ora: 12:23, 15 ian 2013 6477

Dodon declară că susține demiterea procurorului: Dar asta nu va schimba situația!


Dodon declară că susține demiterea procurorului: Dar asta nu va schimba situația!
Igor Dodon, președinte PSRM
Foto: UNIMEDIA/ Igor Vrabie
Socialiștii susțin demiterea și sancționarea funcționarilor responsabili direct sau indirect de mușamalizarea cazului tragic din Pădurea Domnească. Însă, potrivit lor, numirea altor funcționari în baza aceluiași algoritm politic corupt nu va schimba situația.

„Trebuie de schimbat sistemul din temelie”, declară liderul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon pentru UNIMEDIA. Acesta spune că a evitat să facă declaraţii publice pe marginea acestui subiect tragic pentru că n-a vrut să participe la campania de speculaţii politice.

„Dar fiindcă presa insistă cu întrebările şi cere luarea de poziţie a socialiştilor, am două lucruri de spus. În primul rând, cazul Paciu a dezvăluit în faţa întregii societăţi cinismul şi ipocrizia clasei conducătoare. Şi mă refer aici şi la politicieni, şi la funcţionarii din organele de drept. Aşa s-a întâmplat că în toiul sărbătorilor sfinte societatea a înţeles cât de păcătoasă este clasa politică moldovenească în totalitatea ei. Iar guvernarea are de acum încolo un mare deficit de încredere. Nimeni nu-i mai crede. Principiile şi valorile AIE au murit”, spune președintele PSRM.

„În al doilea rând, cCazul Paciu trebuie investigat cât mai corect posibil. Şi trebuie sancţionaţi cei care au compromis până acum desfăşurarea corectă a anchetei. Sunt de acord să fie instituită o comisie parlamentară pentru elucidarea acestui caz. Şi, din punct de vedere democratic, e corect ca unele capete ale acestei guvernări putred de corupte să cadă. Mai mulți functionari au partea lor de vină, s-au compromis şi nu mai inspiră încrederea populaţiei”, a adăugat sursa citată.

Igor Dodon a ținut să precizeze că nu va participa la răfuielile dintre componentele AIE. „Noi considerăm că se fac jocuri politice murdare din partea unor forțe aflate la guvernare și acest lucru îl vede întreaga societate. În general, este clar că atât timp cât se păstrează această combinaţie politică de la guvernare, o făcătură a acordului secret AIE-2, nicio schimbare spre bine nu va fi posibilă. Astăzi este şi mai evident că e nevoie de o reformatare profundă a guvernării şi e necesară depolitizarea funcţiilor înalte în stat. Și e ne voie de schimbarea sistemului politic per ansamblu, subiect la care socialiștii vor reveni în curând”, conchide liderul PSRM.

UNIMEDIA amintește că la 23 decembrie în Pădurea Domnească, la o vânătoare cu participanți ce dețin posturi înalte în stat, inclusiv Procurorul General, a fost rănit mortal Sorin Paciu. Incidentul a fost tăinuit timp de 2 săptămâni, după care Sergiu Mocanu l-a făcut public. Ulterior, comuniștii și liberal-democrații au solicitat demisia procurorului general și convocarea de urgență a ședinței Parlamentului.

Totodată, președintele Nicolae Timofti a propus crearea unei comsii speciale sub control parlamentar care să investigheze modul în care au acționat organele de drept în acest caz. Șeful statului a mai sugerat că funcționarii de stat și demnitarii care au participat la acea vânătoare din Pădurea Domnească să-și prezinte demisia de onoare.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +5 (33)
  de ceva zile nu mai scriu comentarii, pe motiv ca nu mai suport sobolanii de pe forum, se duce o lupta pentru supravetuirea mafiotilor pina si pe peretii din veceurile publice, bastinasii simpli sunt din ce in ce mai multi care condamna toti LASII, TARII NOASTRE, care in modul cel mai direct sfideaza constitutia, aceeasi lasi care de fapt ar trebui sa ocroteasca tara noastra. Noi suntem cei care le dam salarii si tot noi suntem furati de demnitate.
  O singura propunere as avea ca sa-i pedepsim, SA NU MAI PLATIM TAXELE IMPOZITELE, FACEM O CAMPANIE LA NIVEL NATIONAL, ASTFEL INCAT REFUZAM SA LE MAI PLATIM SALARIILE NEMERNICILOR DIN CONDUCEREA TARII, PINA CE NU V-OR DEPUNE DEMISIILE TOTI CEI CARE AU CONTRIBUIT DIRECT SI INDIRECT LA ACEA VANATOARE SI ALTE FARADELEGI!!!!
  • +12 (36)
   Shefu ea spus ca desi sunteti in partide diferite avetzi acelashi shef Plohotniuc , asa ca trea e treaba dar trebuie sa ne sustimem aliatii de interese ....
   • -10 (38)
    Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
    Dodonas are dreptate,mai mult decit atit va fi in detrimentul RM ,caci acesta e un lupatotr pentru dreptate, si daca nu va fi Zubco ,atunci contrabanda lui Filat nu va mai fi dezvaluita.
    • -11 (39)
     Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
     Recean trebuoi esa fie tras la raspundere penal pentru ca a cunoscut cazul si nu l-a adus la cunostinta organelor la timpul potrivit.Recean DEMIASIA!!!
     • +10 (34)
      Dondon face show la indicatiile lui Plahotniuc. Adica toti trebuie sanctionati, dar Zubco sa ramina in fotoliul procuraturii. Iata ca si ,,socialistu'' acesta e parte a jocului murdar.
      • -13 (31)
       Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
       si chiar daca va ajunge filat sa fie procuror tot aceeasi soarta va avea procuratura generala
       • +11 (35)
        Este evident ca aceste declaratii iau fost impuse de catre Plahotniuc. In general in ultimul timp Dodon este mai rezervat in ceea ce priveste PD. Dumnealui actioneaza in cazul dat la comanda sefului sau.
        • +10 (34)
         Iata cum la nevoie Dondonica isi ajuta partenerul Plohis. Acest sare ca un cine la ordinele lui Ulinici.
         • -8 (32)
          Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
          Ce pot sa spun Dodon isi face reclama ieftina pe seama acestui caz. Nu de alta, dar sunt de aceeasi parere ca si Lupu. Nu trebuie de facut declaratii ieftine, toti trebuie sa de-a dovada de maturitate. Numai organele competente vor stabili adevarul.
          • -9 (33)
           Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
           Da si cind ninge afara tot Plahotniuc a dat indicatii, nu ca l-as sustine pe Dodon dar sinteti ridicoli si jalnici cind veniti cu asemenea declaratii...

           Sunt cetățean activ
          • -10 (32)
           Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
           Ma refeream la toti frunzarii care nu fac altceva decit sa arunce tot felul de intoxicatii fantastice marca mocanu, cind cineva la Dodon le toarna apa la moara...

           Sunt cetățean activ
          • -9 (33)
           Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
           Am impresia ca din sec.14 pina in prezent Plahotniuc se face de vinovat de toate cele intimplate pe acets teritoriu dintre Nistru si Prut. Mai lasati-l in pace. Sau daca vorbiti astita de dinsul, macar nascociti ceva mai serios!
          • +13 (29)
           Am impresia ca acesta este un teatru in care Plahotniuc este regizorul, cum da el cinta toti asa danseaza. Uite asa... sintem martorii la un show ieftin marca Plahotniuc. Dodon chiar s-a dat de gol cu declaratia privitor la Zubco.
          • +13 (29)
           Dodon nu te da in spectacol ca cu totii stim ca esti si tu in buzunarul lui Plahotniuc si el iti controleaza toate miscarile.
          • +3 (3)
           Nu-mi vine a crede ca Dodon preacinstitul s-a lasat si el vindut lui Plahotniuc! Este limpede ca aceste declaratii vin de la persoana Plahotniuc! Care a facut din PD o grupare criminala!!! CU PRIVILEGII!!!
         • -11 (33)
          Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
          Toata situatia aceasta creata nu-i altceva decit o frica fata de PDM ca alta lamurire la atitea minciuni mediatizate nu exista .
          • -4 (32)
           Se zice ca filateistul nostru contrabandist isi are dorul de noi tiruri ,dar procuratura generala e unicul obstacol,si astfel se straduie sa detina si PG .
          • +6 (16)
           PLOHATNIUC ,puti s-o intoarci cum doresti,ca oricum adevarul e unu- dosarele,unde e vorba de milioane de lei si de
           interesele diferitor persoane sus-puse,nu sunt instrumentate conform legislatiei,ci sunt abandonate prin diferite tertipuri
           de procurori.Procuratura Generala e in curtea PD-ului,asa ca e vina persoanei instalate de PD.
           . Se primeste ca satul arde da baba se peaptana.
           Sau cum scria Eminescu:
           Pe-o carare lunga scurta,
           Se ducea un om venind,
           Si-n tacerea lui cea muta,
           El mergea bodoganind.
           ( In cloaca Europei).
          • +4 (10)
           Daca Plohatniuc ia dat lui Dodon sa gestioneze businessul cu Peste si carne din tara , deja Dodoncik ii saruta si picioarele, cu totul este deacord, tot e bine.
         • -9 (33)
          Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
          Oare nu se vede si de pe Luna ca toti astia care au polemizat pe acest caz vor sa scoate dividente politice????

          Sunt cetățean activ
          • -12 (30)
           Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
           Totusi in RM avem adevarati lideri de care Filat tare se mai tema,asaca incep aberatiile. Mariane ,fii mai indrazneti caci trebuie sa cerem demisia primului ministru contrabandist.
          • +7 (17)
           Se zice ca prin Procuratura stau o multime de-a dosare deschise pe numele lui Plohatniuc care se prafuiesc, si atita timp cit este Zubco Procuror General nimeni va afla de aceste dosare.
          • -5 (19)
           Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
           Da eu am auzit că in procuratură sint multe dosare pe numele lui Filat, dar incă toți tac. Filat știe că ele sint și se teme să nu apară in presă, din acest motiv vrea cu atita rivnă demiterea lui Zubco. DAcă o să dețină procuratura o să ardă arhivele.
          • +3 (3)
           Cit mai pot oameni buni aceste papusi sa isi bata joc intr-un asemenea hal de noi? Este limpede ca Zubco a omorit! Iar Plahotniuc ca sa nu i se afle toate dosarele magnifice in care figureaza, il apara pe Zubco! Si acum vad ca ii cumpara cam pe toti...Dodon, Ghimpu, Lupu, Chirtoaca(intra in complect cu Ghimpu). Si intr-un asemenea fel ne strica imaginea tarii considerabil!!!
         • -5 (5)
          Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
          este un joc politic creat de Filat si Voronin cu scopul de a-l ataca pe Zubco si de a-i strica imaginea. Sa plateasca scump cei ce au stirnit vinovatia lui!
     • -10 (34)
      Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
      Nu-l susțin pe Dodon, dar acum, are un grad de dreptate.
      • +15 (31)
       Sigur ca are dreptate daca Este de-a lui plohatniuc, cum sa nu aiba .
       Face piar , la comanda lui Ploha si dodncik!
       • -14 (28)
        Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
        igor dodon este corect in acest caz...nici nu mai stii ce sa crezi. politiecienii sunt buimatici si ne buimacesc si pe noi
        • +10 (24)
         Politicieni sint buimaciti doar Dodon este corekt......weeeeii da ghini vezi
         • -3 (21)
          Comentariul a fost șters de redacție.
          • +2 (16)
           Vitalie
           Nui asha ca numele tau este inspirat de numele razeshilor lui Stefan cel Mare?
           Shi mai avea voda Stefan osteni cari si numeau:Serghey,Vladimir,Oleg.......si toti
           moldoveni din tata in fiu de la Ivan cel Groaznik
          • -1 (13)
           Comentariul a fost șters de redacție.
         • -1 (9)
          VITALIE 123...........nu ma ockup cu politika
          Sint doar un obseervator a vietii politice
          a republici.
          Nu vreau sa cred cemi spun politicieni astia mincinosi.....dar eu sint cel care aduna informatie
          si le ride in oki
          Voua la restu va place sa fiti mintiti?????????
       • +4 (14)
        Era un timp cind credeam ca Dodon este un moldovean destept.
        Dar vremea a trecut si la cite prosti a facut pin acum miam dat sema ca nu este mai bun decit ceilalti.
        Este cu oki pi toata lumea din AIE,comunishti,primarie Chisinau.etc......toata tara o banuieste in cautarea drumului catre guvernare sau presidintie.
        Nimeni nu este mai bun ca el si el singur are solutia la toate
        Dar sa nu uitam cat de slab pregatit profesional este si la cite tradari a participat ca sa ajunga astazi la socialisti
        Deci ce naste din comunisti rahat maninka)))))))))))
      • +7 (17)
       Weeeeiii Pingvincik dak spui ca Dadon ari driptati un grad.........Da de cari grad acetik,celsius,franklin
       Singuru norok a astuia cu un grad esti ca anu afost in ziua acea shi el la vinatoare))))))))))
     • -10 (22)
      Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
      in politica toti sunt cumatri si pina la urma numai ei stiu cine cu cine se pupa in fund
     • +4 (14)
      Dodon a iesit la comanda lui Plohatniuc si se da in spectacol cu declaratii de doi bani.
    • -12 (20)
     Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
     filat sa nu sa se umfle asa in pene, si nici unul din aie nu e curat...se ascunde unul dupa altul
    • -2 (4)
     toate problemele vin din interiorul AIE
    • +1 (1)
     Dodon vrea sa isi ridice raitingul pe aceasta situatie tragica.....si el ca si FilaT, Voronin, Mocanu care sunt atit de aprigi...o sa plateasca si atunci o sa vedem ce o sa mai nascoceasca.
   • -12 (18)
    Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
    oricum chiar daca va fi demis Zubco in interiorul aliantei nu s eva schimba nimik
   • -9 (19)
    Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
    alianta este de reahat si nimic din ceea ce fac ei nu e bine
   • +5 (17)
    Au iesit la latrat ciinii lui Plohatniuc.
    • +3 (19)
     Da omu comenteaza despre toata alianta.....deci plahotnuik despre care skri nu este si el in aliansu asta?
   • +2 (2)
    o decizie foarte buna venita din partea lui Dodon...e adevarat cu toate ca Zubco nu poarta nici o vina...dar deja omul numai e si nimic nu se poate de intors dar PCRM si PLDM fac un joc politic de interes personal pe aceasta situatie tragica.
 • -1 (19)
  iaca si Dodonel,care din pacate,aici are dreptate.
 • -2 (18)
  plahatniuc tia spus sa deschizi gura?
 • +4 (16)
  Dodon:Noi partidul socialistilor nu facem atac la stapin,cine musca mina care te hraneste.Noi sintem cei care luptam numai pentru bani .Asa ar trebui sa fie mesajul.

  Sunt cetățean activ
  • 0 (8)
   Da dar mai trebuie adaugat ceva:
   Nu orice fel de bani
   rublele sint mai gustoase)))
 • +5 (13)
  Aí văzut al cui este Dodon! Asta e! Noi demul ştiam, dar aşteptat să iasă la iveală ca şobolanii din găuri.
  Astăzi unde te întorci auzi doar vorbe de procuratură şi totul este legat de cazul de la Făleşti, după care intervin şi alte cazuri concrete de la faţa locului, bunăoară şi de la Floreşti, că Făleşti, Floreşti este cam aceeaşi, dar şi încălcări sunt şi acolo, şi dincolo. Ca şi exemplu poate servi cazul abrogării multiplelor decizii, că la Floreşti deja acest lucru în Consiliul raional a devenit o normă, după care are de lucru Oficiul teritorial al cancelariei de Stat, drept că intervine a treia zi din paşti,după vorba moldovenească, apoi intră în funcţie şi procuratura cu specialiştii forte, bunăoară caz concret, Vasile Revenco, care a indus în eroare procurorul raionului băgându-i la semnat un proiect de ordonanţă bazat pe nişte acte ilegale.
 • -4 (14)
  suntem condusi de o mare banda de banditi, din pacate asta este adevarul
  • +4 (10)
   Asa iesti mai putin cuvintul condusi......mai rapidi impinshi in jok
 • +5 (13)
  În scurtă vreme au şi fost anulate, dar el nu se dă bătut, susţine în continuare că negrul e alb. Oare nu are de la cine să se înveţe, asta e, dacă o fac mai mari de ce să nu o facă şi el, şi îi dă bătaie călărind în continuare fărdelegea.
 • -2 (10)
  pasarea dodon are dreptate, solutia e disparitia lui si a comunistilor

  Sunt cetățean activ
  • +3 (11)
   Nuti fashi griji......Tov Dadon chieri pi limba lui
   Dapu nimeni nu mai vedi in el un maldavan.....mai rapdi un mankurt vindut pe doua copeici
 • +5 (11)
  Şi Dodon încearcă să susţină ce? Fărădelegea, jocurile demnitarilor care nu au nimic sfânt! Astra? Hala de tine Dodon.
 • 0 (6)
  Comunisti, socialisti, PPCD-sti, PLDM-sti, democrati sau liberali - pentru cazul dat nu este relevant cine se afla la putere. Este mult mai important modul in care este (sau nu este) respectata Legea. Or, anume legislatia a fost incalcata in cazul decesului lui S. Paciu. Si aici se face vinovat nu doar cel din a cui arma s-a produs nefericita impuscatura ci si acei, care ulterior fie ca au incercat sa musamalizeze cazul, fie - sa ascunda adevarul. Actiunile (sau inactiunea) FIECAREI persoane implicate trebuie sa fie apreciate la justa lor valoare, cu penalizarile respective.
 • 0 (6)
  Mudon a tacut 1 luna, asteptand oferte de la Filat si Plahotniuc. Si cum "Edelweiss"-ul lui Plahotniuc e mai darnic, Mudon si-a calculat profitul (are palatul nefinisat la Buiucani) si a venit cu "solutii" perimate si slugarnice.
 • +2 (6)
  Mi se pare ca si Igorasi sa infruptat din friptura din padurea domniasca si acum se cam inniaca.
 • +1 (3)
  Spre deosebire de clone, mai degrabă i-aș da dreptate lui Bidonel în ceea ce a declarat.
  Deși am votat AIE, nu-mi mai încape nici o îndoială că guveranrea de acum are aceeași atitudine ca și predecesrii lor - ne au de proști. Își fac afacerile dubioase și ne cîntă cinic despre principii și valori.
  Din păcate, cel mai probabil am să-i votez și data viitoare, doar pentru că nu vreau să mă conducă un Bidonel sau vreo Cioară păduchioasă.
  Unica deosebire e că unii se declară pro-Vest, iar așții pro-Est. Mai mult nu văd vreo diferență. Și-s foarte dezămăgit.
 • +1 (3)
  Что Додон, что Киртоакэ разницы почти нет. Имейте что нибудь конкретное заявить пожалуйста, нет, так нечего умничать тут. Нам достаточно "глубокие" мысли Мариана Ильича. Зачет тому кто представит список браконьеров.
 • -1 (1)
  Băi basarabenilor !
  După acest caz tragic mi-a rămas doar atâta să vă scriu:
  1. Puneți-l Porcuror General pe Sergiu Mocanu...
  2. Alegeți-l Președinte pe Valoghea Voronin...
  3. Alegeți-l Primar General pe Vasea Zgardan...
  Și după asta să nu vă tânguiți că sunteți vânați mai dihai ca în 2009, pe străzile orașelor și satelor basarabene de către haita lui Marc Tcaciuc...
  Cât mă privește pe mine, eu în 2003 am făcut ce am făcut ca dihaniile comuniste să nu poată cuceri Chișinăul și instaura dictatura voroninistă peste tot. Lucru pentru care am pătimit greu, mai și viața aceștea vroiau să mi-o zmulgă !
  Păcat.
  Păcat de așa popor, cu trecut milenar și glorios...
  • -2 (2)
   Nea Valer, nea Valer
   Tot mai canti si azi din fluier?
   Eu credeam ca joci la tramba
   C-aveai moaca putin cam stramba
 • +2 (2)
  Mi se pare ca sa inceput sfarsitul PeDeului, si in primul rand al lui ulinici. Vreau ei sau nu vreau dar zubko o sa plece, cu cat mai tarziu cu atat mai rau pentru el si pentru PeDisti. Nu degeaba ulinici si-a procurat un nou VIP-avion de lunga croazierea. Cel de al doilea avion la vandut chipurile lui Shor, dar defapt tot lui-i apartine. Cum a zburat cu indicatorul NBL (Nobil Air)asa si continua sa zboare.Actualul Falcon poate zbura peste ocean fara alimentare intermediara, asa ca ulinici cand va veni timpul o sa-o stearga departe,departe in vre-o republica bananiera,. in europa nu-l vor primi...
 • -1 (1)
  Comentariul a fost șters de redacție.
 • -1 (1)
  Гувернареа ачаста а адус блестемул ши тражедия песте попор.
 • -1 (1)
  Cu toate ca nu-l suport deloc pe acest gondon, dar aici are dreptate! Poti sa iei cel mai bun procuror din SUA, Germania, de unde vreti, dar nu o sa faca nimic, deoarece trebuie schimbat sistemul!!! SISTEMUL E PUTRED!!!!!
  • 0 (0)
   In toate sistemele exista un CAP,un DIRIJOR!DECAPITATI SISTEMA,si totul se schimba IMEDIAT!!
 • 0 (0)
  La o casa de toleranta,cind nu merg afacerile,ce se face?-se schimba prostituatele,dar nu clientii!!!Asa si la la noi in Moldova,nu trebuie de schimbat poporul,dar GUVERNANTII.E destul de bagat vre-o 2,3 prin PUSCARII,vre-o 2,3 de IMPUSCAT ocazional pe la vinatoare si se face REGULA IMEDIAT!!!In Gruzia sa facut ordine INTR-O NOAPTE!!!
 • 0 (0)
  O HAITA de SACALI e PUTERNICA ,cind sint MULTI!DEZMEMBRATII si veti vedea,ce se intimpla!Vechii Romani ziceau-DIVIDE E IMPERA!!!(dezmembratii si conducetii)
 • 0 (0)
  Cazul cu iesire la vinatoare arata destul de bine cum casta cumatrismului si nasilor din rep Moldova duce Moldova spre feodalism, au iesit cu totii la vinatoare cu totii pt ca asa o cere codul cumatrismului, si iata acuma o mina o spala(ascunde) pe alta este tot o regula a aceleeasi caste de cumatri.Asa dar hurta de cumatri aduce toata tara de ripa. Unde nu te intorci numai cumatri si la procuratura si la politie si la toate institutiile statului. Ce este promovat cel mai mult in Moldova ? Cumatru si cu finu. Uite asa nici o democratie numai poate scoate acest rau din societate, cel putin la indieni castele sunt legale, dar la noi nu.

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA