vor fi diversificate relațiile cu partenerii economici străini. 
 
Deocamdată, nici una dintre țările care au semnat Acorduri de Asociere cu UE, nu au organizat referendumuri consultative cu cetățenii.

Comentarii (29)
 • +9 (15)
  Daca nu are cine sai inchida gura la acest pidaras ,apoi halal de asa conducere si halal de milioanele pe care le au............................
  • +9 (17)
   Oi Gondon,de ce mama-ta vaflista nu sia facut avort,dar a fatat asa pidaras ca tine?......................
   • -11 (19)
    Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
    Esti un retardat. Socialistii la moment sunt cele mai adecvati.
    • -10 (18)
     Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
     Sunt de acord, lumea e dezamagita in AIE si PCRM
    • +8 (12)
     skindred.....tu nu destul ca esti pidaras,dar inca si prost,sugimiai tu mie pula impreuna cu mama lui Gondon..................
     • +2 (4)
      Dodon sa faca referendum in curtea bunicii, acolo unde cresc gainile , sa le adune pe toata si sa voteze macar si pentru cucosul vecinului.
      Vad ca bine il finanteaza rusii pe Dodon.Pacat ca este atit de limitat la.....
      • -2 (2)
       Pentru ce sa organizezi acest referendum, daca aici nu se discuta cedarea drepturilor cetatenilor, cedarea suveranitatii sau integritatii statului. Polemici socialiste, care le vad tot mai active pentru a face PR preelectoral, Doar Corman a discutat subiectul referendumului cu oficialii europeni care au declarat evident ca nu e nevoie d eun referendum pentru ca Guvernarea Pro europeana sa semneze acordul de asociere cu UE.

       Sunt cetățean activ
       • +2 (2)
        Dodon-la strica in Rusia.Sa trimiti lunar ruble in Moldova; si asa pina la pensie,apoi sa ramii pe veci acolo;nici putoare de a ta sa nu mai fie aici la noi
   • -10 (16)
    Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
    da cuvintele necenzurate pe care le-ai scris te asteptă pe tine in Europa gaylor si lesbienilor si in genere a oamenilor bolnavi, fara credinta! dacă totusi ai aspiratii europene de ce nu esti suficient de democrat ca sa resprecti parerile tuturor!!!
    • +5 (9)
     Jujik.....Tare bine mai suge pula mama-ta vaflista..............
     • -5 (7)
      Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
      Mai da mare bou needucat mai esti, voi numai de mama stiti a injura, prosti needucati, ce alte cuvinte nu stii? apu daca se vede ca nu atunci primeste inapoi mesaju care mi la-i scris mie, sa fie atunci dedicat mătii tale derdebeule!
    • +3 (5)
     In orice tara procentul LGBT este acelasi, prin urmare si in Parussia sunt la fel de multi ca si in alte tari, numai ca sint mai periculosi, din cauza ca sint marginalizati, le strica viata celorlalti, in Duma, ministere, in biserica lor, la fel. Foot minori de rup, cauta pe net ca e plin, in parussia matuska.
     Stii de ce le e frica, la pidarii din Rashka de gay-ii din Europa?? Fiindca adoptand normele Europene, toti pedofilii vor trebui sa faca puscarie fiindca e crima, iar in Raska e "libertate", politicienii foot copii si nimic.....tat harasho, nu raspunde niciunul.
     Lumea lupta cu prostitutia, homosexualitatea, de cand e civilizatia umana, si nu am auzit de o tara ce a castigat lupta. Faptul ca in Uniunea Sovinista ii bagau la inchisoare, i-a facut sa se adapteze si sa se ascunda cu iscusinta, creand familii "normale", facand copii "normali", ca acum sa nu-i poti deosebi.
     • -5 (7)
      Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
      Ia vezi aici ce mai lupta Europa cu pedofilii, ca tocmai vor sa-i elibereze din inchisori, asta se numeste lupta??? http://www.pelerinortodox.com/distribuiti-belgia-da-liber-la-pedofilie-familiile-cu-copii-sa-evite-aceasta-tara/
      • -1 (3)
       Parlamentul Federal al Belgiei...VA SUPUNE LA VOT... în această săptămână o moțiune care...AR PUTEA... scădea vârsta legală a consimțământului de la 16 la 13 ani.
       Intelegi?????
       si la ei opozitia umbla cu referendumuri: Laurent Cassius, membru al opoziției, a propus moțiunea care “ar putea să elibereze mii de deținuți CONDAMNATI PE NEDREPT”
       Ia ghici ce vor vota ei?????
    • +2 (4)
     si apropo de credinta, lumea in europa merge la biserica regulat, nu ca la noi, doar de Pasti, sa-si "ierte" pacatele pe un an inainte
 • -6 (16)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Daca sunteti atit de siguri ca majoritatea moldovenilor opteaza spre vectorul european, de ce atunci va agitati asa la propunerea lui Dodon? Oare cumva va e frica ca adevarul este altul si ca lumea nu prea o da cu Europa???
  • +6 (12)
   Jujik, cinei dodon ca sai daee cineva atentiia,e o prostituata folosita de rusiia, e un cadavru mort politic.Uitete ce se petrece in Ukraina e tot din privinta la niste animale ca dodon,teroristi şi bandiţi ruşi cu cagule pe cap pentru asta vă trageţi voi spre rusia,toată veața să fii sub jugul rusesc sub minciuna,violență și corupție mafiotă banditească,aceasta e calea lui dodon. dodon nu stie alt ceva, el știe să tulbure mințile la proști care se alătură cu el una două,Referendum na putut să câștige alegerile la primărie Referendum,vrea in uniunea vamala Referendum Referendum..........................
 • +8 (14)
  Mai gondone, si ai avut ruble pentru 400000 de "morojne"?
  Eu propun un referendum pentru a deporta asa nemernici ca gondon
 • +5 (13)
  Dacă o s-ă facem referendumuri ,pentru orice pas şi iscălitură a guvernului atunci ce ne mai trebue conducere ,î-l lăsăm pe acest excroc de dodon de pe Don s-ăşi iasă din minţi şi să promoveze separatizmu în Moldova .Acest ratat în politica Moldovei nici nu ştie ,că acordul de asociere cu UE a fost semnat de 70 de ţări democratice şi nici una din ele nu a făcut referendumuri fiind-că nu au excroci şi separatişti plătiţi de ruşi.

  Sunt cetățean activ
  • -6 (14)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   Constitutia RM, Articolul 75
   Referendumul
   (1) Cele mai importante probleme ale societăţii şi ale statului sînt supuse referendumului.
   (2) Hotărîrile adoptate potrivit rezultatelor referendumului republican au putere juridică supremă.
   In Elvetia recent a fost supusa referendumului pana si chestiunea privind micsorarea salariului minim, daramite problema de aderare la Acordurile cu pricina este una din cele importante pt RM.
   • +1 (1)
    cei ce puneti "-" unei norme din Constitutie singuri sunteti niste "minusuri" ...
 • +4 (6)
  Sa nu-i plangem de mila. Dodoloaie-oaie stearpa e bolnav, demult si foarte grav. Sovinism, nazism, rasism - toate s-au cubarit in acest bostan de bizon. Euforie, agonie, onanism, defilari, parastas la moastele mamutului in dezghetare - taote au psu stapanire pe referendumoManiakul DonDihonic ot Calarasi. Ajutat-l sa urce pe nasalie, sa-i cante mars funbru popa-duhu' Markel, Christosul ma-si de tembel!
 • +7 (9)
  Bă dodoane, la tartăcuţa ta, te-ai uitat?!? Ce fel ...stăpânii lor de peste hotare.. cauţi tu, dacă tu eşti plătit de porcii-colorado-terorişti şi seceonişti?
  Despre care uniune vamală tu latri cu balele tale pucioase, oare ea există?, Unde e ea?! Tu eşti cel mai mare trădător şi ipoctrit din istoria naţională, iar soarta ta va fi similară cu cea a lui Moţoc!
 • +2 (4)
  blegul nu s-a saturat sa latre ca o javra fidela a porcilor,are venituri bune
  de la ei.De unde se mai nasc asa PIDARI pe pamantul nostru !!


  Sunt cetățean activ
 • -2 (4)
  Oamenii si-au facut alegerea in electorala 2010. Asa ca Dondon abereaza si minte de ingheata apele.
  S-a facut referendum cind am intrat in CSI sau cind era sa fie semnat memorandumul kozak?!
  • 0 (0)
   si eu am votat democratie si ce avem - hotie, mai ... ca pe vremea pcrm: BEM, Aeroport, etc.
 • 0 (4)
  Pe rețiaua de soializare a lui dodon,se laudă că copii de la grădinița 9 din Komrat copii dau concrete în limba de stat a Moldovei .FRAȚII gAGAUZI AU ÎNȚĂLES că dodon, voronin ,usatii,formuzal put a separatizm EAR POPORUL GAGAUZ a simțit această putoare și au hotărăt să-și gătească macar copii de un viitor civilizat .Eu chear îi încuragez pe Găgăuzi să se consolideze cnoi moldovenii care tind spre un viitor normal și cu stabilitate a uniunii EUROPENE.

  Sunt cetățean activ
 • +2 (2)
  Stimati compatrioti. Un neintelegent şi un netot ca Dodon poate fi combatut şi pus la punct intelegent, cultural şi, as spune, penal. Comentatorii grubiani si inculti de alde "Путин-Рогозин-Проститутки" nu fac altceva decît să toarne apă la moara lui Dodona si cretinii lui. Sa fim mai destepti ca ei.

  Sunt cetățean activ
 • +1 (1)
  Dodoane , ,,patriot,,in slujba Moscovei.Majoritatea parlamentara,ALEASA IN MOD DEMOCRATIC,a decis integrarea europeana!!!!DECI ALEGERILE PARLAMENATRE AU LOC O DATA LA 5 ANI!!!!!Nu este nevoie de referendum national,poti sa strangi cite semnaturi vrei,REPET LA VOT SE MERGE O DATA LA 5 ANI!!!Referendumurile sint foarte populare in Elvetia,tara care nu a fost sub ocupatie ruseasca timp de 200 de ani,SAPLATI PE CREIER!!!!!!!Si nici care fac referendumuri cu arma la tampla,SUB OCUPATIE(vezi cazul Crimeia)!!!Porc ordinar!!!!!!

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri