Citește toate știrile la acest subiect

Dodon declară că susține demiterea procurorului: Dar asta nu va schimba situația!

Socialiștii susțin demiterea și sancționarea funcționarilor responsabili direct sau indirect de mușamalizarea cazului tragic din Pădurea Domnească. Însă, potrivit lor, numirea altor funcționari în baza aceluiași algoritm politic corupt nu va schimba situația.

„Trebuie de schimbat sistemul din temelie”, declară liderul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon pentru UNIMEDIA. Acesta spune că a evitat să facă declaraţii publice pe marginea acestui subiect tragic pentru că n-a vrut să participe la campania de speculaţii politice.
Dodon declară că susține demiterea procurorului: Dar asta nu va schimba situația!
Igor Dodon, președinte PSRM (Foto: UNIMEDIA/ Igor Vrabie)

„Dar fiindcă presa insistă cu întrebările şi cere luarea de poziţie a socialiştilor, am două lucruri de spus. În primul rând, cazul Paciu a dezvăluit în faţa întregii societăţi cinismul şi ipocrizia clasei conducătoare. Şi mă refer aici şi la politicieni, şi la funcţionarii din organele de drept. Aşa s-a întâmplat că în toiul sărbătorilor sfinte societatea a înţeles cât de păcătoasă este clasa politică moldovenească în totalitatea ei. Iar guvernarea are de acum încolo un mare deficit de încredere. Nimeni nu-i mai crede. Principiile şi valorile AIE au murit”, spune președintele PSRM.

„În al doilea rând, cCazul Paciu trebuie investigat cât mai corect posibil. Şi trebuie sancţionaţi cei care au compromis până acum desfăşurarea corectă a anchetei. Sunt de acord să fie instituită o comisie parlamentară pentru elucidarea acestui caz. Şi, din punct de vedere democratic, e corect ca unele capete ale acestei guvernări putred de corupte să cadă. Mai mulți functionari au partea lor de vină, s-au compromis şi nu mai inspiră încrederea populaţiei”, a adăugat sursa citată.

Igor Dodon a ținut să precizeze că nu va participa la răfuielile dintre componentele AIE. „Noi considerăm că se fac jocuri politice murdare din partea unor forțe aflate la guvernare și acest lucru îl vede întreaga societate. În general, este clar că atât timp cât se păstrează această combinaţie politică de la guvernare, o făcătură a acordului secret AIE-2, nicio schimbare spre bine nu va fi posibilă. Astăzi este şi mai evident că e nevoie de o reformatare profundă a guvernării şi e necesară depolitizarea funcţiilor înalte în stat. Și e ne voie de schimbarea sistemului politic per ansamblu, subiect la care socialiștii vor reveni în curând”, conchide liderul PSRM.

UNIMEDIA amintește că la 23 decembrie în Pădurea Domnească, la o vânătoare cu participanți ce dețin posturi înalte în stat, inclusiv Procurorul General, a fost rănit mortal Sorin Paciu. Incidentul a fost tăinuit timp de 2 săptămâni, după care Sergiu Mocanu l-a făcut public. Ulterior, comuniștii și liberal-democrații au solicitat demisia procurorului general și convocarea de urgență a ședinței Parlamentului.

Totodată, președintele Nicolae Timofti a propus crearea unei comsii speciale sub control parlamentar care să investigheze modul în care au acționat organele de drept în acest caz. Șeful statului a mai sugerat că funcționarii de stat și demnitarii care au participat la acea vânătoare din Pădurea Domnească să-și prezinte demisia de onoare.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub

Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.

Dacă nu aveți un cont înregistrat pe UNIMEDIA,
înregistrați-vă AICI