ora: 15:44, 12 feb 2014 2876 21 Autor: Cristina Buzovschi

Dodon îi sugerează lui Drăguțanu să-și dea demisia


Dodon îi sugerează lui Drăguțanu să-și dea demisia
Dodon și Drăguțanu
Colaj: UNIMEDIA/ foto: Igor Vrabie

Socialistul Igor Dodon îi propune guvernatorului Dorin Drăguțanu să-și dea demisia din fruntea Băncii Naționale a Moldovei (BNM). Deputatul nu este mulțumit de fluctuațiile cursului valutar, care deja au provocat creşterea preţurilor la medicamente, carburanţi și alimente de prima necesitate, relatează UNIMEDIA.

Astăzi, 12 februarie, guvernatorul a raportat cu privire la situaţia din sectorul bancar şi pe piaţa valutară în cadrul Comisiei parlamentare Economie, Buget și Finanțe. Igor Dodon a venit cu inițiativa de a propune plenului Parlamentului demiterea lui Drăguțanu, însă membrii Comisiei au respins ideea.
 
„Chiar dacă cineva crede că un curs poate fi menținut la un anumit nivel prin cheltuirea rezervelor valutare, atenționez că acest lucru poate fi efectuat doar temporar. Rezervele valutare la noi sunt la nivel maxim, dar interviențele masive, neoportune va duce la irosirea rezervelor și vom fi iarăși în fața situației de a ajusta rata de schimb. Din punctul de vedere al BNM, este mai rațional de a perite ajustarea cursului gradual”, a menționat Dorin Drăguțanu.
 
„Eu consider că în anul 2013 dvs ați făcut câteva greșeli enorme. Eu consider că dvs ca profesionist le înțelegeți, însă politicul și situația existență nu vă permite să luați decizii corecte. Trebuie să interveniți pe piața valutară și să o stabilizați. În situația în care politicul nu vă permite să interveniți profesionist pe piața valutară, în sectorul bancar sunteți puși în situația de a falimenta mai multe bănci, eu vă propun ca un profesionist să vă dați demisia. Situația ați scăpat-o de sub control, atât în piața valutară, cât și în sectorul bancar”, a insistat deputatul.
 
Igor Dodon a precizat că va insista ca subiectul de demisie a guvernatorului BNM să fie inclus în agenda parlamentară. Socialiştii atenţionează că pe piaţa valutară se înregistrează manipulări majore, iar guvernarea intenţionat nu doreşte să intervină cu instrumentele sale în reglementarea acestor procese.

Comentarii (21)
 • +9 (17)
  Acest gondon cine se crede???El irita poporul cu prostiile sale si cu mutra lui de bizon. Satana poporului din R.Moldova.
  • -12 (18)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   Dodon e un specialist cu litera mare. Dragutanu trebuie sa fie demis. Sau iti place depretuirea leului si cesterea preturilor? Asta-i nu e normal si cineva cistiga bani cu ajutorul lui Dragutanu
   • +11 (11)
    Bu-ha-ha-ha !
    'Dodon e un specialist cu litera mare' !?
    Ba, skin-ule, poate-l inaintezi la premiul Nobel ?
    N.B.
    dondon-bidon e la fel de mare 'ikonomist' ca Zina-karabina !
   • +9 (9)
    Acest "specialist" Dodon ne linistea in 2008,din functia de ministru al economiei,ca R.Moldova nu a fost afectata de criza internationala,pentru ca dupa debarcarea comunistilor de la putere sa aflam ca avem un gol urias in bugetul statului si nu erau bani pentru pensii si indemnizatii.
    Este specialist la furat Dodon,caci a furat bani de la Institutul de Economie,Finante si Statistica,primind salariu de 7 mii lei lunar,fara a lucra macar o zi in cadrul acestui institut.A intors o mica parte din acesti bani,prin aceasta confirmand vinovatia sa.
    http://www.timpul.md/articol/dosarele-lui-dodon-s-au-incheiat-cu-o-amenda-de-2-000-de-lei-13841.html
   • +1 (1)
    Specialist in sustinerea separatismului si lignearea intr-un loc a rusilor, tradarea tarii si neamului?
  • +7 (7)
   Da,Dodon in ultimul timp e dus cu pluta si cauta insistent al cincilea unger si mita neagra in camera intunecoasa, dar poate are dreptate in ce priveste gestionarea incorecta a pietii valutare ? De ce nu ar fi constituit un grup de experti sa dee apreciere si totodata sa fie de invatamint pe viitor ?
 • -2 (14)
  Dragutanu chiar merita demisi, datorita muncii sale "asiudue" avem scumpiri la tot, gata cu showul, meri acasa
 • +6 (12)
  DODON - GA**ON... iak cinei.. este gata la facă orice.. sa se vyre sub cine vrei numai sa obțină mandate necesare sa intre in parlament..
 • -1 (13)
  Limero esti un ratat si asta e clar, nu vezi ce a facut acest dragutanu? duce a si ceilalti aceiasi politica de doi bani pe banii tai si ai mei, o sa vezi cind iti va ajunge cutitul al os ce vei spune despre el, ce impresii o sa ai
 • -2 (12)
  DEMISIA lui Dragutanu, mare hot e si asta!
 • +5 (5)
  GANDON, ESTI O NULITATE !!!
 • +8 (8)
  Mare mizerie acest Dodon,dar Dragutanu demult trebuia demis (daca acest lucru este posibil!).N-a intervenit cand se faceau atacuri raider asupra băncilor,actiunile sale nu au avut drept scop interesul statului,ci alte interese de grup.
  Guvernatorul BNM face acum aluzii la pietile valutare straine,la rata de schimb euro/dolar,dar aceasta rata a mai fost la acest nivel si anterior,dar leul atunci era mult mai puternic.Apoi,la noi leul cade atat fata de euro,cat si fata de dolar si aici nu are nimic rata de schimb dintre aceste valute.
  De ce BNM cumpara valuta la un curs ridicat vara trecuta,cand rezervele valutare erau destul de mari,depreciind leul prin aceaste actiuni? Cum dupa asta sa mai cauti scuze?
 • +7 (7)
  Ambii sunt foarte mari "SPECIALIŞTI". De aceasta şi ţara se "DEZVOLTĂ" foarte bine în fiecare zi. DODON, ia-l de mînă pe Drăguţanu şi plecaţi cît mai departe de ţară, că sunteţi nişte rîsuri şi proşti îngîmfaţi.

  Sunt cetățean activ
 • +6 (6)
  chisinauneni,i-al te rog pe Dodon-Gondon de mina si plecati in Rasha mama,porcii trebue sa traissca la cotet si nici decum in R.Moldova.
 • +1 (1)
  Haloo Unimedia,plateste acest porcusor,rosu in obrajii,atunci cind minte,de Dodon,pentru PUBLICITATEA GRATUITA!?!?!?Cind justitia va fi impusa la unele standarde europene,Gandon-va zboara primul in PUSCARIE!!!Aduceti-va aminte!!
 • +1 (1)
  cat de disperat este don Dodon...
  una alta si gaseste imediat "SOLIUTIA"
 • 0 (0)
  Dodon ăsta umblă cu demisiile ca baba cu torba.
 • 0 (0)
  Dodon-Gondon = PIZDABOL !!!!
 • 0 (0)
  Mătincă bădica Igoraş o ţintit postul de guvernator al BNM. Cu primăria ii lajă l-o atacat pe un nepot de a lui Ghimpu, şapoi o trecut la altul.
  Bai Dodon esti jalnic!
 • +2 (2)
  Bai Dodon.
  Sa te prind odata pe drum asa tias arde o mama de bataie, pentru totul raul care-l faci acestui popor. Te porti ca o tirfa!

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri