Dodon către Plahotniuc: „Voi cere boicotul alegerilor parlamentare din partea tuturor partidelor”

„Vedem că Plahotniuc și PD insistă pe votul uninominal. Se pare că înțelegerile cu privire la votare și punerea în aplicare a noilor prevederi propuse de majoritatea parlamentară sunt deja făcute integral. Înțeleg că aceste aranjamente sunt făcute nu doar la Chișinău”, a declarat, pe pagina sa de Facebook, președintele Igor Dodon drept reacție la materialul liderului PD, Vlad Plahotniuc, publicat pe blogul său.

Foto: UNIMEDIA

Igor Dodon spune că va bloca votul uninominal prin toate instrumentele de care dispune.

„În cazul în care se vor găsi ași în mâneca majorității parlamentare, voi cere boicotul alegerilor parlamentare din partea tuturor partidelor politice din Republica Moldova. Totodată, consider că dacă acest lucru se va întâmpla, așa cum și-a planificat PD și Plahotniuc în timpul cel mai apropiat, toată lumea ar trebui să se organizeze pentru a riposta inițiativei, să protesteze până la capitularea definitivă a guvernării și anunțării alegerilor parlamentare anticipate”, i-a replicat lui Plahotniuc președintele țării.

Dodon a mai adăugat că mâine consilierul său va pleca la Comisia de la Veneția pentru a transmite proiectul sistemului mixt, iar în următoarele zile consilierul pe probleme de politică externă va transmite documentul către o bună parte a cancelariilor diferitor organizații și state.

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.