Dodon îndeamnă din nou la referendum pentru demiterea lui Chirtoacă

Liderul PSRM, Igor Dodon, și-a expus inițiativa ca la 26 februarie să fie convocat grupul de inițiativă pentru petrecerea referendumului de demitere a primarului de Chișinău, Dorin Chirtoacă. Potrivit lui, dacă instituțiile statului nu vor pune piedici, refendumului ar putea avea loc la sfârșitul primăverii, relevă UNIMEDIA.
Dodon îndeamnă din nou la referendum pentru demiterea lui Chirtoacă
(Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

De această dată, Igor Dodon a accentuat că vine în fața cetățenilor în calitate de președinte al Fundației „Soluția”, și nu lider de partid.

„Astăzi vrem să facem publică intenția noastră și să lansăm acțiunile legale pentru un eveniment așteptat de marea parte a chișinăuienilor. Pe parcursul celor șase ani, de când gropar general al Chișinăului este Dorin Chirtoacă, situația devine din ce în ce mai alarmantă. Avem haos și bardac în toate sectoarele. Unde sunt rezultatele promisinilor: drumuri, parcări, tarife? De șase ani ne duc de nas. Referendumul este unica soluție pentru situația proastă din Chișinău. Haideți împreună să oprim dezastrul”, a declarat Dodon în cadrul unei conferințe de presă.

El a menționat că, întrucât Chirtoacă este reprezentantul Alianței pentru Integrare Europeană, referendumul este calea pentru „a distruge și Alianța, și a schimba situația”. „Știu că preprezentanții partidelor politice care l-au susținut pe Chirtoacă, astăzi sunt total împotriva lui. Am venit cu un mesaj către comuniști, și în Consiliul Municipal, și suntem gata să mergem mai departe”, a adăugat sursa.

Igor Dodon a accentuat că grupul de inițiativă, pentru care deja s-au adunat câteva sute de persoane, nu va fi supus vreo unui partid. „Nu este grupul de inițiativă a lui Dodon. Grupul nu va fi supus vreo unui partid, este o inițiativă din partea societății”, a punctat socialistul.

Potrivit lui, procedura legală ar putea să permită ca referendumul să fie petrecut în termen de la 4 la 7 luni, cel mai probabil - în toamnă sau chiar la sfârșitul primăverii, „dacă instituțiile statului nu o să ne pună piedici, ceea ce este foarte probabil”.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub