Dodon crede că la baza tranzacției cu BEM stă înțelegerea dintre PLDM și PD

„Fără participarea factorilor de decizie din Partidul Liberal Democrat și fără acceptarea tacită a celor din Partidul Democrat, statul nu avea cum să piardă controlul asupra Băncii de Economii”. De această părere este deputatul Igor Dodon, liderul Partidului Socialiștilor, transmite UNIMEDIA.
Dodon crede că la baza tranzacției cu BEM stă înțelegerea dintre  PLDM și PD
Igor Dodon, președinte PSRM (Foto: UNIMEDIA / Igor Vrabie)

„Acest lucru ar fi fost imposibil fără participarea celor care au fost și sunt la guvernare. Din informațiile prezentate oficial reiese că persoana care ar fi procurat pachetul de acțiuni de la privați și după care l-a majorat, lipsind statul de pachetul de control, ar fi companiile lui Ilan Shor. Însă, eu sunt departe de gândul că această persoană este beneficiarul final al acestor acțiuni din ultimul timp. Fără participarea celor din PLDM și acceptarea tacită a factorilor de decizie de la PDM, acest lucru ar fi fost imposibil”, a subliniat Dodon în cadrul emisiunii „ÎnProfunzime” de la ProTV Chișinău.

Socialistul a specificat că PD și PLDM s-ar fi înțeles din start asupra acestor tranzacții „cu multe semne de întrebare” atunci când au creat în luna mai noua coaliție de guvernare. „Ei s-au înțeles că vor închide ochii la unele privatizări ilegale și dubioase. PLDM-ul s-a ales cu BEM, dar PDM - șirul privatizărilor nu s-a terminat”, a accentuat parlamentarul.

Lista bunurilor de stat supuse privatizării, ce urmează să fie discutată la Guvern, o puteți găsi sau în docmentul atașat la știre.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub